Στηρίξτε μας

Διαμαρτυρία στις 25/6 στο Nοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τη στοχοποίηση των αδέσποτων γατιών

22 Ιουνίου 2020 14:00 | Καταγγελίες
Διαμαρτυρία στις 25/6 στο Nοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τη στοχοποίηση των αδέσποτων γατιών

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Διαμαρτυρία στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» διοργανώνουν φιλόζωοι στις 25 Ιουνίου στις 12:00 (επί της οδού Θηβών 1 και Παπαδιαμαντοπούλου, Γουδή) καθώς από τη διοίκηση έχουν στοχοποιηθεί οι αδέσποτες γάτες, όπως αποκάλυψε το www.zoosos.gr στις 3 Ιουνίου, που φροντίζονται από εργαζόμενους στο νοσηλευτικό ίδρυμα και διαβιούν στις μεγάλες εκτάσεις των προαύλιων χώρων και όχι φυσικά εντός του.

Η διοίκηση του νοσοκομείου χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι εντοπίστηκε σε κρεβάτι του ιδρύματος ψύλλος κάτι που δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει, παραγνωρίζοντας (προφανώς σκοπίμως) το γεγονός ότι αν οι άνθρωποι (ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας) δεν ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής είναι εξαιρετικά εύκολο να μεταφέρουν παράσιτα, που βρίσκονται παντού στο φυσικό περιβάλλον, στο χώμα, στα σημεία όπου επισκέπτονται, ξαπλώνουν, εργάζονται κ.ο.κ.

Ζήλος για να διώξουν τις γάτες...

Η στοχοποίηση των γατιών όπως έχουμε επισημάνει (που είτε γεννήθηκαν εκεί είτε εγκαταλείφθηκαν εκεί) είναι εσκεμμένη και ο ζήλος της διοίκησης για την απομάκρυνση τους δεν είναι αντίστοιχος με τον ζήλο που θα έπρεπε να δείχνει για σοβαρά ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» και την ορθή λειτουργία του, καθώς από αυτά εξαρτάται η ζωή άρρωστων παιδιών.

Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι το να επαναλειτουργήσει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο που υπάρχει μέσα στο «Η Αγία Σοφία» κάτι που σαφώς ταλανίζει τους γονείς, οι οποίοι έχουν παιδιά με καρδιοπάθειες και παλεύουν από το 2011 αυτό να λειτουργήσει πλήρως ώστε να μην αναγκάζονται να βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν αβοήθητα ή να εκλιπαρούν να δείξει ελεημοσύνη κάποιος αρμόδιος, ώστε να χειρουργηθούν στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, που και ιδιωτικό νοσοκομείο είναι και δεν έχει όλες τις ειδικότητες ενός παιδιατρικού νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο ζήτημα που ήρθε και πάλι στην επιφάνεια κυρίως λόγω των γονιών με παιδιά που ασθενούν, και των πολιτών οι οποίοι αντέδρασαν μέσω των social media απαιτώντας το αυτονόητο.

H διοίκηση του νοσοκομείου λοιπόν αντί να πιέσει τους προϊσταμένους της (γιατί το ζήτημα είναι σαφώς πολιτικό και όχι οικονομικό) δηλαδή τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να κάνει την ανακοίνωση - υπόσχεση (που εξέδωσε στις 15 Ιουνίου) πράξη και να μη μείνει σε λόγια χωρίς αντίκρισμα, τα βάζει με τις συστηματικά γάτες…

Τι επισημαίνει η ανακοίνωση των φιλόζωων για τη στοχοποίηση των γατιών

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/6, 12.00, ΝΟΣ. ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η αντιφιλοζωική στάση και μισοζωία ως εύκολη απάντηση σε προβλήματα ανθρώπινης αιτιολογίας.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες τυφλής επίθεσης από τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κο Παπασάββα και τον υποδιοικητή του ογκολογικού Παίδων κο Παύλου εναντίον των γατιών που ζουν σε απόμακρα σημεία στην τεράστια έκταση των νοσοκομείων, οι οποίοι απαγορεύουν με αυταρχικά ανυπόστατων στοιχείων εντάλματα την σίτιση των γατιών απειλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους που τα σιτίζουν με απόλυση και τα ίδια τα ζωντανά με "απομάκρυνση με κάθε τρόπο".

