Στηρίξτε μας

Χαρίεσσα Ημαθίας: Δολοφόνησε με φόλες αδέσποτα και την τυφλή σκυλίτσα που έγινε διάσημη πανελλαδικά (βίντεο)

3 Ιανουαρίου 2022 02:11 | Καταγγελίες
Χαρίεσσα Ημαθίας: Δολοφόνησε με φόλες αδέσποτα και την τυφλή σκυλίτσα που έγινε διάσημη πανελλαδικά (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μια τυφλή σκυλίτσα, που πριν από καιρό είχε εντοπιστεί ανήμπορη και πεινασμένη στο χωριό Χαριέσσα Ημαθίας, έγινε γνωστή Πανελλαδικά πριν από μερικές ημέρες από τα Μ.Μ.Ε. καθώς όλοι θαύμασαν το πως το ζώο αν και δεν βλέπει κατάφερε – όταν το μετέφεραν αλλού (στο παράνομο καταφύγιο του Δήμου Νάουσας στον χώρο του Βιολογικού) – να βγει από την περίφραξη, να διανύσει 10 χλμ και να βρει ξανά τον άνδρα o οποίος αρχικά της έδωσε τροφή, τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χαρίεσσας.

Η σκυλίτσα δηλητηριάστηκε με φόλα μαζί με άλλα αδέσποτα

Αφορμή όσα ειπώθηκαν από τα Μ.Μ.Ε. για την Τυφλούλα (έτσι αποκαλούσαν την σκυλίτσα) και την πίστη του ζώου στον άνθρωπο στάθηκε μια ανάρτηση στο facebook του δήμαρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, ο οποίος θέλησε – φυσικά για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας – να παρουσιάσει στις 27 Δεκεμβρίου μια ωραία αλλά παλιά ιστορία, ένεκα Χριστουγέννων.

Χαρίεσσα Ημαθίας: Δολοφόνησε με φόλες αδέσποτα και την τυφλή σκυλίτσα που έγινε διάσημη πανελλαδικά (βίντεο)

 

Όμως η πραγματικότητα ήταν εξ αρχής τραγική γι’ αυτό το ζώο και για άλλα αδέσποτα του συγκεκριμένου χωριού και αποδεικνύεται με τον φρικτό θάνατο τους τι πραγματικά συμβαίνει συνήθως σε αυτά τα πλάσματα (τόσο στους οικισμούς όσο και εντός της πόλης της Νάουσας) και πόσο ωραιοποιημένα οι δημοτικοί άρχοντες και λοιποί αρμόδιοι εκλεγμένοι κρύβουν κάτω από το χαλί καθημερινά εγκλήματα, για τα οποία έχουν μερίδιο ευθύνης, αφού δεν μεριμνούν ή νοιάζονται ελάχιστα γι’ αυτά τα έμβια όντα, τα οποία και υποφέρουν και κινδυνεύουν.

 

Η σκυλίτσα, η οποία έγινε τόσο διάσημη εδώ και μερικές ημέρες, δεν ζει πια. Στις 2 Ιανουαρίου κατέληξε, δολοφονήθηκε στη Χαρίεσσα εκεί που κανένα αδέσποτο δεν επιβιώνει. Και δεν ήταν το μόνο θύμα. Η σκυλίτσα ουσιαστικά ζούσε (αν και τελείως τυφλή) στον δρόμο, γιατί κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί να την υιοθετήσει. Ζούσε μαζί με άλλα αδέσποτα στην αυλή και πέριξ του σπιτιού του κ. Σιδηρόπουλου. Και σε μια από τις βόλτες της – θυμίζουμε ότι ήταν τελείως τυφλή – έφαγε φόλα και πέθανε μετά από φρικτούς πόνους.

