Στηρίξτε μας

Χωματερή έχουν κάνει τον υγροβιότοπο της Νάξου οι κάτοικοι του νησιού

13 Απριλίου 2015 12:16 | Περιβάλλον
Χωματερή έχουν κάνει τον υγροβιότοπο της Νάξου οι κάτοικοι του νησιού

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι Ναξιώτες παρατούν μπάζα και άλλα σκουπίδια και έχουν μετατρέψει σε χωματερή τμήμα της λιμνοθάλασσας, του υγροβιότοπου που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού, έφερε στην δημοσιότητα ο Γιάννης Ορφανός ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου.

Μπάζα παντού.

Αν και νόμος απαγορεύει την εναπόθεση αδρανών υλικών και όχι μόνο εκεί κανείς δεν δίνει σημασία. Έτσι εκεί που βρίσκουν καταφύγιο σπάνια είδη πουλιών – πολλά εκ των οποίων απειλούνται με εξαφάνιση – κάποιοι ανενόχλητα παρατούν ό,τι δεν θέλουν χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

Τσουβάλια πεταμένα μέσα στον υγροβιότοπο.

Ο κ. Ορφανός θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με την φωτογραφική μηχανή σχεδόν καθημερινά καταγράφει μικρά και μεγάλα εγκλήματα που διαπράττονται από τους Ναξιώτες εις βάρος της φύσης και των ζώων. Μάλιστα όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr στην συγκεκριμένη περιοχή κάποιοι παρατούν ακόμη και πτώματα ζώων.

Αυτά τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι η Νάξος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Και εκεί – όπως και παντού στην Ελλάδα – κάθε τι που περπατάει, κολυμπάει ή πετάει, σκοτώνεται ή κακοποιείται.

Ο Δήμος Νάξου τι κάνει;

Ο Δήμος Νάξου, που δεν ήξερε, τώρα που το γνωρίζει θα κάνει τον κόπο να μαζέψει τα σκουπίδια από εκεί για να μην ξεφτιλίζεται το νησί διεθνώς;

Τι και αν ο νόμος το απαγορεύει;

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Νάξου μάζεψε τα σκουπίδια και τα μπάζα από τον υδροβιότοπο

Χαλκόκοτες βόσκουν στην λιμνοθάλασσα της Νάξου

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Γιωργος

    Οπως σωστα επισημαινεται οι ναξιωτες δεν αποτελουν εξαιρεση απο τους υπολοιπους επαρχιωτες οι οποιοι βασανιζουν με καθε τροπο,καθε ζωο που υπαρχει.Θα μπορουσα να αρχισω να γραφω ενα σωρο πραγματα γι αυτους,διοτι εκει εχω ζησει δυσαρεστες στιγμες με ζωακια που επεσαν θυματα της αναισθησιας και της αδιαφοριας τους.
    θα ηθελα να δηλωσω οτι εφ'οσον ξαναβρεθω στο νησι το προσεχες διαστημα για ,ο,ποιαδηποτε κακοποιηση ζωου υποπεσει στην αντιληψη μου,θα συλλεξω αμεσα αποδεικτικα στοιχεια και θα τα κοινοποιησω στο παρον site ,αλλα και ο,πουδηποτε αλλου θεωρησω χρησιμο ωστε να γινει γνωστο το μεγεθος του προβληματος στο νησι,που κατα τα αλλα υπερηφανευεται για τις ομορφιες του...
    Τελος οφειλω να πω ενα μεγαλο "μπραβο"στα παιδια της Φιλοζωικης Ναξου για τη δουλεια που κανουν εχοντας γυρω τους ολη αυτη την εχθρα των μισουντων τα ζωα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.