Στηρίξτε μας

Σε 2 εβδομάδες θα απελευθερωθεί στο Αιγαίο η ορφανή φώκια

8 Απριλίου 2015 10:44 | Τα καλά νέα
Σε 2 εβδομάδες θα απελευθερωθεί στο Αιγαίο η ορφανή φώκια

Η Ανδριάνα η ορφανή φώκια που εντοπίστηκε στις 15 Νοεμβρίου στην παραλία Βελάνιο στην Σκόπελο δεν είναι πια μωρό. Έχει φτάσει τα 40 κιλά και οι επιστήμονες της MOm της Εταιρίας για την Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, που την ανάθρεψαν στις εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα, σε δύο εβδομάδες θα την απελευθερώσουν στο φυσικό της περιβάλλον στα νερά του Αιγαίου.

FokakiSkopelos11 2014Το φωκάκι τον Νοέμβριο του 2014.

Το ζώο βρήκε στην παραλία της Σκοπέλου πριν από έξι μήνες ο Ανδρέας Αγγελόπουλος κάτοικος του νησιού και ενημέρωσε την κτηνίατρο Νίκη Λεμονή, μέλος του Δικτύου Κτηνιάτρων του Ερευνητικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ».

Η κτηνίατρος με τη σειρά της ενημέρωσε την MOm και εξέτασε το πολύ νεαρό ζώο που όλα έδειχναν ότι είναι ορφανό. Το φωκάκι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της MOm στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και εκεί ξεκίνησε ο αγώνας αρχικά για να σωθεί και στη συνέχεια για να εκπαιδευτεί ώστε να μπορέσει να επιβιώσει μόνη της στο φυσικό περιβάλλον.

Η μικρή Ανδριάνα ξεκίνησε θεραπεία της έγινε αποπαρασίτωση ενώ την τάιζαν συστηματικά. Οι επιστήμονες έπρεπε να διδάξουν σε αυτό άγριο ζώο, που μπορεί εκ γενετής να γνωρίζει να κολυμπάει, ότι θα του μάθαινε η μητέρα του. Δηλαδή να μάθει να κυνηγάει για να καταφέρει να πιάσει την τροφή του.

Οι ειδικές τεχνικές και οι διαδικασίες που εφαρμόζουν οι επιστήμονες βοήθησαν την Ανδριάνα να έχει φυσιολογική ανάπτυξη

Οι επιστήμονες φρόντισαν η νεαρή φώκια να βλέπει όσο το δυνατόν λιγότερους ανθρώπους κατά την περίοδο της ανατροφής και της εκπαίδευσης της, ώστε να μην αντιμετωπίζει φιλικά το είδος μας, καθώς αυτό έχει συνήθως θανάσιμες συνέπειες και για τις μεσογειακές φώκιες Monachus – monachus.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η MOm συνεργάζεται με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο;

Μαθαίνουν τη μικρή φώκια που βρέθηκε ορφανή στην Σκόπελο να κολυμπάει!

Σε κρίσιμη κατάσταση το φωκάκι που εντοπίστηκε ορφανό στη Σκόπελο

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.