Στηρίξτε μας

Λασίθι: Μικρή η ποινή για τον άνδρα που πυροβόλησε τον σκύλο μπροστά στα παιδιά

2 Απριλίου 2015 14:51 | Καταγγελίες
Λασίθι: Μικρή η ποινή για τον άνδρα που πυροβόλησε τον σκύλο μπροστά στα παιδιά

Με χρηματική ποινή 2.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή καταδίκασε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεαπόλεως τον 35χρονο άνδρα που στις 29 Ιουνίου 2014 είχε πυροβολήσει με την καραμπίνα του μπροστά σε τρία ανήλικα παιδιά έναν σκύλο στο χωριό Έξω Μουλιανά Σητείας Λασιθίου.

Για να σώσουν το σκυλί το μετέφεραν σε κτηνιατρείο στην Ιεράπετρα.

Τα τρία παιδιά σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσαν ότι τότε δεν είχαν δει τον συγκεκριμένο άνδρα να πυροβολεί το ζώο και ότι απλά εκείνος βρίσκονταν κοντά, ενώ ο πατέρας των δύο ανήλικων – που είναι αδέρφια – κατέθεσε ότι τα παιδιά του, τότε του είπαν ότι δεν είδαν τον δράστη!

Όμως αποστομωτική ήταν η απάντηση του διοικητή του Α.Τ. Σητείας Μανώλη Βουτυράκη, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι και τα τρία παιδιά του είπαν την μέρα, που έγινε το έγκλημα, ότι είδαν τον κατηγορούμενο να πυροβολεί το ζώο γι’ αυτό και τότε συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας Δέσποινα Λαντζανάκη κατέθεσε σήμερα ότι τα παιδιά τότε της είπαν «ξέρουμε ποιος το έκανε» γι’ αυτό και εκείνη στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία. Η κα Λαντζανάκη εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι προφανώς στα τρία ανήλικα ασκήθηκαν πιέσεις από την τοπική κοινωνία γι’ αυτό και άλλα τους είπαν εκείνη την μέρα και άλλα κατέθεσαν σήμερα.

SiteiaExoMouliana29 6 14 (10)Το κορμί του ζώου γεμάτο σκάγια.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είναι αθώος αφού αρνήθηκε ότι διέπραξε το έγκλημα ενώ άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση έχει αναβληθεί μέχρι τώρα δύο φορές και στη δεύτερη αναβολή της υπόθεση στις 7 Ιουλίου 2014 ο κατηγορούμενος, που είναι βοσκός στην περιοχή είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο με συνοδευόμενος από 12 κατοίκους των Έξω Μουλιανών, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της κοινότητας, οι οποίοι τον υποστήριζαν.

SiteiaExoMouliana29 6 14 (11)Νοσηλεύτηκε δύο μήνες για να καταφέρει να ξαναπερπατήσει.

Αυτό είναι όχι μόνο ενδεικτικό της κάλυψης που προσφέρουν οι τοπικές κοινωνίες προς εκείνους που κακοποιούν συστηματικά ζώα αλλά και το πόσο αποδεκτό είναι να εξοντώνεις ζώα επειδή απλά δεν σου αρέσουν. Το αρσενικό σκυλί, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, νοσηλεύτηκε επί δύο μήνες στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Σπυριδάκη στην Ιεράπετρα και μετά από επεμβάσεις και πολύ φροντίδα τα κατάφερε. Μάλιστα τότε για να σωθεί οι φιλόζωες έπρεπε να το μεταφέρουν σε απόσταση 80 χιλιομέτρων. Τώρα πια είναι καλά και στειρωμένο αλλά δεν έχει υιοθετηθεί και ζει στον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας.

Αν θα θέλατε να υιοθετήσετε το ζώο επικοινωνήστε με την κα Λαντζανάκη στο τηλέφωνο: 6980672224.

Διαβάστε επίσης:

Λασίθι: Στις 9/10 η δίκη του άνδρα που πυροβόλησε τον σκύλο μπροστά στα παιδιά

Έξω Μουλιανά Σητείας: Ο βοσκός πυροβόλησε τον σκύλο μπροστά στα δύο παιδιά

Σητεία: Αναβλήθηκε η δίκη του βοσκού που πυροβόλησε το αδέσποτο μπροστά στα παιδιά

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Manosm

    Αυτό μαθαίνουμε στα παιδιά μας. Όπλο και πυροβολώ ότι βρω μπροστά μου.
    Να βρίσω δεν έχει νόημα, θα τα βρούν μπροστά τους όλοι αυτοί που θέλουν να λέγονται άνθρωποι.
    Μια μέρα, το παιδί σου θα πάρει το όπλο και θα καθαρίσει και εσένα άψυχε, αυτό του μαθαίνεις εσύ και όλη η κοινωνία του χωριού που ζείς.
    Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς τα ζώα, άστο να το κάνει κάποιος άλλος που τα αγαπάει και μπορεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.