Στηρίξτε μας

Αχαρνές Αττικής: Κατασχέθηκαν έξι κακοποιημένα άλογα – Βρέθηκαν σκελετωμένα και έγκλειστα σε άθλιες συνθήκες (βίντεο)

1 Δεκεμβρίου 2023 23:08 | Καταγγελίες
Αχαρνές Αττικής: Κατασχέθηκαν έξι κακοποιημένα άλογα – Βρέθηκαν σκελετωμένα και έγκλειστα σε άθλιες συνθήκες (βίντεο)

Στις εγκαταστάσεις της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στον Ωρωπό μεταφέρθηκαν στις 29 Νοεμβρίου έξι άλογα (πέντε ενήλικα και ένα πουλάρι) τα οποία ζούσαν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε αυτοσχέδια παραπήγματα σε μια μάντρα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr, είναι πίσω από το Α' Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών στις Αχαρνές Αττικής και ανήκει σε άνδρα ο οποίος δεν είναι Ρομά, καθώς αρχικά πολλοί βιάστηκαν να συμπεράνουν ότι τσιγγάνοι ευθύνονται για την κακοποίηση των ζώων.

 

Τα άλογα – μετά την ανώνυμη καταγγελία που προηγήθηκε και τον έλεγχο που έγινε από τις συναρμόδιες αρχές – τελικά κατασχέθηκαν με εισαγγελική εντολή και δόθηκαν στον φιλοζωικό φορέα ο οποίος και ανέλαβε την περίθαλψη και τη φροντίδα τους.

Στην ανακοίνωση της η Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» επισημαίνει τα εξής με ανάρτηση της στο facebook την 1η Δεκεμβρίου:

«5 ενήλικα άλογα και ένα πουλάρι που ζούσαν χωρίς καμία ουσιαστική φροντίδα ή επίβλεψη, σε άθλιες συνθήκες, σε 2 αδόμητα οικόπεδα στον Δήμο Αχαρνών κατασχέθηκαν στις 29 Νοεμβρίου και πλέον είναι μαζί μας. Μετά από ανώνυμη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών, έγινε αυτοψία από την αστυνομία και την κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.

Η κτηνιατρική, αξιολογώντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων συνέστησε την απομάκρυνση τους από τους χώρους διαβίωσης και η Εισαγγελία Αθηνών για την Προστασία των Ζώων εξέδωσε διάταξη για την οριστική αφαίρεσή τους και την παράδοσή τους στην SGS.

Τα ζώα κατασχέθηκαν... 

 

Θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος για την ευζωία των ζώων, χωρίς δικαιολογίες και καθυστερήσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη, και κυρίως σύμφωνα με όσα ορίζει η ηθική απέναντι στα ζώα. Το γεγονός μάλιστα ότι πρόκειται για ιπποειδή, των οποίων η ευημερία συχνά ερμηνεύεται στρεβλά και προστατεύεται αποσπασματικά μονάχα, κάνει όλη την επιχείρηση ακόμα πιο συγκινητική, αλλά και σημαντική.

Τα ζώα ήταν πολύ υποσιτισμένα, μονίμως δεμένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, απεριποίητα και το ένα από τα άλογα βρισκόταν σε απελπιστική ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας του μόνιμου εγκλεισμού του, κουνώντας το κεφάλι του ρυθμικά πέρα δώθε συνεχώς. Οι αρμόδιες αρχές μάς εμπιστεύτηκαν για να αναλάβουμε τα ταλαιπωρημένα αυτά ζώα.

Συντονίσαμε και υλοποιήσαμε, με τη συνδρομή εξειδικευμένου συνεργάτη μας, την απομάκρυνσή τους από τον χώρο, και πλέον βρίσκονται μαζί μας. Είναι πραγματικά σε άθλια κατάσταση. Θα γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και αποπαρασιτώσεις σε όλα, θα εξεταστούν από εξειδικευμένο κτηνίατρο, θα αναρρώσουν, θα δυναμώσουν και τα δύο αστείρωτα αρσενικά θα στειρωθούν.

Εάν όλα πάνε καλά και τα ζώα ανακάμψουν, θα αναζητήσουμε υπεύθυνη υιοθεσία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία διάσωσης των ζώων αυτών, τον ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας, ο οποίος βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε την άθλια κατάσταση που επικρατούσε, την κτηνιατρική υπηρεσία Ανατολικής Αττικής, το Α.Τ. Αχαρνών, καθώς και την Εισαγγελέα κ. Μήτρου και το προσωπικό της Εισαγγελίας Προστασίας Ζώων. Ευελπιστούμε ότι το περιστατικό αυτό θα συντελέσει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση αρχών και πολιτών για την αποτελεσματικότερη προστασία όλων των ζώων ανεξαιρέτως και την απάλειψη φαινομένων κακοποίησης τους.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.