Στηρίξτε μας

Αθήνα: Χωρίς τέλος το μαρτύριο γατιών μέσα σε κλουβιά εξαιτίας της αδιαφορίας της Αστυνομίας (βίντεο)

7 Δεκεμβρίου 2022 14:47 | Καταγγελίες
Αθήνα: Χωρίς τέλος το μαρτύριο γατιών μέσα σε κλουβιά εξαιτίας της αδιαφορίας της Αστυνομίας (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Χωρίς τέλος είναι εδώ και τρία χρόνια το μαρτύριο δύο γατιών που κακοποιούνται συστηματικά από μια γυναίκα η οποία μάζεψε τα δύο αδέσποτα. Αρχικά τα τάιζε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και στη συνέχεια από το 2019 και μετά έκλεισε τις γάτες σε μικρά κλουβιά και τις άφησε εκεί να υποφέρουν κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες βάζοντας τους μόνο τροφή.

 

Το κλάμα των γατιών και το δράμα τους κινητοποίησε φιλόζωους κατοίκους της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στα Πατήσια της Αθήνας αλλά η Αστυνομία είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω αδιαφορίας δεν έκανε ό,τι οφείλει ώστε με εισαγγελική εντολή τα ζώα να κατασχεθούν και να ενημερωθεί εγκαίρως το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, αφού η γυναίκα που τα κακοποιούσε ήταν σχεδόν ολοφάνερο ότι έχει και ψυχική υγεία κλονισμένη.

Έτσι τα ζώα συνέχισαν να ζουν αυτόν τον μαρτυρικό βίο εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες κλεισμένα στα μικρά κλουβιά χωρίς τίποτα να τα προστατεύει και μόνο μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες γειτόνων κάποια στιγμή, η γυναίκα που τα κακοποιεί, έβαλε πάνω από τα κλουβιά στο μπαλκόνι μία ομπρέλα θαλάσσης που μόνο προστασία δεν προσέφερε στα ζώα.

Στις φωτογραφίες βλέπετε πως είναι οι γάτες ακόμα και σήμερα. Με χιόνι, με βροχή, με καύσωνα στα κλουβιά στο μπαλκόνι να κλαίνε…

 

Η γυναίκα η οποία κακοποιεί για χρόνια τα ζώα – πρώην συμβολαιογράφος στο επάγγελμα – πλέον νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και είναι αμφίβολο το αν θα ζήσει.

Στο διώροφο οίκημα μένει πια μόνο η υπερήλικη μητέρα της η οποία φυσικά και αδυνατεί να φροντίσει τα ζώα, αλλά ούτε και τα απελευθερώνει. Στο σπίτι αυτό μπαίνει και μια οικιακή βοηθός η οποία που και που βάζει τροφή στα ζώα τα οποία παραμένουν αιχμάλωτα.

Για το συνεχιζόμενο έγκλημα και αφού η διαχείριση του από την Αστυνομία ήταν επιεικώς απαράδεκτη η Δώρα Λαϊνά έκανε δημόσια έκκληση μέσω facebook πριν από μερικές ημέρες καθώς μέσω αρμοδίων λύση δεν βρήκε. Έτσι στις 2 Δεκεμβρίου επικοινώνησε και με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο έστειλε όλα τα στοιχεία ζητώντας βοήθεια.

Στο www.zoosos.gr εξήγησε ότι για να καταγγείλει την κακοποίηση των γατιών χρειάστηκε να πάει πέντε φορές στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, που είναι επί της οδού Αγίας Λαύρας.

Αρχικά η κα Λαϊνά μας επισήμανε ότι επικοινώνησε με την Αστυνομία όταν διαπίστωσε πως παρά τη σφοδρή χιονόπτωση τα παντζούρια του σπιτιού παρέμεναν ορθάνοιχτα επί πέντε ημέρες, τα ζώα ήταν απολύτως εκτεθειμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες, δεν υπήρχε τίποτα που να τα προστατεύει και δεν ήξερε αν αυτές οι δύο γυναίκες ζουν και οι γάτες έχουν αφεθεί στο έλεος του καιρού.

Όταν κάποια στιγμή εμφανίστηκε το περιπολικό και η κα Λαϊνά εξήγησε στους αστυνομικούς πως δεν ξέρει αν έχει συμβεί κάτι σε αυτές τις δύο γυναίκες και ο ένας εκ των αστυνομικών της απάντησε ότι «δεν μπορώ να κάνω τίποτα αφού δεν ανοίγει την πόρτα, αν μυρίσει καλέστε μας».

