Στηρίξτε μας

Αθήνα: Με γυαλιά στις ρίζες των δέντρων διώχνουν τα αδέσποτα

1 Ιουνίου 2015 11:37 | Καταγγελίες
Αθήνα: Με γυαλιά στις ρίζες των δέντρων διώχνουν τα αδέσποτα

Στις ρίζες των δέντρων παραμένουν τα σπασμένα γυαλιά που έριξαν σκόπιμα κάτοικοι της οδού Ψαρών στην Αθήνα στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης ώστε να αποτρέπουν κυρίως στα γατιά να αφοδεύουν και να ουρούν εκεί χρησιμοποιώντας το ελάχιστο χώμα σε αυτήν την πυκνοδομημένη περιοχή της πρωτεύουσας.

GyaliaRizesPsaron (5)Ψαρρών 47.

Αν και το www.zoosos.gr ενημέρωσε για το θέμα από τις 22 Μαΐου και το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων και την Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος καμιά αρμόδια υπηρεσία δεν πήγε επί τόπου να μαζέψει τα γυαλιά και να προχωρήσει σε συστάσεις καθώς κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Και είναι παράνομο γιατί αποτελεί θανάσιμη παγίδα για τα ζώα αλλά θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή των τετράποδων αλλά και των ανθρώπων σε περίπτωση που παραπατήσουν, ή των παιδιών τα οποία μπορεί να χτυπήσουν σοβαρά παίζοντας και πέφτοντας εκεί.

GyaliaRizesPsaron (6)Ψαρών 47.

Τα γυαλιά όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που τραβήξαμε σήμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας αυτής την πρακτικής και βρίσκονται διάσπαρτα στις ρίζες των δέντρων από τον αριθμό 47 έως τον αριθμό και 51. Ενώ εκτός από τα γυαλιά βρήκαμε πλέγμα και παλέτες που έχουν τοποθετηθεί σκόπιμα για τον ίδιο λόγο.

GyaliaRizesPsaron (1)Ψαρών 51.

Πρόκειται για άλλη μια παράνομη ενέργεια που αποδεικνύει ότι ενώ το είδος μας έχει τσιμεντώσει και έχει μολύνει κάθε σημείο της Αθήνας, από το μόνο που ουσιαστικά ενοχλείται είναι τα κόπρανα των ζώων, ενώ σχεδόν τίποτα άλλο δεν θεωρεί βρωμιά.

GyaliaRizesPsaron (3)Στον συγκεκριμένο δρόμο οι ρίζες των δέντρων είναι καλυμμένες με πλέγματα, παλέτες και φυσικά γυαλιά.

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Γέμισε με γυαλιά τις ρίζες του δέντρου για να αποτρέπει τις γάτες να ουρούν εκεί

Βρήκε τον σοβαρά τραυματισμένο σκύλο τυλιγμένο με σεντόνι να αργοπεθαίνει πεταμένος σε κάδο στην Κυψέλη

Βρήκε την γάτα που φρόντιζε απαγχονισμένη πάνω στα κάγκελα μπαλκονιού στα Άνω Πατήσια της Αθήνας

Κυψέλη: Εγκατέλειψε το σκυλί μέσα στο διαμέρισμα που άφησε μετά την έξωση

Απαγχόνισε την γάτα και την κρέμασε σε δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Καταγγέλλουν την εξαφάνιση των γατιών από τον περίβολο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Κατάσχεσαν τα 3 σκυλιά που κακοποιούσε η ιδιοκτήτρια τους στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

Έκκληση για την σωτηρία των άρρωστων κουνελιών που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες σε οικόπεδο στα Πατήσια της Αθήνας

Πατήσια: Κρατούσε αιχμάλωτα μέσα στο συνεργείο δεκάδες άγρια πουλιά

Απαγχόνισε την γάτα και την κρέμασε σε δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Γκύζη: Πέταξαν στον κάδο το Χάμστερ

Γκύζη: Του πέταξε τον γάτο από τον πέμπτο όροφο!

