Στηρίξτε μας

Ο Νανόμπουφος θα ζήσει μια ζωή αιχμάλωτος επειδή τον πυροβόλησαν στην Σύρο

13 Μαρτίου 2015 17:31 | Καταγγελίες
Ο Νανόμπουφος θα ζήσει μια ζωή αιχμάλωτος επειδή τον πυροβόλησαν στην Σύρο

Πριν από τρεις εβδομάδες ο Νανόμπουφος που βλέπετε στις φωτογραφίες εντοπίστηκε με τσακισμένο το φτερό στην περιοχή Βήσσα της Σύρου.

NanompoufosSyros (1)

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr o κτηνίατρος Μανώλης Βορρίσης στο νυκτόβιο πουλί παρασχέθηκαν από την Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια εστάλη στην ΑΛΚΥΟΝΗ, τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων που βρίσκεται στην Πάρο. Δυστυχώς ο Νανόμπουφος δεν θα μπορέσει να ζήσει ελεύθερος γιατί κάποιο κάθαρμα στην Σύρο, κάποιος κυνηγός (για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους) τον πυροβόλησε για πλάκα…

Διαβάστε επίσης:

Σύρος: Ενοχλήθηκε ο εκπρόσωπος των κυνηγών και κατηγορεί τον κτηνίατρο

Πυροβολημένος Πετρίτης στη Σύρο: Άλλο ένα θύμα των κυνηγών!

Σύρος: Άλλο ένα γατί πυροβολημένο με αεροβόλο στο πρόσωπο

Σύρος: Χτύπησε τη γάτα με αεροβόλο

Σύρος: 13χρονος σκότωσε νεογέννητο γατάκι και ο πατέρας του δεν αντέδρασε!

Σύρος: Έδεσε την γάτα και την εγκατέλειψε σε ερημική τοποθεσία για να πεθάνει από την πείνα και τη δίψα

Ένοχος αλλά χωρίς ποινή ο 13χρονος που σκότωσε γατάκι στη Σύρο

Σύρος: Σκοτώνουν γατιά και τ' αφήνουν επίτηδες κοντά στο σχολείο!

Σύρος: Άρπαξε και πέταξε το γατάκι που προσπαθούσαν να σώσουν

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

  1. Θάνος

    Αν οι κυνηγοί δεν πυροβολούσαν τα αρπαχτικά, δεν θα υπήρχαν ποντίκια να μας ενοχλούν, δεν θα χρειάζονταν να αγοράζουμε δηλητήρια, δεν θα ενισχύαμε την οικονομία. Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι ζουν από τα δηλητήρια που πρέπει να αγοράζετε για την αντιμετώπιση των τρωκτικών…

    Οι κυνηγοί είναι καλοί και θέλουν το καλό μας.

  2. Iωάννα

    To θέμα είναι τόσο θλιβερό, που θέλω να δώσω μιά χροιά χιούμορ στο σχόλιό μου. Εύχομαι ολόψυχα στους "σπόρτσμεν" του κυνηγίου: Αστοχία στο σημάδι, αφλογιστία στο ρημαδο-όπλο σας, βρούβες να φέρνετε μόνο πίσω να μαγειρέψουν οι κυρίες σας,
    μπάς και χάσουν και κανένα κιλό. Κατά τα λοιπά, δεν ελπίζω σε καμία ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που βγαίνουν το πρωί από το σπίτι τους για ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ. ΚΡΙΜΑ!!

