Στηρίξτε μας

Αν δεν εγγραφείς δεν μπορείς ούτε να διαμαρτυρηθείς για τα δικαιώματα των ζώων…

7 Ιουνίου 2016 20:00 | Επικαιρότητα
Αν δεν εγγραφείς δεν μπορείς ούτε να διαμαρτυρηθείς για τα δικαιώματα των ζώων…

Της Venus

Με αφορμή το πολύ ωραίο άρθρο της Φαίης Λιάρα «Εθελοντές είμαστε, όχι χρήσιμοι ηλίθιοι» και θέλοντας να διευρύνω τον επίσης πολύ επιτυχημένο ορό του «χρήσιμου ηλίθιου», κάνω μέσω του www.zoosos.gr, μια αναφορά στο περίφημο Αρχείο Διαφάνειας (Transparency Register) στο οποίο πρέπει να είναι καταχωρημένος από τον Δεκέμβριο του 2014 κάθε πολίτης που ανήκει στην Ευρωζώνη. Κάθε πολίτης πρέπει να εγγραφεί σε αυτό εάν θέλει να διαμαρτυρηθεί για κάποιο θέμα ή ακόμα και για να υπογράψει και να συμμετάσχει έτσι σε μια διαμαρτυρία - ψήφισμα (Petition), ή για να το εκφράσω καλυτέρα, για να του δοθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία ή έστω αναφοράς σε κάποιο ζήτημα!

Πρόκειται για μια δολοπλοκία που αφορά εμάς τους ανθρώπους και ψηφοφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μας κατατάσσει πολιτικά (σαν άτομα κι όχι μόνο σαν φιλόζωους) όντως στους χρήσιμους ηλίθιους! Δεν ξέρω πόσοι από όσους ανήκουν στην Ε.Ε., αλλά κυρίως πόσοι από μας – που γράφουμε εδώ και αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για τα δικαιώματα των ζωών – έχουν και έχουμε πάρει είδηση, με ποιο ύπουλο τρόπο χειραγωγούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα ατομικά μας δικαιώματα. Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί πως περιορίζονται τα δικαίωματα των πολιτών εντός της Ε.Ε., τα οποία υποθετικά επιτρέπεται να τα ασκούν στο πλαίσιο των δημοκρατικών προδιαγραφών, που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν η συμμετοχή κάποιου πολίτη σε ένα ψήφισμα παραμερίζεται, περιορίζεται, αντικρούεται με τη δικαιολογία ότι πρέπει προηγουμένως να καταχωρηθεί στα Αρχεία Διαφάνειας της Ε.Ε. για να πάρει απλά και μόνο το δικαίωμα συμμέτοχης σε αυτή την διαμαρτυρία, κατανοεί ακόμα και ένας χρήσιμος ηλίθιος ότι σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε πρωτίστως με καταπάτηση ανθρωπίνων και δευτερευόντως με καταπάτηση ζωικών δικαιωμάτων. Με αλλά λόγια πρόκειται για μια πολιτική διαφθορά εκ μέρους της Ε.Ε.!

Αποφάσισα λοιπόν να γράψω μια δημοσιά απάντηση στον επίτροπο Vytenis Andriukaitis, τον υπεύθυνο του Γραφείου Υγείας και Τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσωπική απάντηση δεν μπορούσα να του στείλω. Έπρεπε να έχω καταχωρηθεί κι εγώ προηγουμένως στο περιβόητο Αρχείο Διαφάνειας (και Διαφθοράς) της Ε.Ε.

Γι’ αυτό λοιπόν του έστειλα μέσω της ιστοσελίδας SAV, με την οποία συνεργάζομαι εδώ και χρονιά, μια δημοσιά απάντηση. Ο Mark Johnson την δημοσίευσε αμέσως χθες. Όμως με το που διάβασα σήμερα το πρωί το ωραίο άρθρο της Φαίης Λιάρα, βρήκα ένα ακόμα κίνητρο να στείλω την απάντηση μου (αυτούσια δημοσιευμένη στα Αγγλικά, με δική μου μετάφραση στα Ελληνικά για το zoosos.gr): για να δηλώσω ότι δεν ανήκω κι εγώ στους χρήσιμους ηλίθιους!
Venus

Venus Response – Thank You.
Posted on June 5, 2016 by Serbian Animals Voice (SAV)
For the second time I got an automatic reply mail to the petition ”Quail farming in the EU: End the Cage Age”.

Since December 2014 every EU citizen must be registered in the Transparency Register, before his case sees the desk of some MEPs.