Δηλητηρίασαν αδέσποτες γάτες στου Γκύζη

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

  1. Πάνος

    @Γιώργος Αν και πολύ αργότερα... οφείλω να απάντήσω γιατί μούδιασα και απο στεναχώρια όταν διάβασα το άρθρο αλλά και απο νεύρα όταν διάβασα τον "φίλο" μας τον Γιώργο, καταλήγοντας σε γέλια τελικά με τις υπόλοιπες απάντήσεις του σε πολύ σωστά στολίσματα που οι υπόλοιπες του κάνατε. Όχι μόνο έχεις απόψεις ΤΡΑΓΙΚΕΣ και υποδειγματικές για τον ίδιο αλλά έχεις το θράσος να τις δημοσιεύεις και υπερασπίζεσαι. Ευχαριστώ βαριόμουν και μου έφτιαξες την όρεξη. Θα τελειώσω με μία ερώτηση. Γενικά στη ζωή σου...δυστυχισμένος ε; Δεν περνάς και πολύ καλά και όλα σου σπάνε τα νεύρα; Κατάθλιψη λέγεται και απο το να ρίχνεις τις ευθύνες και κατάντια σου σε ζωάκια για τί σε παίρνει, κοίτα στο καθρέπτη σου και κανε κάτι...

    Υ.Γ. Ελπίζω να μην έχεις παιδιά!

  2. venus

    @ Giorgos, δεν νομιζω οτι οι ζημιες που σου προκαλουνται απο την οποιαδηποτε «λασπη» ειναι τοσο σοβαρες, οσο αυτες που προκαλει η ιδια σου η ηλιθιοτητα.

    Δεν με εθιξες, γιατι δεν εισαι σε θεση να καταφερεις κατι τετοιο.

    Καλο ειναι να σεβεσαι αυτους που ασχολουνται με σκατα, ειτε προκειται για σενα τον ιδιο, ειτε για αλλους.
    Ακομα καλυτερο ομως ειναι να αποφευγεις τις περιγραφες των ιδιωτικων σου παρτυ υπο την μυρωδια της «αχνιστης λουκανοσκατουλας» που ψηνεται στο γκριλ σου, γιατι κινδυνευεις να χαρακτηριστεις κι εσυ με τη σειρα σου σαν «ξιπασμενος καφρος».

    Επισης προς οφελος σου θα ηταν να ονομαζεις τα αδεσποτα ατυχες, δυστυχισμενες, εγκαταλειμενες υπαρξεις, που ζητανε ενα καταφυγιο, μια προστασια αναμεσα μας, σαν τραγικα θυματα καποιων εγκληματικων καθαρματων.
    Γιατι με την εκφραση «κοπροσκυλα-κοπρογατα», που απο τη μερια σου εχει παρει διαστασεις λεξικου αυνανισμου, δεν μας πειθεις οτι «η φιλοζωϊα ειναι συναισθημα».

    Οπως βλεπεις εχω κανει μονο παραθεσεις εντος εισαγωγικων των δικων σου «επιχειρηματων».
    Τα οποια αποτελουν και ζοφερη αποδειξη για τις αισχρες πεποιθησεις σου απεναντι στον φιλοζωϊκο αγωνα και τα δικαιωματα των ζωων.

    Σε συμβουλεψα σωστα λοιπον στον επαγγελματικο σου προσανατολισμο.
    Venus

  3. venus

    @ Γιωργος, εχεις δοκιμασει το επαγγελμα του κουραδοσυλλεκτη?
    Μετα απο ολα οσα μας σερβιρες εδω, βρισκω οτι ειναι κομμενο και ραμμενο στα προσοντα που διαθετεις.
    Δεν θαπρεπε να το θεωρεις παρακατιανο.

