Στηρίξτε μας

Οι εθελοντές φιλόζωοι ζητούν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης να αναλάβει τις ευθύνες του

25 Ιανουαρίου 2012 18:32 | Επικαιρότητα
Οι εθελοντές φιλόζωοι ζητούν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης να αναλάβει τις ευθύνες του

Στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, έστειλε επιστολή χθες ο Θεόδωρος Ράπτης πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ» ζητώντας του να αναλάβει επί της ουσίας της ευθύνες του σχετικά με τη λειτουργία του προσωρινού Δημοτικού Καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του νομού.

Όπως τονίζει ο κ. Ράπτης τα ζώα, που βρίσκονται μέσα στο Δημοτικό Καταφύγιο, επί της ουσίας τρέφονται, περιθάλπονται και καθαρίζονται σχεδόν αποκλειστικά από τους εθελοντές ιδιώτες που είναι μέλη της «ΚΙΒΩΤΟΥ». Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί ήδη συμβαίνει για αρκετά χρόνια, γι’ αυτό και - όπως τονίζεται στην επιστολή - ζητείται να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λειτουργίας του καταφυγίου. Οι εθελοντές δεν μπορούν και δεν γίνεται να είναι επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, υποκαθιστώντας τις υπηρεσίες, που ο δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

«Κύριοι, Το φιλοζωικό σωματείο “ΚΙΒΩΤΟΣ” που εδρεύει στην περιοχή της Αλεξ/πολης, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών σωματείων (115 σωματεία) αιτείται να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, ως έκτακτη περίπτωση το θέμα λειτουργίας του Προσωρινού Δημοτικού Καταφυγίου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθόσον το Σωματείο από 1ης Φεβρουαρίου 2012, αδυνατεί να παρέχει “εθελοντές επί καθημερινής βάσης” για την καθαριότητα του χώρου και τη εν γένει φροντίδα των ζώων που βρίσκονται εντός αυτού (210 περίπου μέχρι σήμερα).

Εδώ και τρία (3) περίπου χρόνια εθελοντές του Σωματείου, επί καθημερινής βάσεως (Κυριακές, αργίες, γιορτές) επιλαμβάνονται των θεμάτων τόσο της καθαριότητας του χώρου, προμηθεύοντας αυτόν με τα αντίστοιχα καθαριστικά, όσο και με τη σίτιση των ζώων, προμηθεύοντας και τα είδη εστιάσεως, αλλά και της ιατρικής φροντίδας αυτών (προμήθεια φαρμάκων, εμβολίων, περίθαλψη και μεταφορά από και προς τους κτηνιάτρους της πόλης) βοηθούμενοι και από τους κατά περιόδους τοποθετημένους εργάτες από το Δήμο και κατά αυτόν τον τρόπο το βάρος της λειτουργίας του κατά τα άλλα Δημοτικού Καταφυγίου αφέθηκε στο σωματείο “ΚΙΒΩΤΟΣ”.

Το Σωματείο έγκαιρα ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι η υφιστάμενη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του όπως αυτές ορίζονται και από τον υφιστάμενο Ν3170/03 καθόσον πλέον η μέχρι τούδε συνεργασία του Σωματείου με τον Δήμο κατέστη λίαν ανισοβαρής για το Σωματείο, δίδοντας την εντύπωση ότι ο Δήμος προσπαθεί να αποφύγει τις όποιες ευθύνες του για την προστασία και ευζωία των αδέσποτων του Δημοτικού Προσωρινού Καταφυγίου».

Διαβάστε επίσης:

Με συρμάτινη θηλιά βασάνισε τον σκύλο στην Μαΐστρο Έβρου

40.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή για την κακοποίηση σκύλου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Κίρκη Αλεξανδρούπολης: Εκτέλεσε το σκυλί μπροστά στο παιδί του και οι μάρτυρες δεν τον καταγγέλλουν!

Αλεξανδρούπολη: Βρήκε το σκυλί να αιμορραγεί χτυπημένο με τα αυτιά του κομμένα με ψαλίδι

Αλεξανδρούπολη: Έκοψε τ’ αυτιά του κουταβιού με ψαλίδι!

Κίρκη Αλεξανδρούπολης: Βρήκε το σκυλί γεμάτο πληγές καθώς κάποιος το έσερνε στον δρόμο

Αλεξανδρούπολη: Το σκυλί τυφλώθηκε επειδή το χτύπησαν στο κεφάλι

Αλεξανδρούπολη: Πυροβόλησε μπροστά στα παιδιά το σκυλί που φρόντιζαν

Αλεξανδρούπολη: Με μπαλτά κοπάνησε το κουτάβι και του άνοιξε το κεφάλι

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.