Στηρίξτε μας

Καβάλα: Γάτα έμεινε παράλυτη επειδή κάποιος την πυροβόλησε με αεροβόλο

22 Ιουνίου 2015 20:03 | Καταγγελίες
Καβάλα: Γάτα έμεινε παράλυτη επειδή κάποιος την πυροβόλησε με αεροβόλο

Την αιτία της παραλυσίας του ζώου έδειξε η ακτινογραφία, που έγινε στην γατούλα η οποία κείτονταν την Παρασκευή 19 Ιουνίου χωρίς να μπορεί να σταθεί στα πίσω πόδια της στην διασταύρωση των οδών Μ. Μπότσαρη και Αγ. Βαρβάρας στην πόλη της Καβάλας. Τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος» που ειδοποιήθηκαν από περίοικους για την κατάσταση του ζώου, όταν πρωτοείδαν την ψιψίνα θεώρησαν ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.

Όμως η ακτινογραφία, που έβγαλε η κτηνίατρος Ευαγγελία Κοντοστόλη, έδειξε το σφαιρίδιο του αεροβόλου σφηνωμένο στην σπονδυλική στήλη, το οποίο εκτός από την παραλυσία δημιούργησε και ακράτεια στην γατούλα, αφού πια δεν μπορεί να ελέγξει την λειτουργία της ουροδόχου κύστης της.

Το ζώο κουνάει τα πίσω πόδια του αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να σταθεί σε αυτά και αν η κατάσταση του δεν βελτιωθεί, αν δεν βρεθεί κάποιος για να αναλάβει την φροντίδα του ανάπηρου αυτού πλάσματος - που θα μπορέσει να ζήσει μόνο με αναπηρικό καροτσάκι - η ευθανασία είναι θα είναι μονόδρομος όπως επισημαίνουν οι εθελοντές του σωματείου που μίλησαν στο www.zoosos.gr απευθύνοντας έκκληση για την σωτηρία του.

Όποιος θα ήθελε να υιοθετήσει το ανάπηρο ζώο ή είδε τον δράστη παρακαλείται να καλέσει στα τηλέφωνα του «Αίσωπου»: 6934680238, 6940776849 ή να στείλει μήνυμα στο email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Έβαψαν την γάτα πράσινη!

Καβάλα: «Ξέχασε» για ένα μήνα τα σκυλιά του χωρίς τροφή και νερό μέσα στο διαμέρισμα που ξενοίκιασε

Καβάλα: Πυροβόλησε για να σκοτώσει τον σκύλο και έσπασε το τζάμι

Καβάλα: Καταδικάστηκε ο 28χρονος που σκότωσε την σκύλα του

Καβάλα: Έσωσαν τον γάτο που είχε σφηνώσει στην πλαστική ροδέλα

Καβάλα: Βρήκαν 9 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα ζωντανά σε κάδο σκουπιδιών

Καβάλα: Άλλη μια μήνυση εις βάρος των δημ. υπαλλήλων που βασανίζουν τα σκυλιά που μαζεύουν

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. ioanna

    Δεν πρέπει επιτέλους να απαγορευτεί η χρήση των αεροβόλων;συχνά-πυκνά ακούμε κ για κάποιο τραυματισμό ζώου από τη χρήση αεροβόλου το οποίο κάθε ΑΝΩΜΑΛΟΣ αφήνει παράλυτο!!!!

  2. fafaseda

    kourastika na vrizo ta skatopsyxa dipoda. opote, pera apo ena argo kai vasanistiko thanato, tous eyxomai na gyrisoun sti zoh san zoa....kai na ypostoun osa prokalesan aytoi me ti seira tous sta zontana. eimaste toso skartoi, pou sigoura otan ksanagyrisoun sti zoh san zoa, tha eksakolouthoun na yparxoun ypanthropoi san kai aytous pou tha tous....analavoun.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.