    «Μαθε τεχνη κι αστηνε, κι αν πεινασεις πιαστηνε» ελεγε η μαννα μου.
    Venus

    1. Giorgos

      Sorry αν σου έθιξα τα ψευτοφιλοζωικά αισθήματα. Ναι το κάνω ακόμα το επάγγελμα του κουραδοσυλλέκτη γιατί η γάτα μου δεν έχει αφήσει γλαστρα για γλάστρα. Και επειδή ακριβώς ξέρω πως είναι να έχεις ζωντανά και να φροντίζεις το χώρο τους κάθομαι και τα γράφω αυτά. Απλά δεν κάθομαι να το παίζω ιστορίας με πολιτισμό και έτσι. Και θα σεβαστώ αυτόν που δεν θέλει να ασχοληθεί με τα σκατά που εγώ προκαλώ. Επίσης απο το να κάνεις απλά επίθεση λάσπης και εξυπνάδων πες και κανα επιχείρημα. Κανείς σας δεν μου έχει πει ούτε ένα επιχείρημα. Αλλά έτσι είναι, όταν είσαι ένας απομονωμένος άνθρωπος που η μόνη σου διέξοδος ήταν τα ζώα τι επιχειρήματα να πεις;

      1. ΛΙΑ

        ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΜΟΙ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

  4. Ioanna

    Ο Αγαπητός εν ονόματι Γιώργος απ'ότι μας λέει, αρέσκεται στο να βλέπει το πονεμένο βλέμμα του ζώου να τον εκλειπαρεί κ αυτός να του λέει ούστ κοπρόσκυλο!!!Δεν ξέρουμε του Γιώργου βέβαια άν θα του άρεσε να βρίσκεται στη θέση του σκύλου!!!Εύχομαι να βρεθεί γιατί μόνο έτσι θα καταλάβει!!!!

  5. ολγα αβρηλια

    Με αφορμή τα γυαλιά στα δέντρα που, αν και παράνομη πράξη, δεν έχει ακόμη διορθωθεί εκφράζω την απορία μου σχετικα με τα περιστέρια.
    Για την απομάκρυνση τους τοποθετούν τα γνωστά σίδερα που ομως καρφώνονται και.....σουβλιζονται!!!!! Υπαρχουν αντίστοιχα πλαστικά που απλα λυγίζουν και τα διώχνουν!!!!
    Που και σε ποιον μπορω να καταγγειλω τα...σούβλισμα τα των περιστεριών?
    Θα παρακαλουσα για μια αξιόπιστη πληροφορία!!! Ευχαριστω

    1. venus

      Αγαπητη @ολγα αβρηλια,
      Σχετικα με την λεγομενη «προστασια» των πολιτων απο τα περιστερια (!!!!!!) σας στελνω μερικα λινκ, δανεισμενα απο το γερμανικο διαδικτυο, πραγμα που σημαινει οτι εφαρμοζονται εντελως νομιμα!

      Σε αυτα θα δειτε οτι ανθει μια ναζιστικη βιομηχανια εναντια στα πουλια της ειρηνης, που ειναι τα περιστερια, επειδη αφηνουν τις κωτσυλιες τους σε δημοσιους η ιδιωτικους χωρους.
      Αυτος ειναι και ο μονος λογος που καταδιωκονται και εκτοπιζονται, τουλαχιστον απο τα δημοσια κτιρια.
      Πολυ φοβαμαι λοιπον οτι δεν μπορειτε να κανετε (νομιμα) σχεδον τιποτα εναντια σε αυτα τα συρματοπλεγματα του αισχους, που θυμιζουν Νταχαου!

      Το ιδιο προβλημα εχουμε ολοι μας, οπως και σεις.
      Εδω στη Γερμανια εχει θεσπιστει μαλιστα ενας νομος, που τιμωρει με 10.- Ευρω εκεινους που ταϊζουν περιστερια στον πεζοδρομο και στις πλατειες.
      Εγω ομως το κανω, και μπορει να το κανει κι ο καθενας, αν «προπονηθει» λιγο στην διακριτικοτητα!!
      Το ιδιο εκανα και με τα συρματοπλεγματα του κτιριου που εργαζομαι, στην ταρατσα.