Justification: “Transparency also makes a decisive contribution to encourage European citizens to be more actively involved in the democratic life of the EU”.

My participation in this petition never entered to Mr. Andriukaitis. My concern, to protection of some animals which still live in the concentration camp was not important for Mr. Andriukaitis. Him and the EU are interested only and primarily in registering my person in the archives of the EU. Animal welfare has been archived before it was practice.

And Mr. Andriukaitis and the EU AG (where he belongs) call it participation of citizens in democratic life. I call that an impertinence. In reality, it is about a hidden surveillance. Since the establishment of the register in 2014 only 8,000 entities have been entered! From about 300 million inhabits of the EU zone! And the rest?

It’s very simple: individuals are sorted out and powerful lobby organizations have access. This is meant by “register ID number”!! Every day the EU adopt EU bureaucrats anything without my permission and without my knowledge. Any attempt to get into dialogue with MEPs lands in monologue.

Under dialogue the EU understands an automatic reply mail, confirming me every time that animal rights cannot exist if human Duties don’t!

And the first (and minimum) requirement of an EU parliamentarian, who earned more than 20,000 euros per month, is the direct contact with his voters.

Otherwise, the 8,000 registered entities of the Transparency Register should by themselves pay the salary of MEPs. And we can spare ourselves the elections.

Especially true for Mr. Andriukaitis: if he actually writes highly transparency, he should first ensure transparency in his office. The transparency, of which he speaks, looks good only on paper.

Because, since October 2012, after the corruption scandal of John Dalli, the Office for Health and Consumer Protection is under absolute distrust. We have not forgotten this affair! Hopefully neither Mr. Andriukaitis!
Venus
https://serbiananimalsvoice.com/

(Μετάφραση από μένα στα Ελληνικά)

Για δεύτερη φορά πήρα ένα αυτόματο μέιλ σαν απάντηση στο ψήφισμα ”Quail farming in the EU: End the Cage Age”.

Από τον Δεκέμβρη του 2014 κάθε πολίτης από την Ε.Ε. πρέπει να είναι καταχωρημένος στο Αρχείο Διαφάνειας, προτού καν το αίτημα του δει το γραφείο οποιουδήποτε Ευρωβουλευτή.

Αιτιολόγηση: «Η διαφάνεια αποτελεί επίσης μια αποφασιστική συμβολή για να ενθαρρύνει τους ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν πιο ενεργά στη δημοκρατική ζωή της ΕΕ». Η συμμετοχή μου όμως σε αυτό το ψήφισμα δεν φτάνει ποτέ μέχρι τον Mr Andriukaitis!

Το αίτημα μου, η προστασία κάποιων ζώων που ζουν ακόμα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν ενδιαφέρει τον Mr Andriukaitis! Αυτός και η Ε.Ε. (ανώνυμη εταιρεία) ενδιαφέρονται κυρίως και αποκλειστικά για την καταχώρηση μου στα αρχεία της Ε.Ε.

Η φιλοζωία μπαίνει στο αρχείο προτού καν να μπει στην πράξη. Κι αυτό ο Mr Andriukaitis και η ανώνυμη εταιρεία Ε.Ε. (στην οποία ανήκει κι αυτός) το αποκαλεί συμμετοχή των πολίτων στην δημοκρατική ζωή!!

Εγώ το αποκαλώ αίσχος! Στην πραγματικότητα είναι ένα σύστημα παρακολούθησης. Από τότε που εγκρίθηκε το Αρχείο Διαφάνειας, τον Δεκέμβριο του 2014, έχουν καταχωρηθεί μόνο 8.000 μέλη. Από τα 300 εκατομμύρια πολίτων στην Ευρωπαϊκή Ζώνη!!

Οι υπόλοιποι; Είναι πολύ απλό: οι απλοί ιδιώτες διαλέγονται και απορρίπτονται και οι δυνατοί έχουν είσοδο και επιτυχία!
Αυτό εννοεί η Ε.Ε. όταν λέει “register ID number”!

Κάθε μέρα εγκρίνεται και θεσμοθετείται κάτι στην Ε.Ε. χωρίς να ρωτηθώ και χωρίς καν να το μάθω! Κάθε προσπάθεια για διάλογο με βουλευτές καταλήγει σε μονόλογο!

«Διάλογο» θεωρεί η Ε.Ε. ένα αυτόματο απαντητικό μέιλ, το οποίο κάθε φορά μου ενισχύει την πεποίθηση, ότι τα δικαιώματα των ζώων δεν μπορούν να υπάρξουν αν δεν καθοριστούν τα καθήκοντα των ανθρώπων!

