Στηρίξτε μας

Φιλοζωικό «μάθημα» από τον Δήμο Αγρινίου

2 Απριλίου 2015 16:45 | Επικαιρότητα
Φιλοζωικό «μάθημα» από τον Δήμο Αγρινίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων (4/4) ο Δήμος Αγρινίου στις 2 Απριλίου πραγματοποίησε  εκδήλωση στο 12o Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, με σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για το θέμα της εγκατάλειψης και της κακοποίησης των σκυλιών.

Ο Δήμος Αγρινίου σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση εξηγεί ότι «προωθεί το ολιγόλεπτο βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση με τίτλο “ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ - ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ” προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες για το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αδέσποτα και κυρίως να ευαισθητοποιηθούν και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο, το πρόσωπο της συνύπαρξης και της φιλοζωίας προς τα ζώα.

Οι ενέργειες που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, είναι οι παρακάτω:

1. Δημιουργία ενδιαιτήματος προσωρινής διαμονής αδέσποτων σκύλων, που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου 604/1977 και ΠΔ 463/1978 που διέπει τα καταφύγια, έτσι ώστε να παρέχεται προσωρινή παραμονή σε αυτά, καθώς και προληπτική και θεραπευτική αγωγή μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους πολίτες για την υιοθεσία τους.

2. Δημιουργία δικτύου ενημέρωσης για υιοθεσία ζώων. Πρόβλεψη για συνεργασία με εθελοντές φιλόζωους με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

3. Ενεργοποίηση του εθελοντισμού σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και Σωματεία και ευελπιστούμε ότι θα πραγματοποιηθεί κατάλογος με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα εθελοντών στους οποίους θα απευθύνονται οι πολίτες για καταγγελίες ή για ύπαρξη κακοποιημένων ζώων (δημιουργία LINK στο site του Δήμου Αγρινίου).

4. Ευαισθητοποίηση:

α) των πολιτών με συνεχή ενημέρωση μέσω του γραφείου τύπου, του site του Δήμου Αγρινίου, ημερίδες, φυλλάδια, ανακοινώσεις σε τοπικές εφημερίδες κ.τ.λ.

β) των μαθητών με ενημερωτικές και διαδραστικές εκδηλώσεις.

5. Δημιουργία Τράπεζας Δεδομένων με τα στοιχεία των ιδιοκτήτων σκύλων και των ίδιων των ζώων, ώστε να υπάρχει και η καταγραφή τους στο Δήμο και να ελέγχεται η ιχνηλασιμότητά τους. Η καταγραφή και η ιχνηλασιμότητα των ζώων θα περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις εγκαταλείψεις των ζώων που αποτελεί και την κύρια δεξαμενή αδέσποτων.

Από τα ανωτέρω σαφώς προκύπτει ότι ο Δήμος Αγρινίου, έκανε και κάνει το καλύτερο δυνατό για την προστασία, την μέριμνα και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων αλλά και για την προστασία του πολίτη. Στις επόμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν, θα αναφερθεί και η υιοθεσία αδέσποτων ζώων, με βάση και τα κίνητρα που θα δοθούν από πλευράς δήμου» καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Νίκος Γκρίζης, ο Αντιδήμαρχος Toπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, ο Γιώργος Μελιάδης, η Βάσω Καραπαπά, προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, ο Θεόδωρος Τσιλίκας, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  ο κτηνίατρος, Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος και εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Αγρινίου.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Μ’ ένα παλούκι θέλησαν να μετακινήσουν το πτώμα του σκύλου

Αγρίνιο: Σκότωσαν τη σκυλίτσα πυροβολώντας την με αεροβόλο

Σωρηδόν εγκαταλείπουν κουτάβια παντού στο Αγρίνιο

Αγρίνιο: Χτυπημένο και εγκαταλελειμμένο ούρλιαζε επί ένα 48ωρο

Η πρώτη ταΐστρα – ποτίστρα για τ’ αδέσποτα στον Δήμο Αγρινίου

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.