      Νομικα παντως, δεν βλεπω ελπιδα αν καταγγειλετε, εκτος κι αν στην Ελλαδα αυτος ο τροπος προστασιας ειναι παρανομος.
      Σας παραθετω εδω τα λινκ, αν θελετε περισσοτερα, πολυ ευχαριστως, να μου το γραψετε.
      http://www.amazon.de/Taubenschutz-Taubenabwehr-6-reihig-Rostfrei-33/dp/B005LCTQKM

      https://www.google.de/search?q=taubenschutzgitter&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=O69uVfWqK8PpUuaLgKgJ&ved=0CCwQsAQ&biw=1280&bih=611
      Venus

  6. ioanna

    Ο άνθρωπος φυσικά ευθύνεται για την εγκατάλειψη των ζώων κ για την τσιμεντοποίηση της ΑΘΉΝΑΣ!!! Οσο για τη λέξη κοπρόσκυλα που ανέφερε ο κύριος πιό πάνω τί εννοεί τα μή ράτσας;; να του πώ ότι θα έπρεπε να ντρέπεται!!!!Δεν φταίνε τα ζώα!!!Προήρθαν από ανθρώπινη εγκατάλειψη των δήθεν φιλόζωων.Είναι ζώα που πετάχτηκαν κ που υποφέρουν!!!Δεν έπεσαν κύριε από τον ουρανό!!! Αντί να κοιτάτε τα κακά του σκυλιού, θύμα αυτής της κοινωνίας,κοιτάξτε τα κακά μας τα χάλια!!!Οσο για τη γάτα που θάβει σε αφράτο χώμα τα κακά της έρχεται κ στον κήπο μου κ που δεν έχει αφράτο χώμα κ όμως το σκάβει!!!!

    1. Γιώργος

      Το κοπρόσκυλο είναι κατά το χαζογατο, χαϊδευτικό, όπως για παράδειγμα όταν ψήνω στον κήπο και έρχεται ύπουλα ύπουλα προς στην πιατελα και κάποια στιγμή τον έχει παρασύρει τόσο η μυρωδιά του ψητού λουκάνικου και ενώ είναι έτοιμος να το γλύψει με κοιτάει με ένα στενοχωρημενο βλέμμα ξέροντας ότι ναι σε βλέπω.. Ε εκεί του λεω και ένα ουστ κοπρόσκυλο... Όσο για τις γάτες πταν λέμε αφράτο δεν εννοούμε και άμμο... Οι κήποι ειδικά είναι οι αγαπημένοι τους, φύλλα, βρεγμένο χωμα, κρύβονται κι ολας στα παρτέρια.. Εκεί να δεις πως πιάνει το ξαφανισου κοπρογατο..

      1. ΜΑΓΔΑ

        ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ "ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ"ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΕ,ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΣΥ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ Ή ΚΟΠΡΟΓΑΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ.Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΠΑΞΙΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ,ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΦΤΑΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ.