  3. ζαφειριου ηλιας

    στους υπερ αντρες κυνηγους θα προτεινα κατι αλλο τροπαιοανθρωποκυνηγυτο κυνηγας τον κυνηγο χωρις καραμπινα και μετα αφου τον βγαλεις τα σωθικα ζωντανο και τα ματια κρεμας το κρανιο του στην ζωνη σου φτιαγμενο απο δρεμα αλλου κυνηγου για να δουμε τι αρσνικα ειστε

  4. thanasis

    Μου αρέσει που απαντάτε στο κάθε γίδι κυνηγό που μπαίνει εδώ μέσα.Πείτε μου αν έχετε γνωρίσει ποτέ κυνηγό που να μην είναι ανήθικος (εξ ου και η μπαρούφες για την αγάπη στην φύση με πολύ θράσος), χαμηλού νοητικού και μορφωτικού επιπέδου και να που να έχει ανάγκη από το κυνήγι για τροφή(μιλάμε για ένα χόμπι με τρελά έξοδα - συχνά δεκαπλάσια από το να τα αγόραζαν)-βέβαια στο τελευταίο υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις.Εάν δεν είναι τρολ τα παραπάνω( γιατί αυτά για τις καραμπινάτες ηδονές παραείναι γελοία)μην τους απαντάτε -μου ανακάλυψαν και το ίντερνετ το βούρλα και μας ξερνάν τις αμπελοφιλοσοφίες τους.

  5. Θάνος

    Αγάπη για την φύση σημαίνει, να μην μπορείς να απολαύσεις την ανατολή του ήλιου, αν δεν κρατάς στην αγκαλιά σου την καραμπίνα.

    Αν δεν έχεις μαζί σου ένα όπλο, να πυροβολήσεις τον ήλιο που ανατέλλει, τον αέρα που σφυρίζει, να το αισθάνεσαι το όπλο στην αγκαλιά σου, ή κρεμασμένο στον ώμο σου, να πυροβολήσεις ένα πουλί χρωματιστό για να το πάρεις να το θαυμάσεις, να θαυμάσεις και την σκοπευτική σου ικανότητα, είναι δυνατόν να απολαύσεις φύση; Δεν είναι… Ε αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι αντικυνηγοί… ό,τι και να τους πεις δεν παίρνουν χαμπάρι.
    Ρε χωρίς όπλο δεν γίνεται φυσιολατρία καταλάβετέ το επιτέλους. Τι θα καταλάβεις κοιτώντας το τοπίο χωρίς να ακούς πυροβολισμούς; Σαν φαΐ χωρίς αλάτι είναι… Πάρε ένα όπλο στα χέρια να δεις τη διαφορά…
    Πάρε την καραμπίνα να δεις τι ηδονή είναι το άγγιγμα στη σκανδάλη…

    Ούτε η πιο σέξι γυναίκα δεν σου προσφέρει τέτοιες συγκινήσεις. Και δεν έρχεται ποτέ ρουτίνα ε; Κάθε φορά οι συγκινήσεις διαφορετικές. Την μια να χαϊδεύεις την σκανδάλη ενώ είναι έτοιμος να βγει ο ήλιος - και να έρχεται η κορύφωση της ηδονής με τον συνδυασμό του τραβήγματος της σκανδάλης και της εμφάνισης του Ήλιου στον ορίζοντα - και την άλλη να την χαϊδεύεις απέναντι στον βοριά, και να σε χτυπάνε με δύναμη στο πρόσωπο οι χοντρές στάλες της βροχής…

    Πού ξέρετε εσείς φιλόζωοι του κώλου, τι σημαίνει κυνήγι και αγάπη για την φύση… Πού να ξέρετε… Σας λυπάμαι που δεν ξέρετε τίποτα.
    Και τώρα σας αφήνω γιατί πολύ ασχολήθηκα μαζί σας άσχετοι, και πάω να στήσω καρτέρι στον ήλιο και στον άνεμο, να πυροβολήσω το φεγγάρι, και να σκάσετε από την ζήλια σας.

    1. mixaela

      αντε ρε μαλακα,που ξερεις και απο αγαπη για την φυση.Αγαπη δηλαδη για εσενα ειναι να προκαλεις πονο,να σκωτονεις?Για αλλαξε ρολους,θα ειθελες εσυ να εισουν στη θεση μιας περδικας?Ποσο ωραιο θα ηταν σιγουρα να σε σκωτονουν.Ομως μην ανχωνεσαι,θα ερθει μερα που θα κριθεις,οχι απο τους ανθρωπους η τα δικαστηρια,αλλα απο τον ΘΕΟ.