Η Αστυνομία άραγε δεν ήξερε ότι χρειάζεται εισαγγελική εντολή, η οποία δίνεται ακόμα και αμέσως τηλεφωνικά στους αστυνομικούς οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου, και για τον απεγκλωβισμό, κατάσχεση, αφαίρεση ζώων, ώστε να σωθούν από τη στιγμή που υπήρχαν και στοιχεία (φωτογραφίες και βίντεο) και μαρτυρίες γειτόνων τα οποία αποδείκνυαν την παρατεταμένη και διαρκή κακοποίηση τους;

Η κα Λαϊνά μας εξήγησε πως όσες φορές γείτονες είχαν κάνει παράπονα σχετικά με την κατάσταση των γατιών και την κακοποίηση τους άκουγαν από τη γυναίκα που τα κακοποιούσε μόνο ύβρεις και ήταν φανερό ότι δεν ήταν καλά. Μάλιστα μετά την μήνυση που έκανε εκείνη όταν αστυνομικοί πήγαν επί τόπου για να κάνουν στην κατηγορούμενη επίδοση ενός εγγράφου εκείνη ούρλιαζε και φώναζε ότι δεν δέχεται τίποτα. Έτσι και πάλι τα γατιά παρέμειναν στο έλεος της αφού οι αστυνομικοί αρκέστηκαν στις τυπικές διαδικασίες.

Την περασμένη εβδομάδα γείτονες κάλεσαν και πάλι πολλές φορές την Αστυνομία ζητώντας βοήθεια για τις γάτες αλλά κανείς δεν παρουσιάστηκε παρά τις πολλές κλήσεις που έγιναν. Τελικά τους είπαν ότι αν πεθάνει η γυναίκα τότε μπορούν να επέμβουν για τα ζώα και μετά από διαρκή πίεση πήγε περιπολικό επί τόπου και η απάντηση των αστυνομικών προς τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνιούσαν για την τύχη των ζώων ήταν να απευθυνθούν στην Αστική Πανίδα!

PatisiaGatesKlouviaLainaDora2 12 2022 1Η έκκληση μέσω facebook.

Η Δώρα Λαϊνά επισήμανε στο www.zoosos.gr ότι σήμερα επικοινώνησε και πάλι με τη Σεραφίνα Αβραμίδου, δημοτική σύμβουλο εντεταλμένη για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων η οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε να γίνει τελικά η αφαίρεση και η κατάσχεση των γατιών με εισαγγελική εντολή. Η κα Λαϊνά μας εξήγησε ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε επικοινωνήσει και πάλι με την Αστική Πανίδα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «Νovoville» και από εκεί την είχαν παραπέμψει στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Το πόσο εύκολα δίνεται μια εισαγγελική εντολή για την κατάσχεση ζώου είτε γιατί είναι ολοφάνερη η κακοποίηση του είτε γιατί έχει γίνει καταγγελία μπορείτε να το διαπιστώσετε διαβάζοντας το ρεπορτάζ μας σχετικά με την κατάσχεση σκύλου στη Δραπετσώνα στις 21 Νοεμβρίου του 2022 καθώς η ιδιοκτήτρια του το άφησε να κατασπαράξει μέχρι θανάτου ένα άλλο σκυλάκι.

Παρουσία δικαστικού λειτουργού και αστυνομικών επειδή η δικηγόρος ιδιοκτήτρια του ζώου δεν άνοιγε την πόρτα του σπιτιού της, οι αρμόδιοι την έσπασαν και πήραν τον σκύλο και συνέλαβαν και την κατηγορούμενη. Συνεπώς η Αστυνομία αν θέλει μπορεί γιατί η νομοθεσία το προβλέπει.

Άραγε θα τελειώσει άμεσα το μαρτύριο των γατιών; Και το ερώτημα που παραμένει διαρκώς επίκαιρο είναι το αν η Αστυνομία θα μάθει να κάνει σωστά τη δουλειά της. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορεί με σποτ να διαφημίζει τις ευαισθησίες της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των ζώων όμως η πραγματικότητα απέχει πολύ από τα ωραία λόγια του αρμόδιου υπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Κατασχέθηκαν με εισαγγελική εντολή δύο γάτες που κακοποιούσε γυναίκα στα Πατήσια (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.