  7. Γιώργος

    Αγαπητέ ανώνυμε αρθρογράφε:
    1) ΑΝ στη ζωή σου είχες ποτέ γάτα θα ήξερες ότι οι γάτες δεν τα κάνουν σε πετρωμενο χωμα όπως το χωμα στα παρτέρια, αλλα σε αφράτο χωμα για να μπορούν να τα θάβουν. Στο σταθμό Λαρίσης ευτυχώς και πάρκο έχει αλλά και χώρους με πολύ πιο μαλακό χώμα από αυτό που δείχνεις. Επομένως οι γάτες δεν κάνουν την ανάγκη τους σε αυτά τα παρτέρια παρα μόνο αν δεν υπάρχει αλλου χωμα.. Για παράδειγμα πήγαινε μια βόλτα στη Δεριγνί ή στην αγίου Μελετίου.
    2) Τα γυαλιά έχουν μπει για να μην πλησιάζουν τα κοπροσκυλα που είτε είναι αδέσποτα είτε κάποιος έξυπνος βαριέται να τα βγάλει βόλτα και τα αφήνει και τα κάνουν στα παρτέρια.
    3) Μη βάζετε τα παιδιά μέσα στο άρθρο σας για να μας δείξετε ότι ενδιαφέρεστε..
    4) Το αν εσύ θέλεις να κρατάς ένα σκύλο φυλακισμένο σε μια πόλη όπως στην Αθήνα και επειδή θεωρείς πολιτισμό το να μαζεύεις την αχνιστή σκατουλα του σκύλου σου με σακούλα η εφημερίδα δε σημαίνει ότι είσαι πολιτισμένος.. Είσαι απλά πιο πολιτισμένος από τον καφρο που αφήνει την σκατουλα να γίνει ντεκόρ του πεζοδρομίου.
    5) Επειδή έχω τζιπ δεν ειμαι πλούσιος.. Επειδή πάω στο μέγαρο δεν ειμαι διανοούμενος. Επειδή λοιπόν έχω σκύλο δεν σημαίνει ότι ειμαι και φιλόζωος. Η φιλοζωία είναι συναίσθημα και όχι ταμπέλα. Τα ζώα χρειάζονται αφοσίωση και όχι κουραδοσυλλεκτη...