  6. MARIA VLACHOU

    Η άγρια ζωή είναι μέρος της ζωής μας,
    αυτό όσο & αν δεν αρέσει- σε μερικούς-,
    δεν αλλάζει.

    Δικαιολογία απλά δεν υπάρχει & όποιος τις κατασκευάζει είναι του "κώλου" για να μιλήσουμε & στη γλώσσα σας μπας & καταλάβετε τίποτα.

    Δικαιολογία δεν υπάρχει στο ότι χαλάμε την ισορροπία που υπάρχει σοφά δομημένη στη φύση,
    Δικαιολογία δεν υπάρχει στο ότι στερούμε από αυτά τα πλάσματα την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα φτερά τους & να πετούν,
    καταδικάζοντας τα σε μία ζωή που δεν τους ταιρίαζει & δεν είναι φτιαγμένη γι΄αυτά.
    Δικαιολογία δεν υπάρχει στο στο ότι στερούμε από ένα αυτά τα πλάσματα τη ζωή,που τους έχει δώσει ο Θεός.

    Η φύση κρατάει λογαριασμό & εκδικείται,οι πρώτοι που θα πάρετε αυτή την εκδίκηση θα είστε εσείς.

  7. Manosm

    Οι κυνηγοί είναι δολοφόνοι. Τελεία και παύλα.
    Προέκταση του ανύπαρκτου μορίου τους το όπλο.
    Είστε διανοητικά ανάπηροι, άψυχοι, ανάξιοι, ανίκανοι να καταπολεμήσετε τον κομπλεξισμό σας και την κατωτερότητά σας. Αυτό εξυπηρετεί το όπλο που κρατάτε στα ανίκανα χέρια σας.
    Μόνο έτσι νομίζετε ότι δίνετε αξία στην μίζερη ζωή σας και προφανώς μόνο έτσι νομίζετε ότι οι συμπολίτες σας θα σας δώσουν αξία.
    Δεν έχετε τίποτα να επιδείξετε, παρά μόνο θάνατο σε ανύποπτα ανυπεράσπιστα ζώα.
    ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΣΠΟΡ.ΑΥΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡ, ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑΤΕ ΕΤΣΙ. ΤΑ ΖΩΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ.
    ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΠΙΑ, ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

    1. Θάνος

      Οι κυνηγοί είναι οι πιο χρήσιμοι άνθρωποι στην φύση γιατί την βοηθούν να ισορροπεί. Αν λείψουν αυτοί, η φύση θα πέσει και θα τσακιστεί. Και μαζί της κι εμείς. Εμείς λοιπόν, θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε, και να ανάβουμε λαμπάδες ίσα με τις κάννες τους, και μάλιστα σούπερ μποζέ, και να πίνουμε τσίπουρο στο όνομά τους. Αν δεν πίνεις τσίπουρο είσαι βλάσφημος απέναντι στους διαχειριστές της φύσης, γι αυτό να αρχίσεις το ταχύτερο.

      Οι κυνηγοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.

  8. Θάνος

    Καλέ εμείς οι καλοί κυνηγοί που χωρίς εμάς δεν θα ζούσατε τα καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα… Δεν το ξέρετε; Αυτά τα κάνουν μόνο οι κακοί λαθρο και είναι αμαρτία να μας τσουβαλιάζετε… Έλεος…

