Στηρίξτε μας

Καβάλα: Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που εγκατέλειψε 6 σκυλιά σε διαμέρισμα

19 Μαρτίου 2015 15:05 | Καταγγελίες
Καβάλα: Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που εγκατέλειψε 6 σκυλιά σε διαμέρισμα

Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 θα δικαστεί από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας ο 61χρονος άνδρας, ο οποίος τον Αύγουστο του 2014 είχε εγκαταλείψει τα έξι σκυλιά του φεύγοντας από το διαμέρισμα που νοίκιαζε επί της οδού Ρωμανού στο κέντρο της Καβάλας.

Τα σκυλιά, που είχαν μείνει ένα μήνα χωρίς τροφή και έπιναν νερό από την λεκάνη της τουαλέτας, τα εντόπισαν αρχικά από την μυρωδιά των κοπράνων και των ούρων γείτονες οι οποίοι και ενημέρωσαν την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος. Όταν η ιδιοκτήτρια του ακινήτου άνοιξε το σπίτι βρήκε μια σκυλίτσα με τα τέσσερα κουτάβια της και ένα αρσενικό ενήλικο ζώο σκελετωμένο μέσα στην τουαλέτα του διαμερίσματος.

KavalaOdosRomanos (4)Τον αρσενικό ενήλικο σκύλο τον βρήκαν σκελετωμένο στην τουαλέτα του διαμερίσματος.

Από το Α.Τ. Καβάλας ενημερώθηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» και η Αθανασία Δερβίδη και ο Κώστας Γιτίσογλου έσπευσαν να παραλάβουν τα ζώα στις 21 Αυγούστου 2014 και να τα μεταφέρουν στο κτηνιατρείο του Στάθη Συμεωνίδη. Ο ιδιοκτήτης των ζώων εντοπίστηκε μέσω του κινητού του τηλεφώνου και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλά η δίκη του αναβλήθηκε. Μάλιστα για να δικαιολογηθεί είπε πως ξέχασε τα ζώα!

Σήμερα και πάλι η υπόθεση δεν εκδικάστηκε καθώς ο συνήγορος του παρουσίασε στο δικαστήριο έγγραφα που αποδεικνύουν την νοσηλεία του στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γιτίσογλου, πρώην πρόεδρος του «Αισώπου» που παραβρέθηκε στο δικαστήριο εξήγησε στο www.zoosos.gr: «Οι μάρτυρες ελπίζουμε στην μη περαιτέρω αναβολή της δίκης ώστε να "δικαιωθούν" εν μέρει τα ζώα συντροφιάς (εφόσον τελικώς κηρυχθεί ένοχος ο ιδιοκτήτης).

Κατανοούμε τα όποια προβλήματα υγείας μπορεί να έχει αλλά πιστεύουμε ότι άνετα μπορεί να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο του και ας απουσιάζει. Τα όποια χρήματα (σε περίπτωση που καταδικαστεί) να πληρώσει με την μορφή προστίμου καλύτερα είναι να τα δώσει και να ξεμπερδεύει παρά να τα εισπράττει ο συνήγορος του». Τα τέσσερα κουτάβια και η μητέρα τους υιοθετήθηκαν ενώ ο ενήλικος αρσενικός φιλοξενείται στο κτηνιατρείο του κ. Συμεωνίδη στο οποίο κυκλοφορεί ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: «Ξέχασε» για ένα μήνα τα σκυλιά του χωρίς τροφή και νερό μέσα στο διαμέρισμα που ξενοίκιασε

Στις 18/9 η δίκη του 60χρονου που εγκατέλειψε τα 6 σκυλιά του στο κλειστό διαμέρισμα

Καβάλα: Θα δικαστεί τον Δεκέμβριο ο 60χρονος που «ξέχασε» τα σκυλιά του χωρίς τροφή και νερό

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.