    1. Κωνσταντινα

      Φιλε Γιωργο και λοιποι,
      καταλαβαινω καποια επιχειρηματα δικα σου (τα οποια ισως ειναι πιο κυνικα και ισως λιγοτερο δεσμευτικα)και καποια επιχειρηματα των υπολοιπων (τα οποια ειναι ισως πιο συναισθηματικα και πιο χρονοβορα). Η αληθεια και η πραγματικοτητα (καλως η κακως) εχει ως εξης:
      1)Μακαρι να ειχαμε ολοι σπιτια με τεραστιους κηπους, η τελοσπαντων να υπηρχαν εκτασεις μεγαλες & αρκετες για να πηγαινουν οι γατες και οι σκυλοι να κανουν τις αναγκες τους, να τρεχουν και να χαιρονται τη φυση.
      2) Εφοσον εκ των πραγματων δεν υπαρχει αυτο και εκ των πραγματων ευθυνεται η (καλη η κακη) 'εξελιξη' μας, τοτε ειναι και δικη μας ευθυνη να καλυπτουμε/ικανοποιουμε/μαζευουμε τις αναγκες των ζωων μας. Γιατι αλλιως, με το ιδιο σκεπτικο του 'μη-κουραδοσυλλεκτη' και της 'φιλοζωιας' ως συναισθημα και οχι ως ταμπελα, θα αφηναμε ποτε τα παιδια μας 'ακαθαριστα' επειδη η αγαπη μας δεν ειναι 'κουραδοσυλλογη' αλλα μητροτητα/πατροτητα? Εμενα προσωπικα με ενοχλει να περπταω στο δρομο και να πρεπει να προσεχω που παταω...
      3)Ακομα περισσοτερο ομως μ ενοχλει να βλεπω ζωα καχεκτικα,αρρωστα,ταλαιπωρημενα,κακοποιημενα μονο και μονο επειδη κανεις δε νοιαζεται.Θεωρω πως οποιος εχει τη δυνατοτητα, ειναι χρεος του να κανει εστω κατι ελαχιστο γι αυτα.Προσωπικα μακαρι να μπορουσα να φροντισω και να περιθαλψω ολα τα ζωα του κοσμου, αλλα και παλι εκ των πραγματων δεν γινεται. Οποτε προσπαθω να βοηθω οσα μπορω,με οσες δυναμεις αλλα και οικονομιες μπορω να διαθεσω.
      4)Τωρα, απ την αλλη μερια, η γατουλα η το σκυλακι που θα ταισω προφανως και δεν θα καταλαβουν καμια διαφορα ειτε τα αποκαλεσω 'αγαπη μου' ειτε 'κοπροσκυλο'. Τον τονο της φωνης μου θα καταλαβουν. Οποτε ισως θα ηταν καλυτερα ν αλλαξεις λιγο το λεξιλογιο σου, οχι γι αυτα, αλλα για τον υπολοιπο κοσμο που σ ακουει. Ακουγεται ασχημα, δεν συμφωνεις?Φυσικα και δεν σου επεβαλλε κανεις να δεχεσαι ζωα στο σπιτι η την αυλη σου,δικαιωμα σου να τα διωξεις,αν θελεις.Οι χαρακτηρισμοι ομως χρειαζονται?
      Για να κλεισω, (γιατι τυχαια ειδα τα σχολια σας και ειπα να πω τη γνωμη μου), δεν πιστευω οτι τα εννοεις αυτα που εγραψες, στο βαθμο αυτο που τα εγραψες, τουλαχιστον. Θεωρω οτι εχεις φιλοζωικα αισθηματα, απλα αντεδρασες σε καποια σχολια και αυτο βγηκε λιγο...ξινο! Παντως, κι εμενα μ ενοχλουν πολυ οι ανθρωποι οι δηθεν πολιτισμενοι φιλοζωοι που αγοραζουν η παιρνουν ενα ζωακι με την λανθανουσα εντυπωση οτι το ζωο θα προσαρμοστει αποκλειστικα στις δικες τους συνηθειες κ τροπο ζωης, και οι οποιοι εκπλησσονται οταν 'κατι δεν παει καλα' και στο τελος ειτε το σκανε στο φαι και κοιμαται ολη μερα, ειτε το φυλακιζουν σ ενα μπαλκονι/ταρατσα/δωματιο/κηπο, ειτε το πετουν στο δρομο επειδη το ζωο ''δεν καταλαβαινει'' και στην τελικη αυτοι αρχιζουν τα 'αααπαπα,δεν μπορω, δεν ειμαι εγω για τετοια, εχω τη ζωη μου'.Προφανως και εχουν τη ζωη τους (αλιμονο αν δεν την ειχαν).Απλα επρεπε να σκεφτουν η να ρωτησουν πρωτα. Ενα ζωο δεν μας παιρνει τη ζωη μας...Το ζωο γινεται κομματι της ζωης και του εαυτου μας,συντροφος και παρεα μας, κ αν δεχτουμε οτι ειμαιστε πιο εξελιγμενοι, ΕΜΕΙΣ θα προσαρμοσουμε, η καλυτερα, θα κανουμε χωρο στη ζωη μας και θα βρουμε το χρονο που χρειαζεται για να το φροντισουμε,να το καθαρισουμε, να του κανουμε παρεα.Γιατι ακριβως, ΕΜΕΙΣ εχουμε τη ζωη μας(τη δουλεια μας, τους φιλους μας, τις εξοδους μας). Το ζωο, ομως, εχει ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ. Και παλι, αν για καποιο λογο δεν τα καταφερνουμε, αφιερωνουμε χρονο να του βρουμε το καταλληλο σπιτι, δεν το αφηνουμε στην τυχη του.

      Καλη χρονια ευχομαι με λιγοτερο μισος και πολλη περισσοτερη αγαπη,συμπονοια και ανιδιοτελη βοηθεια και για τους συνανθρωπους μας και για τα ζωακια.(Παρελειψα να πω οτι απο 3γατουλες που ειχα,κατεληξα με 14 - επειδη δεν προλαβα να τις στειρωσω και μου γεννησαν-και μου πηρε παρα πολυ καιρο για να βρω καταλληλους ιδιοκτητες και καταλληλα σπιτια για να τα δωσω.Τωρα εχω 7 και ο αγωνας συνεχιζεται να βρω καινουριο σπιτι και για τα υπολοιπα 4.)

  8. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΑΣ ΜΝ ΡΙΧΝΑΝΕ ΤΟΣΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΖΩΑ..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΥΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.