    Είστε μισάνθρωποι! Που αντί να κατακρίνετε τους λαθρομετανάστες τα βάζετε με εμάς τους μόνους και μοναδικούς πραγματικούς οικολόγους.
    Αν δεν ήμασταν εμείς οι κυνηγοί, ποιος θα σας κρατούσε σε ισορροπία; Ε; ανισόρροποι; Ασχολείστε με τις κουκουβάγιες αντί να ασχοληθείτε με αυτούς που αυτοκτονούν κάθε μέρα…
    Ποιος ταΐζει ζώα και τα κάνει θρεφτάρια για να γίνουν καλός μεζές; Έχετε ταΐσει ποτέ και απελευθερώσει κανένα ζώο; Έχετε τουφεκίσει ποτέ τη στιγμή ακριβώς που ανατέλλει ο ήλιος να δείτε τι καύλα είναι; Ελάτε μια μέρα μαζί μας να δείτε, και αν δεν καυλώσετε και πάρετε τα όπλα, και δεν σπάσετε τους καναπέδες σας να τους κάνετε καυσόξυλα, εμείς θα γίνουμε καρβουνοφάγοι και Breatharians. (έτσι δεν το λένε;)

    Έλα μεγάλε πιάσε τα τσίπουρα…

    1. aris

      Δηλαδή με το σκεπτικό σου οποίος έχει δίπλωμα οδήγησης είναι υπευθύνως για κάθε ζώο που σκοτώνεται με αυτοκίνητο στο δρόμο; Εαν νομίζεις ότι αυτο γίνεται από όλους μας είσαι βαθιά νυχτωμένος και είναι μεμονωμένα περιστατικά

      1. venus

        @ aris
        Τα τροχαια δυστυχηματα, ασχετα αν αφορουν ανθρωπους η ζωα, δεν γινονται εσκεμμενα, γι αυτο και λεγονται και δυστυχηματα.
        Στην προκειμενη περιπτωση δεν προκειται για ατυχημα, προκειται για την ηθελημενη δολοφονια ενος αρπακτικου ζωου απο εναν κυνηγο.
        Αυτο ειναι το ενα λαθος στην λογικη σου.

        Το αλλο ειναι, οτι τετοια περιστατικα τα θεωρεις μεμονωμενα, αλλα στατιστικα δεν ανηκουν πλεον στα μεμονωμενα.
        Συμβαινουν καθημερινα, και αυτος ειναι και ο λογος που αγοραζει καποιος ενα κυνηγετικο οπλο: για να σκοτωνει!
        Εαν ενα αυτοκινητο το χρειαζομαστε για να συντομευουμε τις αποστασεις, τα οπλα τα χρησιμοποιουν καποιοι για να συντομευουν τη ζωη καποιων αλλων πλασματων. Ηθελημενα.
        Θα ελεγα λοιπον οτι αυτο το δευτερο δεν ειναι λαθος στη λογικη σου.
        Ειναι η γνωστη συστηματικη προσπαθεια των κυνηγων να αποστασιοποιουνται απο οφθαλμοφανη εγκληματα, δηλαδη απο κεινα που θα τα κατεκρινε και ενας απλοϊκος ανθρωπος, μονο και μονο για να σωσουν το τομαρι τους οταν τους το λερωνουν τετοιοι «ανικανοι», «ανιδεοι», «ασυνειδητοι» συναδελφοι.

        Για να εκφραστω λοιπον κι εγω στην «τρυφερη» γλωσσα σας:
        Οι κυνηγοι ειναι δολοφονοι.
        Καθε ενας που σκοτωνει αθωα, ανυπερασπιστα πλασματα στο δασος ειναι δολοφονος.
        Οταν μαλιστα προκειται για τετοια ζωα, τοτε εχουμε να κανουμε με διανοητικα αναπηρους δολοφονους.
        Venus

    2. Βασίλης

      Το ότι καβλώνεις την ώρα που πυροβολείς λέει πολλά και για την σεξουαλικότητά σου, και για την μητέρα σου και τον πατέρα σου, και για τον κομπλεξισμό που κουβαλάς επειδή πέρασες μια ζωή στην από κάτω γνωρίζοντας ότι πνευματικά και σωματικά είσαι υποδεέστερος, και το τραγικό μορφωτικό σου και πνευματικό σου επίπεδο, και για την απελπισμένη χαζογκόμενα που καταδέχτηκε να την γαμήσεις και τώρα σε βαριέται και να σε βλέπει μπροστά της, και για τις ώρες που έχεις περάσει με τον εγκέφαλο off μπροστά σε μια τηλεόραση ή με παρέα άλλους δέκα συνοδοιπόρους σου στην ηλιθιότητα και με μια φραπεδιά.