Το πρόβλημα ξεκίνησε με αφορμή ψύλλους που βρέθηκαν στο ογκολογικό Παίδων κ η επιτροπή γονέων και η ομάδα λοιμοξιολόγων αντί να αναρωτηθούν "τις πταιει" για τη μεταφορά των ψύλλων εντός των δωματίων, βρήκαν το εξιλαστήριο θύμα που είναι οι γατούλες, όμως για να τους χαλάσουμε το αφήγημα, οι γατούλες είναι υγιείς και στειρωμένες και το κυριότερο όχι μόνο δεν έχουν ψύλλους αλλά δεν πλησιάζουν καν στα κτίρια, δεν μπαίνουν στα δωμάτια και φυσικά δεν ξαπλώνουν στις κλίνες των παιδιών! Όλα αυτά τα κάνουν οι γονείς και οι επισκέπτες τους!

Οι ψύλλοι από προνύμφες συνήθως εντοπίζονται στο χώμα όπου τρέφονται αποκλειστικά με οργανικά υπολείμματα αποσύνθεσης φύλων και χόρτων πριν μεταπηδήσουν σε ξενιστή. Οι διάφοροι γονείς, διαφόρων φυλών, εθνικοτήτων και προελεύσεων ξαπλώνουν, κοιμούνται, αφοδεύουν, συνευρίσκονται ερωτικά, τρώνε ουρούν κλπ στο χώμα και μετά βρώμικοι και άπλυτοι όπως είναι με τα ίδια ρούχα νυχθημερόν ανεβαίνουν στους θαλάμους των παιδιών.

Οι εν λόγω διοικητές ποιούν την νήσσαν για τα ανωτέρω προβλήματα αφού απαιτούν ριζικές λύσεις και αντί αυτού επικεντρώθηκαν στις γατούλες. Χωρίς κανένα επιστημονικό ιατρικό επιχείρημα αποφάσισαν ότι φταίνε οι γάτες για τους ψύλλους που βρέθηκαν στις κλίνες των παιδιών αποδεχόμενοι το φαντασιακό σενάριο ότι οι γάτες κοιμούνται μαζί με τα παιδιά αφού ο ψύλλος δεν πηδάει εκατοντάδες μέτρα, ο ψύλλος εφόσον υπάρχει στο χώμα και στα χόρτα εισέρχεται στο νοσοκομείο και μέσα στα δωμάτια με τους διάφορους επισκέπτες!

Αντί να σκεφτούν στοιχειωδώς λογικά κάλεσαν την αστική πανίδα του δήμου Αθηναίων για επιτόπιο έλεγχο όπου ήρθε ολόκληρη ομάδα με επικεφαλής την κα Αβραμίδου κ την Κα Μορφέτα και επιβεβαίωσαν ότι οι γάτες είναι υγιείς και καθαρές από ψύλλους, παρ’ όλα αυτά όμως οι εν λόγω διοικητές παρ’ ότι είχαν δεσμευτεί ότι θα κάνουν ότι πει η αστική πανίδα σε μια έξαρση μισοζωισμού συνέχισαν εκ νέου τις απειλές προς εργαζόμενους και γάτες φτάνοντας στο σημείο να πετάνε συστηματικά τα μπολάκια με το φαΐ και το νερό των γατιών εν μέσω καύσωνα, ενώ δίπλα μπορεί να υπάρχουν ανθρώπινες διάρροιες και ακαθαρσίες που από ότι φαίνεται δεν τους ενοχλούν καθόλου ενώ τους ενοχλούν τα καθαρά μπολάκια των καθαρών ζώων.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν το κρεσέντο μίσους απέναντι στα ζώα και κυρίως της μη ιατρικής αντικειμενικότητας και την αντιεπιστημονικότητα που χαρακτηρίζει το τρόπο σκέψης και δράσης που θυμίζει το κυνήγι των μαγισσών όπου χωρίς καν αληθοφανή στοιχεία στοχοποιούνται οι πιο αδύναμοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αθώα γατάκια που ζουν στις παρυφές της έκτασης γενιές επί γενεών δεκαετίες ολόκληρες χωρίς κανένα πρόβλημα και προσφέρουν και κοινωνικό έργο αφού η μόνη τους ενασχόληση είναι το κυνήγι των κατσαρίδων των ποντικιών των φιδιών των αρουραίων και άλλων εντόμων.

Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι στη κοίτη του Ιλισσού ποταμού που ρέει υπογείως φιλοξενώντας υπερβολικό αριθμό ποντικιών, αρουραίων και κατσαρίδων τεράστιων διαστάσεων όλα, μια περιοχή που αν δεν υπήρχαν οι γάτες να μην τα αφήνουν να βγουν στην επιφάνεια θα γέμιζαν όχι μόνο τον περιβάλλοντα χώρο και τα εντός του Παίδων κτίρια αλλά και όλη τη πέριξ γειτονιά που γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα και γνωρίζει ότι οφείλει ευγνωμοσύνη στις γατούλες, αφού στις περιοχές βόλτας σκύλων που δεν υπάρχουν γάτες οι αρουραίοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Οι εν λόγω διοικητές δεν αντιλαμβάνονται ή εσκεμμένα αγνοούν ότι χωρίς τις γατούλες κανένα πρόγραμμα μυοκτονίας και αποπαρασίτωσης δεν θα ήταν αρκετό να κρατήσει τα τρωκτικά και τα έντομα στο υπέδαφος. Επίσης αγνοούν ή εσκεμμένα δεν αντιλαμβάνονται ότι σε ανοιχτούς χώρους κ εφόσον τα Παίδων δεν είναι μέσα σε γυάλα δεν μπορείς να αποκλείσεις την είσοδο στις γάτες και αν φύγουν αυτές οι ήδη στειρωμένες και αποπαρασιτωμένες θα έρθουν άλλες που θα πρέπει εκ νέου να στειρωθούν, αποπαρασιτωθούν κλπ και ο κύκλος δεν τελειώνει.

Επίσης φαίνεται να αγνοούν ή εσκεμμένα να αρνούνται να σκεφτούν ότι το πεινασμένο και διψασμένο ζώο όπως έχουν καταδικάσει να ζουν οι γατούλες τις τελευταίες μέρες θα αρχίσει να ψάχνεται για φαΐ εκτός της περιοχής του πλησιάζοντας πιθανά και τα κτίρια και τα κυλικεία που μέχρι τώρα δεν τα πλησιάζουν. Επίσης φαίνεται να αρνούνται να καταλάβουν ότι το ζώο, το κάθε ζώο ανθρώπινο και μη, όπου και να τραφεί θα επιστρέψει στο χώρο που έχει μάθει να ζει, να κοιμάται και κυριότερα στο χώρο που έχει μάθει να θεωρεί σπίτι του!

  1. Ζητάμε να σταματήσει αυτή η προκλητική άνευ νοήματος και στοιχειώδους αντικειμενικότητας επίθεση στη ζωή των γατιών και των εθελοντών φροντιστών τους.
  2. Ζητάμε να οριστούν από κοινού με τους φροντιστές σημεία σίτισης όπου κανείς δεν θα πετάει τα μπολ του φαγητού και του νερού των ζώων.
  3. Ζητάμε να σταματήσουν οι απειλές κατά των εργαζομένων φροντιστών

Ζητάμε λίγο πολιτισμό επιτέλους! Δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα χωρίς φιλοζωική παιδεία και οι κάθε λογής ιστάμενοι και προϊστάμενοι να βγάζουν τα δικά τους φιρμάνια. Δεν μας ενδιαφέρει να αγαπάτε τα ζώα κύριοι διοικητές, δεν μας ενδιαφέρει ότι είστε θύματα της ανθρωποκεντρικής αντίληψης για τη κυριαρχία του ανθρώπου στα ζώα και στη φύση που μόνο δεινά έχει επιφέρει. Μας ενδιαφέρει να καταλάβετε ότι η μισοζωία σας είναι δικό σας πρόβλημα και δική σας άποψη που μπορείτε να την επιβάλλεται μόνο στη ζωή σας και στον εαυτό σας και δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη θέση σας σε οποιοδήποτε επίπεδο εξουσίας και αν βρίσκεται για να επιβάλλεται τις δικές σας ανεδαφικές μισοζωικές απόψεις.

Οι απόψεις σας στο σπίτι σας.

