Στηρίξτε μας

Χανιά: Πέταξαν κουτάβια και σκυλομάνες στην Εθνική Οδό

15 Δεκεμβρίου 2011 15:36 | Καταγγελίες
Χανιά: Πέταξαν κουτάβια και σκυλομάνες στην Εθνική Οδό

Ανάστατοι σήμερα οι κάτοικοι του Γαλατά Χανίων καθώς στην περιοχή του Κόμβου της Εθνικής Οδού αντίκρισαν πάνω στον κεντρικό δρόμο εγκαταλειμμένα 15 κουτάβια και τις δύο σκυλίτσες. Τα ζώα, που εγκαταλείφθηκαν σήμερα, έτρεχαν σαν τρελά, αφού ήταν σαστισμένα και φοβισμένα και τα αυτοκίνητα περνούσαν σύριζα δίπλα τους.

Οι κάτοικοι τηλεφώνησαν στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων και η απάντηση, που πήραν, ήταν: «Δεν έχουμε λύση». Η Αναστασία Μπομπολάκη εξηγεί, ότι μαζί με άλλα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων, «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», προσπάθησαν να πιάσουν τις δύο μάνες, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο, αφού τα ζώα ήταν εξαιρετικά φοβισμένα και γι’ αυτό επιθετικά.

Μάλιστα η μια σκυλίτσα δάγκωσε άσχημα την κα Μπομπολάκη στο πόδι, στην προσπάθεια της να φύγει από τα χέρια των εθελοντών, που όμως προσπαθούσαν, να τη σώσουν!  «Πήγαμε και πήραμε σκυλόσπιτα και τα τοποθετήσαμε σε παρακείμενο χωράφι βάζοντας μέσα νερό και τροφή. Όμως μέχρι αύριο τα ζώα είναι σίγουρο, ότι δεν θα υπάρχουν. Θα τα έχουν πατήσει τα αυτοκίνητα, που διέρχονται συνεχώς από την γέφυρα του κόμβου του Γαλάτα.

Φωτογραφίες και υλικό θα σταλεί σε Μ.Μ.Ε. και οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, σε κυβερνήσεις και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.» εξηγεί στο www.zoosos.gr και μεταξύ άλλων τονίζει, ότι τα αποθέματα αντοχών, δράσης, οικονομικών πόρων, χώρων φιλοξενίας όλων των ιδιωτών εθελοντών έχουν εξαντληθεί.

Γι’ αυτό και ευθέως η κα Μπομπολάκη ρωτάει τους αρμόδιους: «Κύριοι Δήμαρχοι, κύριε Αντιπεριφερειάρχη μέχρι πότε θα είστε θεατές σε αυτή την θλιβερή κατάσταση; Μέχρι πότε κάποια συντεχνιακά συμφέροντα και κάποιοι κάτοικοι, που διαμαρτύρονται, και δεν θέλουν κλινικές ζώων με τα "κοπρόσκυλα" στην περιοχή τους, θα αμαυρώνουν την χώρα μας; Μέχρι πότε μια χούφτα άτομα θα στέκονται εμπόδιο στην επαίσχυντη αυτή κατάσταση; Πότε επιτέλους θα φερθείτε σαν πραγματικοί δημοτικοί άρχοντες και θα κοιτάξετε το καλό της πόλης μας;

Γιατί για τα "κοπρόσκυλα", που είναι πλάσματα με ζωή και ψυχή, δεν χαμπαριάζετε καθόλου. Με τον νέο χρόνο θα κληθείτε θέλοντας και μη, εσείς να ασχοληθείτε με το θέμα της διαχείρισης των εκατοντάδων αδέσποτων ζώων. Γιατί αφού και σύμφωνα με τον νόμο η διαχείριση τους ανήκει στους Δήμους, τ’ αδέσποτα θα σας τα φέρνουμε εκεί!».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Φράνκι: Ο εγκαταλελειμμένος σκύλος από τον Γαλατά Χανίων έγινε γραμματόσημο στη Γερμανία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Ζητούν την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας της συστηματικής εξόντωσης των αδέσποτων στον Γαλατά Χανίων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.