Η πρώτη (και ελάχιστη) υποχρέωση κάθε ευρωβουλευτή, ο οποίος τσεπώνει πάνω από 20.000 ευρώ τον μηνά, είναι η άμεση επικοινωνία με τους ψηφοφόρους του. Αλλιώς, να τους πληρώσουν τον μισθό τους οι 8.000 καταχωρημένοι στο Αρχείο. Και εμείς κάνουμε αποχή από τις εκλογές!

Ειδικά για τον Mr Andriukaitis ισχύει το εξής: εάν όντως θαυμάζει και σέβεται την Διαφάνεια έπρεπε να κοιτάξει να την εφαρμόσει πρωτίστως στο δικό του γραφείο. Η Διαφάνεια, στην οποία αναφέρεται αυτός, έχει ωραίο σχήμα μόνο στα χαρτιά.

Γιατί από τον Οκτώβριο του 2012, μετά το σκάνδαλο δωροδοκίας με τον John Dalli, το Γραφείο Προστασίας της Υγείας και των Καταναλωτών βρίσκεται σε απολυτή δυσμένεια. Αυτό το σκάνδαλο δεν το έχουμε ξεχάσει. Και ελπίζουμε, ούτε ο Mr Andriukaitis!

Venus

Διαβάστε επίσης:

Ο επίτροπος Dalli αθετεί την υπόσχεση του τη βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς ζώων

Πιέζει για τη θέσπιση μέγιστης διάρκειας 8 ωρών για τη μεταφορά ζώων προς σφαγή

Αντιβιοτικά χωρίς άδεια δίνονται σε ζώα που παράγουν αυτά που τρώμε

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

 1. venus

  Πριν από κάποιους μήνες, και όταν μού έστειλε η οργάνωση eyes on animals τήν τελευταία της συγκλονιστική έρευνα γύρω απο τις μεταφορές ζώων από Τουρκία σε Γερμανία, σκέφτηκα ότι ίσως να πετυχαίναμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα αν απευθυνόμασταν κατευθείαν στην Καγκελάριο Μέρκελ και της ζητούσαμε να μεσολαβήσει για να περιοριστούν οι μεταφορές των αναλώσιμων ζώων σε 8 ώρες.

  Το 2012 είχαμε προσπαθήσει το ίδιο, και είχαμε απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία τελικά τότε αποποιήθηκε κάθε ευθύνη.

  Παρ όλες τις 1.200.000 υπογραφές που είχαν μαζευτεί τότε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα,ισχυρίζονται και μας επαναλαμβάνουν συνεχώς μέχρι σήμερα όλοι οι ακριβοπληρωμένοι υπεύθυνοι ότι: “we cannot du anything”!!

  Η ιδέα που είχα με το γράμμα στη Μερκελ άρεσε στον διαχειριστή τού αγγλικου blog “Serbian animals voice” Mark Johnson, με τον οποίο έχω συνεργαστεί συχνά στο παρελθόν, και μου ζήτησε να γράψω εγώ το γράμμα στη Μέρκελ στα Γερμανικά, πράγμα που έκανα.
  Υπάρχει και η μετάφραση αυτού τού γράμματος στα αγγλικά, δική μου κι αυτή, που εξυπηρετει όσους δεν καταλαβαίνουν γερμανικα.
  Παράλληλα συστήθηκε και μια Petition, την οποία συνέταξε και οργάνωσε αποκλειστικά ο Μάρκ Τζόνσον, ο διαχειριστής του Blog «SAV».

  Σας στέλνω σε λινκ το γράμμα στην Καγκελάριο Μέρκελ και το λινκ της Petition, με την θερμή παράκληση να τα υπογράψετε και τα δύο.

  Οσο περισσότερες υπογραφές μαζευτούν τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πολιτική πίεση που θα ασκήσουμε, και ίσως κατορθώσουμε με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουμε την κόλαση που ζούνε καθημερινά τα ζώα μέσα στα φορτηγά μεταφορών.

  Υπενθυμίζω ότι στον χρόνο που έρχεται θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι μπορούμε να ασκήσουμε κάποια πολιτική πίεση στην κυβέρνηση.

  Στο όνομα των ζώων σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.
  Venus

  1. New EU Petition link – https://www.thepetitionsite.com/takeaction/585/401/439/?src=referrer&campaign=https%3A%2F%2Fwww.zoosos.gr

  2. Γράμμα στην Μέρκελ: https://serbiananimalsvoice.com/2016/11/13/germany-send-an-e-mail-to-german-chancellor-merkel-asking-for-a-one-off-8-hour-maximum-journet-time-for-animals-in-transport/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.