Εμείς σας ενημερώνουμε ότι το θέμα δημοσιοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο συμπαράστασης και ότι αν συμβεί οτιδήποτε στις γάτες αποτελεί ποινικό αδίκημα και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να δοθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες. Γνωρίζουμε ποιοι τις απείλησαν άλλωστε.

Εμείς οι φροντιστές των γατιών δεσμευόμαστε με τη σειρά μας ότι θα διατηρούμε τα ζώα κ τους χώρους τους καθαρά και αποπαρασιτωμένα και άμεσα με τη βοήθεια της αστικής πανίδας του Δήμου Αθηναίων θα προχωρήσουμε σε συστηματική αποπαρασίτωση ζώων και χώρων.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΣΟΖΩΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ενωμένοι φιλόζωοι Αθήνας

Δήμος Αθηνών, Ζωγράφου, Γουδί, και λοιπών δήμων».

Τι επισημαίνει η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο.

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προτείνει να διαβάσουμε την ανακοίνωση και για το ζήτημα επισημαίνει τα εξής: «ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΣΤΟ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ #ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η #ΠΦΠΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣ. ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 12.00

Και να εξηγήσουμε το γιατί.

Σεβόμαστε απόλυτα όλους τους μικρούς ασθενείς στο νοσοκομείο και τους δικούς τους.

ΟΜΩΣ η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προφανώς για να αποσείσει τις μεγάλες ευθύνες της για την ύπαρξη ψύλλων στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου, ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΑΝΑΙΤΙΑ τον αδύναμο κρίκο, τις γάτες.

Εύκολος στόχος και με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.

Και βγαίνει αλώβητη από την δική της ευθύνη(έτσι νομίζει) και τα ρίχνει στους άλλους, εργαζόμενους και ζώα.

Η #Αστική #Πανίδα του #Δήμου #Αθηναίων δεν "υπέκυψε" στη φθηνή παραφιλολογία αντιλαμβανόμενη ότι το πρόβλημα δεν το δημιούργησαν οι γάτες αλλά οι άνθρωποι.

Τους συγχαίρουμε γι’ αυτό.

Η ανακοίνωση των φροντιστών των γατών απαντά απολύτως τεκμηριωμένα στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ ΓΕΜΙΣΕ ΨΥΛΛΟΥΣ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.».

Τι επισημαίνει η εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων

Η Σεραφίνα Αβραμίδου εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων υπεύθυνη για τα αδέσποτα με σημερινή επιστολή προς τη διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει τα εξής:

 

 

«Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για την πρωτοφανή επίθεση της διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τόσο εναντίον των αδέσποτων όσο κι εναντίον των εργαζομένων φιλόζωων που φροντίζουν για την σίτιση την στείρωση και την αποπαρασίτωση τους Κύριε Διοικητά,

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας την Τρίτη 9 Ιουνίου, παρόλο που δεν προϋπήρχε κάποιο κανονισμένο ραντεβού, σχετικά με την αίτηση του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών "Η Αγία Σοφία" προς τον Δήμο Αθηναίων για την απομάκρυνση των γατών που διαβιούν στον εξωτερικό του χώρο.

Όπως σας ενημέρωσα ο Δήμος δεν αναλαμβάνει την απομάκρυνση ζώων από τον χώρο διαβίωσής τους. Η υποχρέωση των Δήμων αφορά στην στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση και την περίθαλψη, όπου αυτό είναι αναγκαίο, των αδέσποτων γατών και σκύλων. Στην συγκεκριμένη συνάντηση σας διευκρίνισα πως ο Δήμος δεν έχει κάποιο ρόλο στην περίπτωση του Παίδων καθώς οι γάτες που διαβιούν στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου είναι όλες στειρωμένες και αποπαρασιτωμένες, θεώρησα δε ότι συμφωνήσαμε σε αυτό.

Όμως, την Πέμπτη 18 Ιουνίου λάβαμε επιστολή μέσω της οποίας επανέρχεστε στο αίτημα της απομάκρυνσης των “οικόσιτων” όπως αναφέρετε γατών από τον χώρο του νοσοκομείου μέσω του Δήμου Αθηναίων. Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινίσω πως αν τα ζώα είναι οικόσιτα, ανήκουν δηλαδή σε κάποιον, εκείνος είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε τα αφορά.