Η Βούλα Τζεβελέκου, μέλος του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Νάουσας» επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας ενημερώσει για τα τραγικά νέα, γι’ αυτό που αντίκρυσε, για το τυφλό ζώο που παρέμενε αδέσποτο και τελικά κάποιος το σκότωσε. Συντετριμμένη μας μίλησε για άλλη μια φορά για τα γέρικα ή νεαρά ζώα που καθημερινά βρίσκουν δολοφονημένα κυρίως από φόλες, για τις εκκλήσεις που κάνουν οι οποίες συνήθως μένουν χωρίς αντίκρισμα, για να τα νεογέννητα κουτάβια και γατάκια που εντοπίσουν σε τσουβάλια, σακούλες πεταμένα σε χωράφια και στους κάδους. Για τα εγκλήματα που κάνουν οι ντόπιοι, για τις παράνομες πρακτικές των δήμων και εκεί, για όσα και αυτή η δημοτική αρχή ισχυριζόταν ότι θα κάνει και τελικά δεν έπραξε…

Δυστυχώς για την σκυλίτσα αυτή όπως μας είπε κανείς δεν άνοιξε την πόρτα του, κανείς δεν την έκανε ουσιαστικά μέλος της οικογένειας του και τελικά αυτό που βρήκε στον δρόμο είναι ο θάνατος, ο οποίος παραμονεύει παντού, ειδικά για ένα ζώο τυφλό. Όπως μας τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος είναι ο μόνος από το χωριό που φροντίζει τ’ αδέσποτα, αλλά όσο και αν τον βοηθούν οι δυνάμεις του παραμένουν λιγοστές σε σχέση με τον πληθυσμό των ζώων και τις εγκληματικές πρακτικές.
Η κα Τζεβελέκου με ανάρτηση της στο facebook τονίζει τα εξής για το έγκλημα και το δράμα: «"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΥΦΛΟΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ...ΟΧΙ ΕΣΥ"

Πριν λίγες ημέρες, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων, η εικόνα της και η ιστορία της, έπαιξαν με απίστευτο καταιγισμό σε κάθε μέσο ενημέρωσης, τηλεοπτικής και διαδικτυακής...Μια ιστορία που είχε λάβει χώρα πριν περίπου 6 μήνες...Είχα την τύχη να είμαι η εθελόντριά της για μια εβδομάδα, αλλά και στην συνέχεια, αφού είχα αναλάβει, να προσφέρω ότι βοήθεια χρειαζόταν ο Δημήτρης και η Αλεξάνδρα με τα αδεσποτάκια τους... Μια ιστορία, για την οποία είχα ξεκάθαρα αντίθετη άποψη, σε ότι αφορά την προβολή της σε χρόνο μακρινό, από τον πραγματικό...και αυτό, γιατί σαν εθελοντές, ερχόμαστε σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι και δίπλα σε δεκάδες τέτοιες ιστορίες, για τις οποίες φυσικά και πρέπει να γίνεται λόγος...αλλά την σωστή ώρα στον σωστό χρόνο... Ιστορίες βαθιάς συγκίνησης... Ιστορίες δέους... Ιστορίες που πρέπει να υποκλίνεσαι... Κάθε τι άλλο για μένα είναι άτοπο και άκυρο... Και καθόλου στο πνεύμα των Χριστουγέννων..

Και επειδή είμαι δίκαιη, η δημοσιότητα που πήρε η ιστορία της, σίγουρα άγγιξε πολλούς και θα ήταν κυριολεκτικά παράλογο αν δεν γινόταν, αλλά όπως απεδείχθη, αυτό που μας περίμενε όλους, δεν το είχε προβλέψει κανείς...ποτέ δεν το προβλέπει άλλωστε...αυτή, είναι η ωμή πραγματικότητα...γι’ αυτή, που ποτέ δεν μιλάει κανείς και ποτέ δεν βλέπει...Να λοιπόν, που η προσπάθεια μιας καλής εικόνας, ξέφτισε από την ωμή αισχρή, πραγματικότητα.

