Στηρίξτε μας

Χανιά: Σκότωσε δύο νέους ανθρώπους και τον σκύλο τους – Ποινή 25.515 ευρώ σε οκτώ δόσεις

13 Σεπτεμβρίου 2023 11:20 | Καταγγελίες
Χανιά: Σκότωσε δύο νέους ανθρώπους και τον σκύλο τους – Ποινή 25.515 ευρώ σε οκτώ δόσεις

Εξοργιστικά μικρή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον οδηγό ο οποίος τις 17 Αυγούστου του 2017 σκότωσε δύο νέους ανθρώπους και τον σκύλο τους και τους εγκατέλειψε τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα Χανιά της Κρήτης στην περιοχή Κουνουπιδιανά.

Με την πλημμεληματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή άσκησε εξ αρχής τη δίωξη η Εισαγγελία Χανίων. Για τον φόνο του σκύλου αδιαφόρησε...

Η απόφαση και του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Χανίων είναι εξευτελιστική για την αξία της ανθρώπινης ζωής και αποδεικνύει πως εισαγγελείς και δικαστές και πρωτόδικα και σε δεύτερο βαθμό αδιαφόρησαν και για τη δολοφονία του σκύλου καθώς δεν συμπεριλήφθηκε στο κατηγορητήριο αυτός ο φόνος παρά την ισχύουσα νομοθεσία (ν.4039/2012).

Στις 17 Αυγούστου 2017 οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα το όχημα του και ενώ δεν είχε δίπλωμα οδήγησης ο νεαρός οδηγός (20 ετών τότε) σκότωσε τον 19χρονο Γιάννη, την 20χρονη Στέλλα και τον σκύλο τους καθώς περπατούσαν έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά στην οδό Ελ. Βενιζέλου.

 

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» φέρνει ξανά στη δημοσιότητα την υπόθεση, αναφέρεται στη νέα ποινή που είναι ίδια με την πρωτόδικη και εξηγεί και πάλι ότι οι δολοφονίες ζωών αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα ενώ δεν είναι γιατί αν οδηγείς όχημα και είσαι τύφλα από το αλκοόλ είναι απίθανο να μην οδηγήσει κάποιους ή εσένα στον θάνατο…

«12.500 ευρώ η αξία της ανθρώπινης ζωής. Απόφαση του Εφετείου Χανίων»

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ»  επισημαίνει τα εξής στις 6 Σεπτεμβρίου: «Έξι χρόνια μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα την 20χρονη Στέλλας Μούσχου, τον 19χρονο Γιάννη Στρογγυλό και το σκύλο τους (17/8/2017) ολοκληρώθηκε σήμερα στο Εφετείο Χανίων η δικαστική παράμετρος της υπόθεσης.

Καταλογίζοντας την πλήρη ευθύνη στο δράστη το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 6 ετών και 9 μηνών εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα, σε οκτώ δόσεις. Είναι η ίδια ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα σαν αποτέλεσμα της επιμονής των δικαστικών αρχών από την πρώτη στιγμή να χαρακτηρίζουν την υπόθεση πλημμέλημα και όχι κακούργημα και του φόνους των παιδιών ως «Ανθρωποκτονίες από Αμέλεια».

Υπενθυμίζουμε ότι το πολλαπλό έγκλημα διαπράχθηκε από οδηγό χωρίς άδεια οδήγησης που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της Τροχαίας έτρεχε με 127km/h σε δρόμο με όριο τα 40 km/h και που επιτάχυνε μετά τις παρασύρσεις στα 170km/h.

Xania2017StellaMousxouGiannisStrogyllos 1

Γι αυτό το έγκλημα ο δράστης, ελεύθερος από την πρώτη στιγμή, καλείται να καταβάλει στο κράτος σε δόσεις 25.515 ευρώ. Δωδεκάμισι χιλιάδες για τη ζωή κάθε παιδιού και η ζωή του σκύλου δώρο (δεν είχε βλέπετε ψηφιστεί η νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων…)

Είναι απίστευτος ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ζωής, κατ αρχάς αυτή να αποτιμάται σε χρήμα, αλλά ακόμα κι αν αυτό επιτάσσει ….το Δίκαιο η αποτίμηση της να είναι χαμηλότερη  απ ότι η ζωή οποιουδήποτε άλλου ζώου.

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τη σημερινή δίκη. Πλημμέλημα, αμέλεια, εξαγοράσιμη ποινή με το κατώτερο δυνατό ποσό (5 ευρω/ημέρα), πληρωμή με δόσεις…

Αυτές οι αποφάσεις ανάβουν το πράσινο φως και κλείνουν το μάτι σε κάθε παραβατικό πως μπορεί ανενόχλητος να σκοτώνει ανθρώπους και να συντρίβει οικογένειες, αρκεί να το κάνει με τον σωστό τρόπο: οδηγώντας.

Έξι χρόνια μετά τουλάχιστον οι οικογένειες θα μπορούν απερίσπαστα να σκέφτονται τα παιδιά τους χωρίς να υπομένουν αυτό το μαρτύριο που λέγεται «Απόδοση Δικαιοσύνης».

 

6/9/2023    Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

ΥΓ. Έξι χρόνια βέβαια για την πολιτεία και όλους τους αρμόδιους, κεντρικό κράτος, Περιφέρεια, Δήμους δεν είναι αρκετά για να φτιαχτεί ένας κυκλικός κόμβος στο Πολυτεχνείο Κρήτης, κόμβος που θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί πριν το εκπαιδευτικό ίδρυμα αρχίσει να λειτουργεί.».