Αν τα ζώα είναι αδέσποτα, ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω. Ότι ο Δήμος δεν αναλαμβάνει την απομάκρυνση στειρωμένων και αποπαρασιτωμένων ζώων από τον χώρο που διαβιούν.

Ο νόμος δεν προβλέπει την απομάκρυνση αυτών των ζώων, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε γάτες για τις οποίες, όπως και τα πουλιά, δεν υπάρχει φυσικό εμπόδιο να τις αποτρέψει. Θα πρέπει να σημειώσω εδώ ότι ο σκοπός της στείρωσης, για την οποία είναι υπεύθυνος ο Δήμος, είναι ακριβώς το να αποτρέπει την αύξηση του αριθμού τους.

Όπως σας ενημέρωσα και κατά την διάρκεια της συζήτησής μας, οι στειρωμένες γάτες αποτελούν εμπόδιο στο να εγκατασταθούν στον χώρο άλλες, αστείρωτες, καθώς διαφυλάττουν τον χώρο στον οποίο διαβιούν από την είσοδο άλλων που θεωρούνται "εισβολείς". Αυτό σημαίνει πως τυχόν απομάκρυνση των γατών από εσάς συγκρούεται με τον σκοπό των προγραμμάτων του Δήμου θέτοντας σε κίνδυνο την επιτυχία του ελέγχου του πληθυσμού των γατών στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την διάρκεια της συζήτησής μας αναφέρατε πως το Ογκολογικό Τμήμα έχει γεμίσει ψύλλους και για τον λόγο αυτό αναγκαστήκατε να κάνετε τέσσερις φορές απεντόμωση.

Διατείνεστε δε πως η επιτροπή λοιμώξεων, με έγγραφό της, αναφέρει πως οι ψύλλοι προέρχονται από τις γάτες, παρόλο που αυτές διαβιούν στον εξωτερικό χώρο εδώ και χρόνια. Θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν μπορούσα να έχω ένα αντίγραφο του συγκεκριμένου πορίσματος.

Συμφωνώντας πως η υγεία των παιδιών που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους είναι πάνω από όλα, θα ήθελα να συνοψίσω τα εξής:

Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος δεν αναλαμβάνει την απομάκρυνση αδέσποτων ζώων από τον χώρο που διαβιούν.

Καθώς το νοσοκομείο περιβάλλεται από δασική έκταση αν τα ζώα απομακρυνθούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, θα αντικατασταθούν άμεσα από άλλα αδέσποτα τα οποία θα είναι αστείρωτα και μη-αποπαρασιτωμένα. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν γάτες που θα διαβιούν στον εξωτερικό χώρο όπως και στα περισσότερα νοσοκομεία.

Όπως μου αναφέρατε, το νοσοκομείο αναλαμβάνει την απολύμανση για τις κατσαρίδες, την μυοκτονία για τα ποντίκια και τους αρουραίους και διάφορους τρόπους για την απομάκρυνση των περιστεριών (που είναι φορείς ψύλλων και άλλων παρασίτων και που την ημέρα της επίσκεψής μου κάποια παιδάκια που έπαιζαν στην παιδική χαρά του νοσοκομείου τα τάιζαν με κομμάτια ψωμιού που είχαν διασκορπίσει σε όλον τον χώρο).

Θα πρότεινα να επενδύσετε ένα μικρό ποσό και στην τριμηνιαία αποπαρασίτωση των γατών ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι η αιτία μεταφοράς ψύλλων είναι οι γάτες. Αν δεν έχετε αυτή την δυνατότητα πολύ ευχαρίστως να το αναλάβει ο Δήμος.

Τέλος, στην απευκταία περίπτωση αντιμετώπισης αυτού που το νοσοκομείο θεωρεί ως "πρόβλημα" με την μέθοδο της δηλητηρίασης θα ήθελα να γνωρίζετε πως ο Δήμος θα προβεί σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο Δήμος Αθηναίων και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεση του νοσοκομείου ώστε να βοηθήσουμε στην αγαστή συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων καθώς αυτός είναι ο ρόλος μας.

