Στηρίξτε μας

Έξω Μουλιανά Σητείας: Ο βοσκός πυροβόλησε τον σκύλο μπροστά στα δύο παιδιά

29 Ιουνίου 2014 14:53 | Καταγγελίες
Έξω Μουλιανά Σητείας: Ο βοσκός πυροβόλησε τον σκύλο μπροστά στα δύο παιδιά

Στο χωριό Έξω Μουλιανά Σητείας νωρίτερα σήμερα ένας βοσκός κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε με την καραμπίνα του έναν αδέσποτο σκύλο μπροστά στα μάτια των παιδιών που πήγαιναν να του δώσουν τροφή. Όπως κατήγγειλε στο www.zoosos.gr η Δέσποινα Λαντζανάκη ένας κάτοικος της περιοχής - στον οποίο τα παιδιά περιέγραψαν τι έγινε - επικοινώνησε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας και εκείνη μόλις το πληροφορήθηκε έσπευσε επί τόπου.

Εκεί τα παιδιά έντρομα της είπαν τι έζησαν και ότι ξέρουν ποιος το έκανε ενώ κατονόμασαν ως δράστη, τον βοσκό Αντώνη Κ., αφού τον γνώριζαν.

Η κα Λαντζανάκη - που δραστηριοποιείται στην περιοχή εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας - κάλεσε την Αστυνομία, ο δράστης συνελήφθη, αφού εντοπίστηκε στην πλατεία του χωριού, ενώ οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σητείας κράτησαν και την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε εν ψυχρώ το ζώο.

Ο σκύλος σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε από τις φιλόζωες στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Σπυριδάκη στην Ιεράπετρα, το οποίο 80 χιλιόμετρα από το χωριό, αφού στη Σητεία δεν βρήκαν γιατρό για να το φροντίσει και να το κρατήσει για νοσηλεία.

Αυτή την ώρα ο δράστης κρατείται στο Α.Τ. Σητείας και ελπίζουμε να οδηγηθεί αύριο στο δικαστήριο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και να μην αφεθεί ελεύθερος από την εισαγγελέα. Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Λαντζανάκη κάποιοι εκ των περιοίκων προσπάθησαν να πιέσουν τα παιδιά να μην αποκαλύψουν τον δράστη!

Αυτό που απαιτείται τώρα να γίνει δεν είναι η καταδίκη του δράστη μόνο για το γεγονός ότι πυροβόλησε το ζώο, που χαροπαλεύει, αλλά και γιατί προκάλεσε στα παιδιά τέτοια ψυχική οδύνη.

Διαβάστε επίσης:

Λασίθι: Μικρή η ποινή για τον άνδρα που πυροβόλησε τον σκύλο μπροστά στα παιδιά

Σητεία: Αναβλήθηκε η δίκη του βοσκού που πυροβόλησε το αδέσποτο μπροστά στα παιδιά

Καταδίκασαν τον άνδρα που αποκεφάλισε το κουτάβι στη Σητεία

Σητεία: Απαγχόνισαν γάτα αυτή τη φορά!

Π.Φ.Π.Ο.: Η Αστυνομία ηθικός αυτουργός του εγκλήματος στη Σητεία

Σητεία: Δηλητηρίασαν τα σκυλιά μέσα στον χώρο φιλοξενίας

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. than

    Μόλις έμαθα για τη δολοφονία της σκυλίτσας Μάγκυ. Θα ήθελα να καταγγείλω ένα ακόμα που συνέβη στην περιοχή του Νημποριού (λίγα χλμ μετά τα Στύρα) όπου κάποιος πυροβόλησε σκυλί και στα 2 πόδια (άλλη φορά το καθένα) με αποτέλεσμα το σκυλί να οδηγηθεί στην ευθανασία. Το συμβάν είοναι καταγεγραμμένο στο κτηνιατρείο της Καρύστου και περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες. Παρακαλώ διαδόστε το, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να βρεθεί!!!

  2. Γιαγια

    Α ρε λεβεντογέννα, τι παιδαράδες βγάζεις!!! Που να φτουρίσει η υπόλοιπη Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιωτική, μπροστά σου. Απορώ μόνο, πως με τόσους βαρβατο-τεστοστερονούχους αρρενωπούς, δεν έχει επέλθει κατακλυσμός γεννήσεων στο νησί. Για να πολλαπλασιάζονται οι ΜΑΛΑΚΕΣ!

  3. tally

    Na dimosieutei to onoma tou Antoni K, mazi me ton onomaton ton kon pou prospathisan na syggalipsoun to gegonos, oste na min mporesoun na upopesoun se piesi ta paidi kai na kalifthoun stin poreia.

    tha perimeno na matho ti egine telika... giati kala ta bgazoume sti fora... alla an de ginei kati stin teliki... tote mia tripa sto nero kaname.

  4. penny damianou

    Οι κινήσεις ήταν άψογες και των παιδιών και των φιλόζωων και της κας Λαντζανάκη. Εύγε σ' αυτούς τους ανθρώπους που στο "κρητικό" περιβάλλον τολμούν με τόση αποφασιστικότητα να φροντίζουν τα αδέσποτα. Εύγε και στο Α.Τ. της περιοχής που έπραξε κατά τον νόμο.
    Εύχομαι να σωθεί το αθώο θύμα και ο καραμπινιέρο να τιμωρηθεί παραδειγματικά και για την ψυχική οδύνη των παιδιών και για την απόπειρα φόνου (ελπίζω να παραμείνει απόπειρα και να μην εξελιχθεί σε φόνο....).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.