Στηρίξτε μας

Χανιά: Κυνηγοί σκότωσαν Κρι – Κρι εντός του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων (Σαμαριάς)

31 Οκτωβρίου 2021 14:23 | Καταγγελίες
Χανιά: Κυνηγοί σκότωσαν Κρι – Κρι εντός του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων (Σαμαριάς)

Οι δολοφονίες ζώων κάθε είδους από κυνηγούς είναι ασταμάτητες και το περιστατικό με τη θανάτωση ενός Κρι – Κρι  (ο Κρητικός Αίγαγρος είδος υπό προστασία) στα Χανιά στο Ξυλόσκαλο Ομαλού  εντός του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων (Σαμαριάς) αποδεικνύει πόσο «οικολόγοι» είναι αυτοί, οι οποίοι μάλιστα αυτοαποκαλούνται και «διαχειριστές» της φύσης και οι μεγαλύτεροι προστάτες της.KriKriNekroSamaria30 10 2021 2

Για το συμβάν η Διεύθυνση Δασών Χανίων τονίζει τα εξής:

«Το Σάββατο 30 Οκτώβριου και ώρα 23.55  ο δασοφύλακας του φυλακίου στο Ξυλόσκαλο Ομαλού  άκουσε πυροβολισμό πάνω από το δασικό φυλάκιο. Άμεσα κινητοποιήθηκε και διαπίστωσε ότι δυο άτομα με φακούς βρισκόταν πλησίον του φυλακίου αλλά με τις ενέργειες του δασοφύλακα τραπήκαν σε φυγή με ιδιωτικό όχημα.

Δυστυχώς σε έλεγχο που έκανε ο δασοφύλακας αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα, όπως φαίνεται και στην ανωτέρω φωτογραφία, ένα θηλυκό Κρητικό Αίγαγρο σκοτωμένο εντός του Εθνικού Δρυμού.

Πράξη νυχτερινής ανανδρίας από δειλούς που θεωρούν «μαγκιά» την θήρευση απαγορευμένων και αυστηρά προστατευομένων ζώων, ζώων που για την προστασία αυτών κηρύχτηκε η ευρύτερη περιοχή Εθνικός Δρυμός προσφέροντας σε όλη την κοινωνία της ΠΕ  Χανιών.

Πράξη άνανδρη που επαναλαμβάνεται μετά από δέκα έτη καθώς το 2011 βρέθηκαν τέσσερις σκοτωμένοι Αίγαγροι εντός του Εθνικού Δρυμού.

Η Δ/νση Δασών Χανίων θα προβεί σε πρωτόκολλο μήνυσης και  ενημερώνει τους Χανιώτες ότι βρίσκεται εδώ για την προστασία του δασικού και θηραματικού πλούτου του νομού.

Από την Δνση Δασών Χανίων».

Διαβάστε επίσης:

Γιατί να υπάρχουν αιχμάλωτα Κρι - Κρι στον Εθνικό Κήπο στο κέντρο της Αθήνας; (Βίντεο)

Χανιά: Διαμαρτυρία για τα αιχμάλωτα Κρι - Κρι και τις παράνομες απαγορεύσεις εις βάρος των ζώων

Χανιά: Αιχμάλωτα σε ξενοδοχείο δύο σπάνια Κρι – Κρι;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.