Στηρίξτε μας

Δήμαρχος Κορινθίων: Είμαστε εξαιρετικά φιλόζωοι εμβολιάσαμε 39 αδέσποτα το 2008

21 Σεπτεμβρίου 2012 15:42 | Επικαιρότητα
Δήμαρχος Κορινθίων: Είμαστε εξαιρετικά φιλόζωοι εμβολιάσαμε 39 αδέσποτα το 2008

Για 39 εμβολιασμούς 15.000 ευρώ;

Στην επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) απάντησε ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, σχετικά με τα αδέσποτα που εξαφανίστηκαν από συγκεκριμένο σημείο της πόλης στις 18 Αυγούστου 2012. Θυμίζουμε ότι την καταγγελία δημοσιοποίησαν αρχικά η Ακτιβίστικη Ροή Κορίνθου, η Φιλοζωική Ομάδα Λουτρακίου και η Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου.

Οι φιλόζωοι εθελοντές – που απαρτίζουν αυτές τις ομάδες – συνεχίζουν χωρίς αποτέλεσμα να ψάχνουν ακόμα  τα ζώα, που εκείνοι με δικά τους έξοδα είχαν στειρώσει, είχαν εμβολιάσει και τάιζαν καθημερινά στην περιοχή του Προαστιακού Σταθμού Κορίνθου, και τα οποία ως δια μαγείας μέσα σε δύο βράδια χάθηκαν ξαφνικά. Θυμίζουμε δε ότι γι' αυτό το θέμα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή στις 7/9 από την βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Η. Διώτη, προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών.

Ο κ. Πνευματικός απαντώντας στην Π.Φ.Π.Ο. τονίζει για όλα αυτά: «Σε απάντηση της από 10-9-2012 επιστολής σας προ το Δήμο μας, σας γνωρίζουν τα εξής:

-          Κατ’ αρχήν δεν κατανοούμε το ύφος του συντάκτη της επιστολής σας, που μας καταδίκασε σε εμπλοκή εξαφάνισης αδέσποτων σκύλων.

-          Αντιπαρερχόμενος όμως το ύφος αυτό σας ενημερώνουμε ότι τις ίδιες ευαισθησίες, αν όχι περισσότερες, έχουμε και εμείς για την προστασία των αδέσποτων σκύλων, όταν μάλιστα τα ζώα αυτά τα εγκαταλείπουν οι ίδιοι οι φιλόζωοι στους δρόμους και στις πλατείες των πόλεων. Έτσι τα συμπαθή αυτά τετράποδα από ζώα συντροφιάς καταλήγουν σε αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος Κορινθίων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες διαμαρτυρίες και καταγγελίες από συνδημότες μας για απομάκρυνση από τους κοινόχρηστους χώρους, επειδή τα ζώα αυτά έχουν γίνει και επιθετικά, καμιά εντολή δεν έχει δώσει σε κανέναν πολίτη ή φορέα για περισυλλογή και απομάκρυνση.

Εξάλλου τα αδέσποτα σε μεγάλο βαθμό εξακολουθούν να υπάρχουν στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου.

-          Με την 31/9-2-2008 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμό Αθήνας – Πειραιά για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων με αμοιβή 15.000 ευρώ από πόρους του Δήμου και διάρκεια ενός έτους.

-          Στα πλαίσια αυτά υπογράφηκε η υπ’ αριθμ. 15951/3-7-2008 Προγραμματική Σύμβαση.

Κατά το διάστημα ισχύος της σύμβασης αυτής εμβολιάστηκαν συνολικά 39 αδέσποτα ζώα.

-          Η σύμβαση αυτή δεν ανανεώθηκε για λόγους πέραν της θελήσεως μας αλλά και για οικονομικούς λόγους.

-          Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 14/22-2-2-12 ομόφωνη απόφαση ενέκρινε τη συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με τον Φιλοζωικό Σύλλογο “ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΡΟΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ” για την αρχειοθέτηση των αδέσποτων της πόλης, της σταδιακή μείωση και έλεγχο του πληθυσμού μέσω προγράμματος στειρώσεων και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε πίστωση 5.000 ευρώ από πόρους του Δήμου για ιατροφαρμακευτικά έξοδα μεταφορικά, νοσηλείες, θεραπείες και τροφές. Μέχρι ήμερα δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά η συνεργασία αυτή επειδή έχουμε πλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να μπορέσει να γίνει νόμιμα η εκταμίευση του ποσού αυτού».