      Ξέρω ότι δεν θα σταματήσεις να σκοτώνεις. Γιατί έτσι δίνεις στον μικρό εαυτό σου την ψευδαίσθηση ότι είσαι ανώτερος, ενώ ξέρεις πραγματικά πόσο δειλός και σκατόψυχος είσαι. Ξέρω ότι σίγουρα την κακία και το μίσος που κουβαλάς, είτε γιατί δεν προχώρησες στη ζωή σου ή για το ξύλο που έφαγες θα το ξεσπάς πάντα μα σε ζώα οπλισμένος, μα σε μετανάστες (αν είσαι μαζί με άλλους φασιστοούγκανους), ή στην γυναίκα σου ή στα παιδιά σου δέρνοντας τα (με τη δικαιολογία ότι κι εσύ έφαγες ξύλο)

      Θα σου πω όμως κάτι και να το θυμάσαι την στιγμή που θα έχεις γεράσει και θα είσαι έτοιμος να πεθάνεις. Μέσα σου πάντα ήξερες ότι υπήρξες ένα σκουπίδι. Και ξέρεις ότι κι εμείς ξέρουμε (όσο κι αν ειρωνεύεσαι) πως είσαι ένα σκουπίδι. Ξέρεις ότι ένα δεκατετράχρονο μπορεί να σε βάλει κάτω με τα επιχειρήματά του. Ξέρεις ότι τα παιδιά σου (αν τα αφήσεις να μορφωθούν) θα ντρέπονται να σε παρουσιάσουν στις παρέες τους γιατί κι αυτά θα ξέρουν πια ότι υπήρξες ένα άχρηστο σκουπίδι. Ξέρεις ότι πολλοί γνωστοί σου γελάνε πίσω από την πλάτη σου για το πόσο αστοιχείωτος και καράβλαχος παρέμεινες. Ξέρεις πως αν μπορούσες να αντιμετωπίσεις με τον εγκεφαλό σου όποιον σε κομπλάρει, δεν θα χρειαζόταν να καβλώνεις στερώντας το δικαίωμα στη ζωή σε ένα όν. Ξέρεις ότι δεν έχεις μεγαλείο μέσα σου γιατί δεν μπόρεσες να διαχειριστείς το γεγονός ότι πολλοί γνωστοί σου σε ξεπέρασαν σε πολλά επίπεδα και δεν θα τους φτάσεις ποτέ. Γιατί είσαι ένα σκουπίδι. Και η φύση ξέρει ότι είσαι σκουπίδι. Που της επιτίθεσαι θρασύδειλα πίσω από μια καραμπίνα.

      Και να είσαι σίγουρος, αν υπάρχει ψήγμα δικαιοσύνης σ'αυτό το σύμπαν, είτε λέγεται θεός, είτε φύση, είτε ότιδήποτε άλλο, εκείνη τη στιγμή που θα ξεψυχάς...θα καταλάβεις τι απέραντο σκοτάδι σε περιμένει, για όλο το αίμα, τον πόνο, το μίσος που έσπειρες στο σύντομο πέρασμά σου από αυτή τη ζωή.

      Τώρα σε αφήνω να γελάσεις και να καλοβολευτείς σ'αυτή την τρύπα μίσους, φασισμού και αηδίας που ζεις. Αλλά ξέρω ότι εκείνη τη στιγμή, θες δεν θες, θα έρθουν όλα αυτά που έκανες να σε συναντήσουν. Και πια δεν θα έχεις την πολυτέλεια να χαζογελάσεις σαν μαλάκας, να ξύσεις τον κόλο σου και να σκοτώσεις ότι δεν μπόρεσες ποτέ σου να φτάσεις σε σοφία και ομορφιά.

      Μέχρι τότε, ζητώ συγνώμη εγώ για σένα από τα θύματά σου...ΣΚΟΥΠΙΔΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.