Στηρίξτε μας

Δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου και στους Δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος

13 Νοε 2020 11:00 | Επικαιρότητα
Δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου και στους Δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος

Η έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου για τους δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος οδήγησε σε μια δήλωση τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, ο οποίος επισήμανε ότι πέτυχε «οριστική λύση στο χρόνιο και οξυμένο πρόβλημα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων».

Ο δήμαρχος ελπίζουμε να γνωρίζει ότι ο μόνιμος εγκλεισμός των αδέσποτων σκυλιών απαγορεύεται, ότι η λειτουργία του κυνοκομείου προορίζεται για τη φιλοξενία σκυλιών υπό περίθαλψη ή για να στειρωθούν και πως το καταφύγιο αυτό καθ’ εαυτό δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς δεν σταματάει την «παραγωγή» νέων αδέσποτων, αν δεν δρομολογηθούν μαζικές στειρώσεις (σκυλιών γατιών), έλεγχοι στα οικόσιτα καθώς και εκατοντάδες υιοθεσίες.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ωραιοκάστρου διαβάζουμε τα εξής: «Οριστική λύση στο χρόνιο και οξυμένο πρόβλημα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ωραιοκάστρου πέτυχε να δώσει με συντονισμένες ενέργειες του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης. Το υπουργείο Εσωτερικών «άναψε το πράσινο φως» για την κατασκευή καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Χαλκηδόνος.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την ένταξη Πράξης του Δήμου Ωραιοκάστρου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και μικρής κλινικής ζώων διαδημοτικής συνεργασίας Δήμων Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος», συνολικού προϋπολογισμού 743.973,75 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Χαλκηδόνος.

«Δουλέψαμε σκληρά και μεθοδικά για να δώσουμε άμεση και ουσιαστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Δήμο μας με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ως διοίκηση πετύχαμε να εξασφαλίσει ο Δήμος Ωραιοκάστρου την απαραίτητη χρηματοδότηση για να κατασκευάσουμε και να λειτουργήσουμε εγκαταστάσεις καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Χαλκηδόνος», σημείωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

"Έχω ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να κινηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες και να προχωρήσουμε στην κατασκευή του καταφυγίου. Μεριμνούμε για τη διαχείριση και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και λύνουμε οριστικά ένα πρόβλημα που επί πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου μας», πρόσθεσε ο κ. Τσακίρης".».

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.