Δείτε και τις δύο σελίδες της επιστολής εδώ και εδώ.

Σε απλά Ελληνικά…

Ο δήμαρχος Κορινθίων επί της ουσίας λέει ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή για περισυλλογή αδέσποτων αν και υπάρχουν καταγγελίες συνδημοτών του για τα επιθετικά ζώα, που κυκλοφορούν στην πόλη. Όμως τονίζει πόσο ευαισθητοποιημένος είναι για την προστασία των ζώων αυτών και το αποδεικνύει στην πράξη λέγοντας ότι το 2008 ξοδεύτηκαν 15.000 ευρώ (!) για να εμβολιαστούν 39 σκυλιά στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) που βρίσκεται στο Πέραμα ή μήπως δεν καταλάβαμε καλά;

Στειρώσεις έγιναν; Άλλες κτηνιατρικές πράξεις έγιναν; Γιατί δεν τις αναφέρετε; Πως ξοδεύτηκαν αυτά τα 15.000 ευρώ; Έκτοτε κανένα πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε, δεν επαναλήφθηκε – όπως λέει ο κ. Πνευματικός – λόγω οικονομικής στενότητας και φυσικά εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των γραναζιών της στα οποία έχει μπλέξει ο Δήμος Κορινθίων.

Κ. Πνευματικέ, την επόμενη φορά που θα δεήσετε να απαντήσετε σε επιστολή σχετικά με τ’ αδέσποτα ζώα της πόλης σας τα οποία συστηματικά εξοντώνονται με κάθε τρόπο από τους συνδημότες σας θυμηθείτε να συμπεριλάβετε στα «εμπόδια» και το «θέλημα θεού» για να μας αποστομώσετε…

Θα είστε αφοπλιστικά πειστικότερος…

Από περιέργεια ρωτάμε – καθώς απάντηση στα email μας ποτέ δεν λαμβάνουμε – χτυπήσατε σκύλο με το Ι.Χ. σας στις 8/9 στις 20:40 έξω από τον Ναό Οκταβίας στην Αρχαία Κόρινθο και αδιαφορήσατε στη συνέχεια για την τύχη του ζώου ή αδίκως σας κατηγορούν θεοί και δαίμονες; Η συνδημότισσα σας

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Η Αλήθεια είναι ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό τους πιά.Η άλλη αλήθεια είναι ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας έχουν εμπλακεί σε παρανομίες ,όπως παράνομα χυτά .παραχωρήσεις γης ,αυθαίρετα κτίσματα, άδειες κτλ .Η τρίτη αλήθεια είναι ότι ούτε ένα δικαστήριο δεν έχει βγάλει καταδικαστική απόφαση που να έχει εκτελεστεί κατά των δήμάρχων ή των δημοτικών συμβούλων .Είναι δύσκολα τα π΄ραγματα σε αυτόν τον τομέα. Η πολιτική αντιμετωπίζεται με πολιτική δυστυχώς.