Σήμερα λοιπόν, αυτή η ωμή πραγματικότητα, μας διέλυσε...μας πλήγωσε...Μας τσάκισε, μας συνέτριψε ψυχικά και σωματικά και μας απέδειξε, πως ούτε Χριστουγεννιάτικη μαγεία υπάρχει, ούτε Χριστουγεννιάτικο πνεύμα, ούτε ίχνος ανθρωπιάς…Σήμερα και ώρα 17:30, η Τυφλούλα που αγαπήσαμε εμείς, οι εθελοντές και οι άνθρωποι που την φρόντιζαν με περισσή αγάπη, ταξίδεψε για πάντα στην ουράνια κοιλάδα των ζώων, έπειτα από ισχυρό δηλητήριο που της δόθηκε και έπειτα από μια άνιση μάχη δύο σχεδόν ημερών, τα όργανα της, δεν άντεξαν... Η ίδια, δυνατή όπως πάντα, πάλεψε γενναία, παρά τους δυνατούς και φρικτούς πόνους που είχε... Έφυγε αργά και βασανιστικά όπως εύχομαι να φύγει ο δολοφόνος της...

Χάθηκε προχθές το βράδυ ξαφνικά μαζί με την κολητούλα της την πατσαβουρίτσα...σαν αδεσποτάκια, έκαναν κοντινές βολτούλες...κοντινές τονίζω... τις έψαξαν παντού, ανεπιτυχώς...το πρωί η τυφλούλα, εντοπίστηκε πολύ κοντά στο σπίτι του Δημήτρη σε κωματώδη κατάσταση. Λίγο πιο πέρα, η πατσαβουρίτσα, ήταν ήδη νεκρή.. λίγες μέρες πριν είχαν βρεθεί νεκρές οι άλλες δύο φίλες τους… Μόλις λίγες μέρες πριν, είχαμε σώσει την Πέμπτη της παρέας…σήμερα λοιπόν, μου επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο, πόσο άχρηστοι και επικίνδυνοι έχουμε γίνει…πόσο λάθος βλέπουμε και πόσο λάθος ερμηνεύουμε…
Και για όσους πιστεύουν… τα Χριστούγεννα, δεν έχουν μαγεία... Ούτε η Πρωτοχρονιά... Έχουν μόνο φώτα και στολίδια και πίσω από αυτά, καλά κρυμμένη απανθρωπιά, σκατοψυχιά, βρωμιά και αθλιότητα… Αυτή είναι η απόλυτη πραγματικότητα... Αυτό συμβαίνει και δεν το αλλάζει, καμία γιορτή... Η δολοφονίες και οι εγκληματίες, δεν λυπούνται τις γιορτές... Είναι πάντα και για πάντα δολοφόνοι... Στο ροζ συννεφάκι που ζουν κάποιοι, ίσως υπάρχει μαγεία...Εδώ όχι…
Εγώ, δηλώνω δημόσια, την οργή μου, τον θυμό μου και τον πόνο μου... δηλώνω για πολλοστή φορά αηδιασμένη…Αυτή η ιστορία τελικά, όχι μόνο δεν μας απέδειξε όσα επιδιώχθηκαν, αλλά μας πόνεσε όσο τίποτε άλλο... Με πόνεσε, με πλήγωσε και με απογοήτευσε...
Η τυφλούλα, για άλλη μια φορά, μας απέδειξε το μεγαλείο της ψυχούλας της…γύρισε πίσω…γύρισε πίσω για να πεθάνει, δίπλα στους αγαπημένους της… έφυγα, ξέροντας μέσα μου, πως δεν θα την ξανά έβλεπα…Κλείνοντας, κρατώ το τελευταίο τυφλό βλέμμα της και τον σιωπηλό πόνο του Δημήτρη και της Αλεξάνδρας...
ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ…ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ!ΠΑΙΞΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΩΡΑ,ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!
Η αργία των ημερών, δεν μας επέτρεψε να κάνουμε παραπάνω προσπάθειες, σωτηρίας…
Αντίο γλυκιά μου…δύσκολο πολύ, αλλά αντίο…».