Ο δράστης έλεγε «δεν θυμάμαι, δεν κατάλαβα τι έγινε»

Η Barbara Yoran, μητέρα της Στέλλας Μούσχου στην ομάδα στο facebook «..για τη Στέλλα και τον Γιάννη...» που δημιουργήθηκε για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με το έγκλημα και την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης στις 6 Σεπτεμβρίου επισήμανε τα εξής:

«Μετά από έναν Γολγοθά 6 ετών που βιώνουν οι οικογενειές μας, με τον τραγικό χαμό των παιδιών μας, της Στέλλας μου και του Γιάννη καθώς και του σκύλου τους, στα Κουνουπιδιανα στις 17 Αυγούστου του 2017, και μετά από την απόφαση του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου για τον ασυνείδητο και προκλητικό 20χρονο τότε οδηγό, που καταδικάστηκε σε 4 συν 2 χρόνια συν 9 μήνες, που ωστόσο δεν μετέτρεψε το αδίκημα σε κακουργηματικής μορφής ενώ το απαιτούσε η κοινή λογική και γνώμη, αλλα δυστυχώς όχι η νομολογια, έκλεισε σήμερα και τυπικά ο κύκλος της τιμωρίας του δράστη. Που ακόμα και σήμερα στην απολογία του έλεγε: δεν ξέρω, δε θυμάμαι, δεν κατάλαβα τι έγινε…

Οι Δικαστές του Εφετείου ευτυχώς τον καταδίκασαν για άλλη μία φορά, παρά (προς μεγάλη μας έκπληξη) την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας περί ενοχής και για τις δυο πράξεις αλλά με ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (!)

Τον καταδίκασαν και για τις 2 πράξεις χωρίς κανένα ελαφρυντικό και με τις ίδιες ακριβώς ποινές δηλώνοντας μάλιστα ότι ήταν και πολύ επιεικείς…

Η ποινή μετατρέψιμη μεν και χωρίς αναστολή, ήτοι φυλακίζεται αν δεν καταβάλλει και προς τούτο ζήτησε τη δοσοποίηση αυτής σε 8 δόσεις αρχομενης αρχες Οκτωβρίου 2023.

Το δικαστήριο ΔΕ ΔΕΧΘΗΚΕ κανένα ισχυρισμό της υπεράσπισης που προσπάθησε να μειώσει την ποινή και να κερδίσει ελαφρυντικά. Η υπεράσπιση του δεν έπεισε κανέναν.

Εγώ, λόγω υγείας δεν κατάφερα να παραστώ, όμως σε συνεχή επικοινωνία που είχα με την μητέρα του Γιάννη, η οποία κάποια στιγμή από την μεγάλη ένταση, κλαίγοντας δεν μπορούσε καν να μου μιλήσει, μου μετέφερε ότι μην αντέχοντας άλλο να ακούει την γελοία απολογία, ξέσπασε έναντι όλων, για το σύστημα της Δικαιοσύνης, για τους οδηγούς, για τον κατηγορούμενο που μας στέρησε τα παιδιά μας, για την αδικία, για το πρόδηλο να ζούμε σε μια εποχή που κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη, με το ψάρι να βρωμίζει από την κεφαλή του, από τους Διοικούντες, τους νομοθέτες και τους εφαρμόζοντες το νόμο… Το μόνο που της είπα, ήταν: MΙΛΑ!! Εμείς δεν έχουμε πια να χάσουμε τίποτα… Μίλα και για τους υπόλοιπους γονείς! Μίλα για τα παιδιά που πεθαίνουν άδικα στους δρόμους…

Η σημερινή δικαστική απόφαση είναι για μας μία πικρή νίκη, που σε καμία περίπτωση δεν θα την πεις ποτέ δικαίωση, γιατί τα παιδιά μας δε γυρίζουν πίσω και γιατί στο ίδιο σημείο πιθανόν να σκοτωθούν ακόμα άνθρωποι, τα παιδιά κάποιων, οι γονείς, τα αδέρφια…

Xania2017StellaMousxouGiannisStrogyllos 2

Δυστυχώς επίσης δεν καταφέραμε, παρά τις προσπάθειες μας όλα αυτά τα χρόνια, να κατασκευαστεί ένας κυκλικός κόμβος στον δρόμο του Πολυτεχνείου Κρήτης..

Συγνώμη Στέλλα μου, Συγνώμη Γιάννη μου…  Δεν τα καταφέραμε…

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα παιδιά σαν και σας, των απλών οικογενειών, που παλεύουν να μεγαλώσουν σωστούς ανθρώπους, χρήσιμους στην κοινωνία, δεν έχουν καμία αξία…

Σήμερα έκλεισε ο δικαστικός κύκλος…

Νομίζω πως τουλάχιστον εγώ, και τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, δεν έχω πια δύναμη να παλέψω.

Ευχαριστούμε όλους τους Χανιώτες που μας συμπαραστάθηκαν, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε αυτό το έργο που υποσχεθήκαμε στα παιδιά..».

Φωτογραφία: To σκίτσο του Γιώργου Αρτσιδάκη για το νεαρό ζευγάρι και τον σκύλο, τον Ραμόν.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Ποινή «χάδι» για τον άνδρα που χωρίς δίπλωμα σκότωσε με Ι.Χ. τον Γιάννη, τη Στέλλα και τον σκύλο τους το 2017

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.