 2. Elena Vrettou

  - Κατ’ αρχάς (και όχι κατ’ αρχήν κύριε δήμαρχε) ποιοι είστε οι πολλοί που «δεν κατανοείτε» το ύφος του συντάκτη της επιστολής; Είναι πληθυντικός μεγαλομανίας; Επειδή λοιπόν είστε ένα και μοναδικό πρόσωπο μπορούμε να σας καταδικάσουμε εμείς που είμαστε αλήθεια πολλοί γιατί όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά κύριε. Είναι τόσα πολλά τα περιστατικά βίας κατά ανθρώπων και ζώων στην περιοχή Κορίνθου που άνετα μπορούν όσοι έχουν απλό ανθρώπινο εγκέφαλο (Homo Sapiens you know?) να κάνουν τον συλλογισμό. Ακόμα και αν για το μεμονωμένο περιστατικό δεν είσθε υπεύθυνος, που πράγματι αμφιβάλλω, δε πειράζει, κανείς δεν σας αδικεί. Είστε υπεύθυνος για πολλά άλλα περιστατικά, από κακομεταχείριση και εγκληματική αμέλεια σχετικά με τα ζώα μέχρι τα περιστατικά της Χρυσής Αυγής. Ναι είστε υπέυθυνος που στην πόλη σας υπάρχουν τόσα άθλια γεγονότα.
  - Και μια και με ανωτερότητα, που δεν σας ταιριάζει, αντιπαρέρχεσθε το ύφος της επιστολής, σας ενημερώνουμε ότι μακράν έχετε τις ίδιες ευαισθησίες με τους πραγματικά φιλόζωους, γιατί κανένας φιλόζωος δεν θα αναφερόταν σε σκυλί σαν «συμπαθητικό τετράποδο» που από αδιαφορία και παντελή έλλειψη ενημέρωσης, καταλήγει σε αδέσποτο ζώο.
  Ο Δήμος Κορινθίων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες διαμαρτυρίες και καταγγελίες από Τα σκυλιά γίνονται επιθετικά όταν κακομεταχειρίζονται και είναι ευθύνη της Πολιτείας να μη γίνεται αυτό.
  - Στη συνέχεια αναφέρεστε σε γεγονότα του 2008 αγνοώντας ίσως ότι τελειώνει το 2012. -- Τι κάνατε τα 15.000 ευρώ από πόρους του Δήμου και μέσα σε ένα έτος, ασφαλώς δεν έχετε πρόχειρο το λογαριασμό.
  - Σε ένα χρόνο λοιπόν εμβολιάσατε συνολικά 39 αδέσποτα ζώα, δηλαδή ξοδεύατε 41 ευρώ κάθε μέρα για τα αδέσποτα συμπεριλαμβανομένων και 39 εμβολίων που στη λιανική στοιχίζουν 1500 ευρώ. Σίγουρα εκτός από φιλόζωος είστε και διδάκτωρ οικονομολόγος.
  - Είναι βέβαιο ότι η σύμβαση αυτή δεν ανανεώθηκε για λόγους πέραν της θελήσεως σας, γιατί με τη διαχείριση που κάνατε είχατε κάθε λόγο να την επιθυμείτε.
  - Προφανώς η εγκεκριμένη πίστωση των 5.000 ευρώ μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά γιατί η συνεργασία έχει διαφάνεια και δεν μπορεί να γίνει νόμιμα η εκταμίευση του ποσού αυτού.

  Με λύπη μου σας λέω ότι μου φαίνεστε θλιβερός δήμαρχος και γνωρίζετε ότι τα αξιώματα αυτά είναι παροδικά και στη συνέχεια έχεις να ζήσεις με τον εαυτό σου αλλά και τα λόγια που λέγονται γύρω σου. Όταν ένα αιρετό δημόσιο πρόσωπο δεν τιμά την ψήφο εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων, τότε η συνέχεια είναι γνωστή.

 3. Πέτρος

  Πέρσι τον Αύγουστο, στο Βραχάτι Κορινθίας(!) βρήκα παρατημένο το δεύτερο σκύλακι μου, την πανέμορφη λυκοσκυλίνα μου. Της αγόρασα και της έκανα εγώ όλα τα εμβόλια (αντιλυσικό και τα άλλα δύο) και μου κόστισαν 35 Ευρώ. 35χ39=1365 κόστιζαν τα εμβόλια για τα 39 αδέσποτα. 15.000-1365=13.635 Ευρώ υπόλοιπο. Κύριε Δήμαρχε τι έγιναν τα υπόλοιπα χρήματα των Δημοτών σας; Αν τα ξοδέψατε όλα για τα αδέσποτα αντιστοιχούν 416,67 ανά ζώο, θα έπρεπε μέχρι και spa να έχουν κάνει.

 4. Μαγια Φουριώτη

  Αγαπητή συντάκτρια,

  Για κακή τύχη του δημάρχου αυτόπτης μάρτυρας ήταν η κόρη μου και όχι η κόρη του κυρίου δημάρχου όπως γράφετε.

 5. lexel

  κοντα στα 400 ευρω το ενα σκυλι!πριν 4 χρονια. ε!να μην παρει λιγα ο ξαδερφος ?λιγα η κουμπαρα ? ε! να μην βαλω και εγω κανενα ψιλο στην τσεπη μου?! αει στο διαολο ρε τομαρια! αλητες! αλλα δεν φταιτε εσεις, οι δημοτες που σας ψηφιζουν φταινε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.