Τι είχε δημοσιεύσει ο δήμαρχος Νάουσας για την Τυφλούλα

Στο facebook ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, έγραψε τα εξής στις 27 Δεκεμβρίου: «Καλή εβδομάδα με μια χριστουγεννιάτικη ιστορία θέλησης και θάρρους. Η τυφλή σκυλίτσα της φωτογραφίας, βρέθηκε πριν κάποιο διάστημα να τριγυρνά μόνη και αβοήθητη στο χωριό της Χαρίεσσας. Εκεί, μόλις την εντόπισε ο πρόεδρος του χωριού κ. Δημήτρης Σιδηρόπουλος, την φιλοξένησε προσωρινά στην αυλή του σπιτιού του, μέχρι να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση.
Έπειτα από λίγες ημέρες, μεταφέρθηκε από τον Δήμο σε προσωρινό χώρο φύλαξης αδέσποτων ζώων.
Τότε, κατάφερε με έναν μαγικό τρόπο, να δαγκώσει το συρματόπλεγμα, να ανοίξει μια τρύπα, να φύγει από τον χώρο και να επιστρέψει μόνη της στο σπίτι του Δημήτρη, που απείχε πολλά χιλιόμετρα μακριά. Το πώς κατάφερε κάτι τέτοιο είναι μια μαγική κίνηση θάρρους και εξυπνάδας.
Έπειτα από αυτή την κίνηση, ο Δημήτρης συγκινήθηκε και την υιοθέτησε. Από τότε ζει ευτυχισμένη στην αυλή του σπιτιού του.XariessaImathiasTyfloulaDimarxosNaousasKaranikolas27 12 2021Η σχετική ανάρτηση...

Είναι ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα και ζωηρά σκυλάκια που έχω γνωρίσει.
Τελικά, μαθήματα ζωής μπορούμε να πάρουμε από τα πιο απλά παραδείγματα γύρω μας. Μερικές φορές ακόμα και από ένα αδέσποτο ζωάκι. Η μαγεία των Χριστουγέννων υπάρχει παντού γύρω μας.».

 

Το σκυλί δεν είχε υιοθετηθεί

Ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Νάουσας» νωρίτερα μέσω facebook για τον φρικτό θάνατο της Τυφλούλας και των άλλων σκυλιών επισήμανε τα εξής:

«Όσοι θεώρησαν ,ότι ήταν η σωστή στιγμή να συνδέσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων με την ιστορία της επιστροφής της σκυλίτσας ,πριν από περίπου 6 μήνες,από τον χώρο φιλοξενίας του Δήμου Νάουσας,στους ανθρώπους που την φρόντιζαν σε χωριό της περιοχης,μπορούν να διαπιστώσουν τώρα,ποιό πραγματικά ειναι το πνεύμα και η μαγεία των Χριστουγέννων,που διακατέχει κάποιους συμπολίτες μας....

Η τυφλή σκυλίτσα έγινε διάσημη μέσα σε λίγες μέρες και ο αδικος χαμός της ,σίγουρα θα αγγίξει πολυ περισσότερους ανθρώπους...Εμείς δεν ξέρουμε πια πως να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας..Είναι τόσα πολλά και αντιφατικά...πόνος, θλίψη,οργή,θυμός,απογοήτευση,απελπισία  ,κτλ.

Ως πότε θα πληρώνουν με την ζωή τους ,αθώα πλάσματα που δεν έχουν κάνει κακο σε κανένα και που σίγουρα δεν επέλεξαν να ζήσουν με τον τρόπο που ζούνε;Πλάσματα που μόνο αγάπη χαρίζουν!!!.Ως πότε;;;»

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

 1. Μαίρη

  Τραγικά γεγονότα, με θλίβει απίστευτα. Στην γειτονιά μου στη Χίο μια "κυρία" προσπαθεί και δυστυχως τα καταφέρνει (είτε δηλητηριάζοντας, είτε πατώντας με το αυτοκίνητο)να σκοτώσει τις γατούλες της γειτονιάς επειδή φοβάται μην τις αγγίξουν τα λουλούδια της.

 2. Χριστος Παρασκευαιδης

  Συντετριμμενος για το φρικτο τελος της γλυκιας Τυφλουλας και φιλες της
  Κανω εκκληση στο Πανελληνιο Συλλογο Φιλοζωων οργανωθητε με Βουλευτες να νομοθετησουν να επικυριχθει η'φολα' οπως ναρκωτικα οποκατοχη παρανομη με ποινες10φυλακιση μ'ενταλματα ερευνας
  σε υποστατικα γι'ανευρεση τεκμηριων
  Σαδιστοδολοφονοι ΣΤΙΠ ψυχουλες ΑΝΤΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.