Στηρίξτε μας

Χώρους προσωρινής φιλοξενία για τ’ αδέσποτα αναζητεί ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης

3 Απριλίου 2015 22:53 | Επικαιρότητα
Χώρους προσωρινής φιλοξενία για τ’ αδέσποτα αναζητεί ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης αναζητά χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να ζήσουν σε προστατευμένο περιβάλλον και επιπλέον για να δώσει έστω και προσωρινή λύση στις δυσκολίες που έχουν προκύψει στη συνύπαρξη ορισμένων συμπολιτών μας με αδέσποτα που κατοικούν στην πόλη μας.

«Σημειώνεται ότι αυτή είναι μια προσωρινή λύση μέχρι την κατασκευή του νέου σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων σκύλων που ήδη έχει δρομολογήσει ο δήμος Σπάρτης. Στο υπάρχον καταφύγιο του δήμου φιλοξενούνται ήδη 145 αδέσποτα σκυλιά, παρότι η αρχική πρόβλεψη για τον χώρο ήταν για 80.

Παρακαλείται θερμά, όποιος/-α συμπολίτης/-τισσα μας δύναται, σε προσωρινή βάση να προσφέρει στον Σύλλογο τον οποιοδήποτε έστω και σχετικά μικρό ζωτικό χώρο σε περιφραγμένη αυλή ή σε περιφραγμένη αγροτική έκταση εντός του δήμου Σπάρτης. Δεν υπάρχει απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση για τροφή και κτηνιατρική φροντίδα, καθώς τα αναλαμβάνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος σε συνεργασία με το δήμο. Την επιθυμία σας μπορείτε να τη γνωστοποιήσετε:

•Στον δήμο Σπάρτης, στο τηλέφωνο 27310 22226 (εσωτ. 1080)
•Στον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Σπάρτης, στα τηλέφωνα 6944430204, 6973327711, 6974719243, 6981235318, 6981630111, 6936842795, 6940998810 (επειδή τα μέλη του ΔΣ του Φιλοζωικού είναι δημότες εθελοντές, αν δεν υπάρχει άμεση απάντηση, αφήστε μήνυμα με τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουν το συντομότερο)
•Στο email: [email protected].

Επίσης παρακαλείστε να προωθήσετε το μήνυμα σε συμπατριώτες μας που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και ενδεχομένως διαθέτουν κάποια έκταση την οποία δεν χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή και ενδεχομένως θα ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν προσωρινά.
Τέλος, από το Σύλλογο τονίζεται ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων μπορεί να επιλυθεί μόνιμα μόνο αν:

1) Όλοι οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων προβαίνουν σε στείρωση των ζώων τους.
2) Όλοι οι ιδιοκτήτες προχωρήσουν στην υποχρεωτική ήδη από το νόμο ηλεκτρονική ταυτοποίηση του ζώου ή των ζώων τους.
3) Σε περίπτωση που οι κάτοχοι αδυνατούν να φροντίσουν το σκύλο τους περαιτέρω, ας ενημερώνουν το δήμο Σπάρτης και τον Φιλοζωικό, τεκμηριώνοντας τους λόγους εγγράφως και υπευθύνως όπως προβλέπεται, και όχι εγκαταλείποντάς τον αβοήθητο και στην τύχη του.
4) Με την υιοθεσία των ζώων αυτών δίνεται η ευκαιρία να εκδηλώσουμε αληθινά αισθήματα φιλοζωίας.
“Η ευζωία των ζώων συντροφιάς είναι ταυτόσημη με την ευζωία των ανθρώπων, στο πλαίσιο σεβασμού της φύσης που μας δημιούργησε όλους. Και είναι απόλυτα εφικτή η αρμονική συνύπαρξή μας. Βοηθήστε μας να τη δημιουργήσουμε και στην περιοχή μας με πολιτισμένο και συμμετοχικό τρόπο»”», σημειώνει στο κάλεσμά του ο Πολιτιστικός και Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης.

Διαβάστε επίσης:

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

Mε φόλες εξοντώνουν άγρια και κατοικίδια ζώα παντού στην Ελλάδα αλλά και στην Σπάρτη

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.