Στηρίξτε μας

Πετούν τα πτώματα των ζώων στο ρέμα του Μπογδάνα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

6 Μαρτίου 2015 16:54 | Καταγγελίες
Πετούν τα πτώματα των ζώων στο ρέμα του Μπογδάνα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Στο ρέμα του Μπογδάνα που βρίσκεται στον Δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης σε μια περιοχή, η οποία ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 καθώς φιλοξενεί εκατοντάδες είδη πουλιών, κάποιοι πετούν ακόμα τα πτώματα των ζώων που αρρωσταίνουν στα μαντριά τους θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τέσσερα σακιά με πτώματα αιγοπροβάτων και αγελάδων εντόπισε στις 2 Μαρτίου η Ιωάννα Υφαντίδου, που είναι  υπεύθυνη Ενημέρωσης και Γραφείου Τύπου του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνεια και Βόλβη, καθώς προσπαθούσε να ταΐσει τα αδέσποτα, τα οποία ζουν εκεί.

Η Ιωάννα Υφαντίδου επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να καταγγείλει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα μας εξήγησε: «Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα (2 Μαρτίου) πήγα στο ρέμα του Μπογδάνα στο Λαγκαδά όπου είναι παρατημένα γύρω στα 15 σκυλιά (8 από αυτά κουτάβια) τα οποία ταΐζω εδώ και 2 μήνες – από τότε που τα ανακάλυψα. Σήμερα όμως με περίμενε μια έκπληξη! Είδα τα κουταβάκια με αίματα στα μούτρα οπότε υπέθεσα ότι θα έγινε κάποιος καβγάς, τα έψαξα για πληγές αλλά δε βρήκα κάτι.

Μετά πρόσεξα ότι τα κουταβάκια δεν έπεσαν με τα μούτρα στις κροκέτες και μου φάνηκε παράξενο αφού είχαν να φάνε δύο μέρες. Μέσα σε δύο λεπτά βρήκα τι έφταιγε, βλέπω το ένα από τα μικρά να έρχεται από μακριά (10,15 μέτρα απόσταση) με κάτι κόκκινο στο στόμα του το οποίο μετά κατάλαβα ότι ήταν συκώτι ζώου και ψάχνοντας βρήκα 4 σακιά με τεμαχισμένες αγελάδες μέσα οι οποίες προφανώς επειδή ήταν άρρωστες πέθαναν και ο κτηνοτρόφος θεώρησε πως δεν πρέπει να τις πάει για καύση όπως ορίζει ο νόμος είναι πιο εύκολο να τις πετάξει μέσα σε ένα ρέμα!

RemaMpogdanaLagadas (4)

Να σημειωθεί ότι το ρέμα του Μπογδάνα και όλη η περιοχή ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 καθώς φιλοξενεί εκατοντάδες είδη πουλιών και βέβαια βρίσκεται εντός της Προστατευόμενης Περιοχής. Στη συνέχεια τηλεφώνησα στην Κτηνιατρική Υπηρεσία να ρωτήσω αν υπάρχουν αρρώστιες που μεταδίδονται από παραγωγικά ζώα σε σκύλους και απάντησαν θετικά!

RemaMpogdanaLagadas (9)

Δηλαδή η δική μου η προσπάθεια να κρατήσω ζωντανά 15 σκυλιά, να τα περιθάλψω από ψώρα που όλα έχουν, να δίνω αντιβιώσεις, να επικοινωνώ με τον δήμο για την στείρωση των θηλυκών κ.τ.λ. πραγματικά πέφτει στο κενό γιατί πολύ απλά σε μερικές μέρες θα είναι άρρωστα και θα τρέχουμε εμείς οι λίγοι γραφικοί να τα περιθάλψουμε πάλι επειδή κάποιος τσομπάνης ήθελε να μολύνει το περιβάλλον και τα ζώα που ζουν εκεί.

Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα μέλλον σε αυτή τη χώρα, απολύτως κανένας λόγος να τσιρίζεις και να συγχύζεσαι και να χαλάς φαιά ουσία. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και δεν τους νοιάζει να καταλάβουν. Η βόλεψη τους τους νοιάζει και σε αυτό εστιάζουν…

Εννοείται ότι δε μπόρεσα να σηκώσω ούτε ένα από τα 4 σακιά με τις αγελάδες, ήταν πραγματικά υπέρβαρα… Οπότε οι αγελάδες είναι ακόμα εκεί να τις καταναλώνουν ασταμάτητα τα σκυλιά» επισημαίνει η Υφαντίδου. Για το θέμα η κα Υφαντίδου ενημέρωσε εγγράφως την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κτηνιατρική Υπηρεσία Λαγκαδά, τον Δήμο Λαγκαδά και τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Σε κρίσιμη κατάσταση ο σκύλος που χτυπήθηκε από άνδρα μάλλον με τσεκούρι στην είσοδο του Αριστοτέλειου Παν. Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ζητούν βοήθεια για τις 40 γάτες που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον άνδρα που με αυτοσχέδιες παγίδες αιχμαλώτιζε και εξαφάνιζε αδέσποτες γάτες (βίντεο)

Παγιδεύει γάτες με συρμάτινες θηλιές στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Έσπασε στο ξύλο και σκότωσε τον μόλις 3 μηνών σκύλο του αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν εξαθλιωμένος από την ασιτία και την ασθένεια

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τον σκύλο με την εφημερίδα για να τον διώξει από την στάση

Τούμπα Θεσσαλονίκης: Βρήκε 4 γατάκια πεταμένα ζωντανά μέσα στον κάδο της ανακύκλωσης

Με σπασμένες επιγονατίδες τα 3 σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης

Στο Εφετείο η υπόθεση θανάτωσης του κουταβιού στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. penny damianou

    Μπράβο στην κα Υφαντίδου για το ενδιαφέρον και τις κινήσεις της. Να δούμε τι ανταπόκριση θα υπάρξει από τις Αρχές και τους ιθύνοντες. Διότι δικαίως όπως αναφέρεται ο αγώνας της θα πέσει στο κενό και η προσφορά της που γίνεται με αίμα ψυχής θα γίνει ξαφνικά αναποτελεσματική. Και όμως αν τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύονται από τον Δήμο θα είναι πολύ καλύτερη η συμβίωσή μας με τα πλασματάκια που προστατεύουμε και το περιβάλλον καθαρό και "αμόλυντο". Ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του και ας γίνει και κάτι με τους κουτοπόνηρους τσοπανούληδες που θα δημιουργήσουν το χάος αν δεν βρεθεί τρόπος να τους συμμαζέψουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.