Με εκτίμηση,

Σεραφίνα Αβραμίδου

Εντεταλμένη Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Υπεύθυνη για τα Ζώα»

Π.Φ.Π.Ο.: Οι απειλές δεν πρέπει να περάσουν

«Η Π.Φ.Π.Ο. θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να θέσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στις πραγματικές διαστάσεις και να αποδώσει τις βασικές ευθύνες εκεί που ανήκουν.

Το κράτος διαχρονικά αρνείται  μέχρι και αυτή τη στιγμή να πάρει τα μέτρα εκείνα που θα κάνουν τη χώρα μας ,μια χώρα  χωρίς αδέσποτα.

Αρνείται να δει και να πάρει μέτρα που θα κτυπούν το ζήτημα στη ρίζα του.

Όσο δεν λαμβάνονται τέτοια μέτρα θα στοχοποιούνται κυρίως και πάνω από όλα τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι που τα φροντίζουν.

Η Π.Φ.Π.Ο. συμφωνεί με την ανακοίνωση των φιλόζωων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων στην τεκμηρίωση που κάνει γιατί δεν  είναι δυνατόν να μετέφεραν οι γάτες τους ψύλλους στα δωμάτια των παιδιών και στο Ογκολογικό. Τα ζώα αυτά είναι πλήρως φροντισμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα, δεν φέρουν ψύλλους, ζουν δε πολλά χρόνια εκεί χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα, ζουν  μακριά από τον κύριο όγκο του νοσοκομείου και δεν μπαίνουν σε αυτό.

Άρα αποκλείεται να μετέφεραν αυτά τους ψύλλους.

Η Π.Φ.Π.Ο. διαφωνεί ως προς το σκέλος της ανακοίνωσης που με τη σειρά της στοχοποιεί ανθρώπους, που ανήκουν σε άλλες φυλές, εθνικότητες κλπ.

Τους ψύλλους μπορεί να τους μεταφέρει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος  μπαίνει στο νοσοκομείο. Έλληνας ή άλλης φυλής, εθνικότητας ή κοινωνικής ομάδας.

Η Π.Φ.Π.Ο. με τον πιο κατηγορηματικό ισχυρίζεται ότι την ευθύνη για το θέμα την έχει αποκλειστικά η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία με σοβαρότητα θα πρέπει να εξετάσει την αιτία και όχι να στοχοποιεί τον πιο αδύναμο κρίκο, ζώα και εργαζόμενους, για να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες.

Τα ζώα στο νοσοκομείο παίδων δεν θα πρέπει να απομακρυνθούν γιατί απλά  δε φταίνε που βρέθηκαν εκεί και που ασυνείδητοι πολίτες τα εγκατέλειψαν σε αυτούς τους χώρους.

Ο χειρισμός της αστικής πανίδας του Δήμου Αθηναίων μας βρίσκει σύμφωνους γιατί στάθηκε στα πραγματικά περιστατικά για να πάρει θέση, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζει τα ζώα που διαβιώνουν στα νοσοκομεία της χώρας. Εις θάνατον τα αδέσποτα.

Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να απειλούνται με απόλυση ή οτιδήποτε άλλο επειδή βοηθούν έμβια ανήμπορα, είναι χρέος του καθένα μας να το κάνει αυτό.

Η Π.Φ.Π.Ο. λέει όχι στην οποιαδήποτε στοχοποίηση αδύναμων πλασμάτων και καλεί όσους μπορούν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρία την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 12.00 στο νοσοκομείο.

Οι απειλές δεν πρέπει να περάσουν.».

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Απαγορεύει τη σίτιση των αδέσποτων γατιών ο αν. διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Φλωρα

    Η Ελλαδα εχει μεινει δυστυχως πολυ πισω στο θεμα της φιλοζωιας χωρις τις γατουλες κυριοι επιστημονες θα υπαρξουν οι αρουραοιοι και οι κατσαριδες μονο στη χωρα μας συνανταμε τετοια θλιβερα περιστατικα εις βαρος των ζωων μια κατασταση που ποτε δεν προκειται να αλλαξει γιατι απλα δεν υπαρχει παιδεια που ξεκινα απο την οικογενεια και το σχολειο

    ες σπιτι μου και ποτε γιατρος δεν μιυ ειπε να τις διωξω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.