Στηρίξτε μας

Αγρίνιο: Χτυπημένο και εγκαταλελειμμένο το κουτάβι ούρλιαζε επί ένα 48ωρο

6 Ιανουαρίου 2014 07:44 | Καταγγελίες
Αγρίνιο: Χτυπημένο και εγκαταλελειμμένο το κουτάβι ούρλιαζε επί ένα 48ωρο

Η Εθελοντική Ομάδα Ζωόφιλων Αγρινίου καταγγέλλει ότι το κουταβάκι που βλέπετε στη φωτογραφία το κακοποίησαν παιδιά και ενώ το ζώο ούρλιαζε επί 48 ώρες σοβαρότατα τραυματισμένο στην περιοχή του Σταδίου κανείς δεν συγκινήθηκε για να το σώσει. Όταν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Ζωόφιλων Αγρινίου, τα οποία στις 5 Ιανουαρίου ενημερώθηκαν για το ζώο, έφτασαν επί τόπου την ίδια μέρα κατάλαβαν που βρισκόταν το μόλις δύο μηνών σκυλάκι ακούγοντας τις φωνές του.

Το ζώο βρισκόταν ήταν όσα είπε ο φύλακας του Σταδίου στις φιλόζωες για 48 ώρες χτυπημένο πάνω στο γρασίδι. Σύμφωνα με την καταγγελία τσιγγανόπουλα πετούσαν το ζώο από τοίχο σε τοίχο δύο μέρες πριν και στη συνέχεια το παράτησαν. Έτσι βρέθηκε να κείτεται χτυπημένο και ενώ αρκετοί άνθρωποι, που πήγαιναν να γυμναστούν το έβλεπαν και το άκουγαν όταν κάποιος ενδιαφέρθηκε ήταν πια αργά.

Ακόμα και όταν χρειάστηκε να βρεθεί γιατρός για να το εξετάσει κάποιοι εκ των τοπικών κτηνιάτρων παρέπεμψαν τους φιλόζωους, που πήραν τηλέφωνο στον δήμαρχο. Άλλοι δεν απάντησαν ποτέ και τελικά ήρθε για να δει το κουτάβι ένας κτηνίατρος αφού και πήγαν και τον πήραν από το σπίτι του αφού έγινε προπληρώμη των εξόδων.

Το νεαρό ζώο σύμφωνα με τον κτηνίατρο δεν είχε πια επαφή με το περιβάλλον και αποφασίστηκε η ευθανασία προκειμένου να το λυτρώσουν, αφού δεν κουνούσε ούτε το κεφάλι του και τα μάτια του τα είχε κλειστά. Σύμφωνα με την Εθελοντική Ομάδα Ζωόφιλων Αγρινίου το ζώο είχε και κομμένα αυτιά και ουρά, προφανώς και κάποιος το ακρωτηρίασε για λόγους «αισθητικής» σε ακόμη πιο νεαρή ηλικία!

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Εγκατέλειψε σε μια κούτα και σκότωσε 7 κουτάβια

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. Theresa Tzitzira

    ALLH MIA TERATWDHS ISTORIA POY DEIXNEI THN ANAISTHISIA TOY ANTHRWPOY. GIA POIOYS NA PRWTOPW? GIA TA TSIGGANOPOYLA,POY MEGALWNOYN AFHMENA STHN TYXH TOYS GIA NA GINOYN ENHLKES XWRIS KAMMIA ITHIKH? GIA TOYS ANAISTHITOYS ALLOYS POY PERASAN KAI DEN SYNGINITHIKAN? GIA TOYS KTHNIATROYS, IATROYS MONO KAT'ONOMA? WRAIA KOINWNIA NA ZEI KANEIS!

  2. hra

    αποφάσισα οτι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δε μαρέσουν τα αυτιά τους και για λόγους αισθητικης θα τους τα κόψω ...κρίμα που δεν έχουν ουρά

  3. tom

    ΜΗΠΩΣ πρέπει να κανουμε black list κτηνιατρων ανα πόλη, να στηριξουμε εκεινους που τιμουν την ανθρωπινη υποσταση τους και την επιστημη τους κι οχι τους εμπορακους;;;
    Γραψτε μας ονοματα π.χ. πηραμε τον ΤΑΔΕ κτηνιατρο και αρνηθηκε ή πήραμε τον ΔΕΙΝΑ και και ζητησε προπληρωμη για περιθαλψη αδεσποτου.

  4. maria protopapa

    ΑΥτο ειναι το τραγικοτατο οτι το ακουγαν καιτο εβλεπαν και κανενας δεν πηγε νατο σωσει δηλαδη εν ολιγοις καθαρματα τα οποια ηταν συνενοχοι σε αυτη την τρομερη πραξη.Δενεχω λογια τι να πω δεν υπαρχει πολιτισμος πλεον οσον αφορα ταζωα???Νατο βλεπουν και να μην νοιαζονται καθολου???ΑΥτοι που το εκαναν αυτο ευχομαι απο καρδιας ναπαθουν το χειροτερο οτι χειροτερο υπαρχει σε αυτη την γη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.