Στηρίξτε μας

Παλεύει για τη ζωή του ο παράλυτος σκυλάκος από τα Χανιά

16 Φεβρουαρίου 2015 11:14 | Επικαιρότητα
Παλεύει για τη ζωή του ο παράλυτος σκυλάκος από τα Χανιά

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο σκυλάκος που εντοπίστηκε στις 14 Ιανουαρίου να κείτεται ακίνητος, ζωντανός αλλά παράλυτος μέσα σ’ ένα χαντάκι. Κάποιος το είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητο του το πρωί εκείνης της μέρας και λίγο αργότερα κάποιος άλλο τον πέταξε έτσι ανήμπορο στο χαντάκι σ’ έναν ερημικό δρόμο για να πεθάνει αργά και βασανιστικά.

Μια γυναίκα που βρήκε το ζώο ειδοποίησε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και η Νατάσα Μπομπολάκη έσπευσε επί τόπου. Όχι μόνο το μετέφερε σε κτηνιατρείο αλλά γι’ αυτό το πλάσμα στήθηκε κυριολεκτικά μια αερογέφυρα σωτηρίας ώστε από τα Χανιά να φτάσει γρήγορα στη Θεσσαλονίκη και να εγχειριστεί στην Κτηνιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. καθώς η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρή. Και πράγματι στις 21 Ιανουαρίου χειρουργήθηκε από τον καθηγητή Γιώργο Καζάκο και όλοι περίμεναν υπομονετικά να καταφέρει τουλάχιστον να κουνήσει τα δύο μπροστινά του πόδια.

KalamakiXanion25 1 2015Το ζώο παλεύει για να σταθεί έστω στα δύο του πόδια.

Η Εύη Καλαϊτζίδου μέλος της Π.Φ.Π.Ο. από το σωματείο «Νοιάζομαι», που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβε την αποθεραπεία του εξηγεί το δραματικό τριήμερο που πέρασε και τη μάχη την οποία δίνει αυτό το πλάσμα για να σταθεί στα πόδια του: «Αν και έχουμε χειρουργήσει πολλά παράλυτα ζώα η περίπτωση του Τσάρλι ήταν εξαιρετικά δύσκολη.  Ο κτηνίατρος μου είχε επισημάνει να προσέχω αν το ζώο ανεβάσει πυρετό.

Το σκυλί από το τραύμα στον σπόνδυλο έμεινε παράλυτο στα τέσσερα πόδια και μετά το χειρουργείο είχαμε λίγες ελπίδες να επανέλθουν τα μπροστινά ποδαράκια του για να μπορέσει να μπει σε καροτσάκι. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθανασία θα ήταν μονόδρομος.

Ο σκυλάκος την τέταρτη μέρα μετά το χειρουργείο έκανε τεράστιες προσπάθειες να στηρίξει το κορμάκι του, τουλάχιστον στα μπροστινά του πόδια. Μπορεί να γέμισε μελανιές αυτό το κορμάκι αλλά τα κατάφερε! Είναι ένα πλασματάκι απίστευτα φοβισμένο που σου μιλάει μόνο με τα μάτια, δεν έχει ακουστεί ακόμα η φωνούλα του, είναι όμως αγωνιστής παρά τα χρονάκια του.

Ο μικρός Τσάρλι από τα Χανιά πριν από τρεις ημέρες παρουσίασε υψηλό πυρετό που έφτασε μέχρι το 41. Ο Γιώργος Καζάκος, που πάντα τρέχει σε κάθε έκτακτο για να βοηθήσει, έλειπε ήταν στο Νυμφαίο Φλώρινας στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Τηλεφωνικά με ρώτησε αν ο πυρετός οφείλεται σε ουρολοίμωξη. Του απάντησα “όχι”, καθώς τα ούρα του ζώου ήταν καθαρά. Έμεινε σιωπηλός για αρκετή ώρα και τότε άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Συνέστησε την χορήγηση αντιβίωσης, στενή παρακολούθηση για την επόμενη ώρα και μου ζήτησε να τον ενημερώσω και πάλι.

Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά από την στιγμή που δεν μου είπε καν να το μεταφέρω στην Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο οργανισμός των ζώων μπορεί να απορρίψει τα υλικά της οστεοσύνθεσης και το χειρουργείο για αφαίρεση των υλικών έχει μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους και γι' αυτό γενικά το αποφεύγουν.

Για τρεις ημέρες έφυγα από δίπλα του μόνο για 30 λεπτά και αυτό για να μεταφέρω την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας στο μαγαζί όπου έκανε την εκδήλωση του το “Νοιάζομαι”.

Για τρεις ημέρες ο πυρετός δεν κατέβηκε κάτω από το 40,8 παρά τα φάρμακα και τα συνεχόμενα μπάνια. Ο Γιώργος Καζάκος πρέπει να έσφιξε πολύ τα δόντια του για να μην μου πει κανένα κακό μαντάτο.

Εχθές το βράδυ τελείως εξαντλημένη πια, πήρα τον μικρό αγκαλιά και ξάπλωσα για λίγο, το κορμάκι του έκαιγε και τα μάτια του, αυτά τα τόσο θλιμμένα μάτια βασίλευαν. Ήθελα να σβήσει στην αγκαλιά μου, του το χρωστούσαμε αυτό. Στις 05:00 σήμερα τα ξημερώματα ο πυρετός ήταν 40,9 και εγώ αποκοιμήθηκα εξαντλημένη από το κλάμα.

Στις 09:00 σήμερα το πρωί ο πυρετός ήταν 38,9 ο μικρός δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη! Αμέσως έστειλα μήνυμα στον κτηνίατρο για να τον ενημερώσω. Η απάντηση που έλαβα ήταν: "Και η Ζωή συνεχίζεται". Είναι το συνθηματικό του Γιώργου Καζάκου όταν έχουμε καταφέρει να σώσουμε ακόμα ένα ζώο.

Έφαγε με όρεξη και για πρώτη φορά μου έγλυψε τα χέρια. Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου θα μεταφερθεί στην χειρουργική κλινική του Α.Π.Θ. για επανεξέταση και αφαίρεση των ραμμάτων και σειρά έχει μετά η παραγγελία του αναπηρικού του αμαξιδίου. Τότε ο  Τσάρλι θα είναι έτοιμος πια να διεκδικήσει την δική του οικογένεια» εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Καλαϊτζίδου.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Πέταξαν το χτυπημένο ζώο στο χαντάκι ζωντανό για να μην εμποδίζει!

Δεν θα ξαναπερπατήσει το σκυλάκι που χτυπήθηκε από όχημα στα Χανιά

Αερογέφυρα σωτηρίας για να σωθεί ο σκυλάκος που χτυπήθηκε στο Καλαμάκι Χανίων

Βρετανοί υιοθέτησαν τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα στα Χανιά και γλύτωσε χάρη στην 28χρονη κτηνίατρο

Χανιά: Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση έσωσε τον σκύλο που κάποιος χτύπησε διαλύοντας του τη γνάθο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. Ιωάννα Γιαννακόπουλου

    Μπραβο σε εσάς κ στον κο Καζακο που όπως κ το δικο μου σκυλάκι που ειχε μεινει παράλυτο κατάφερε να το κρατήσει στη ζωή ! Εύχομαι να πανε ολα καλα και για το σκυλάκι αυτο ! Καλη δύναμη σε όλους !

  2. elvira

    δεν εχω λογια! ο θεος μονο να το λυπηθει και να σταθει στα ποδαρακια του.ειναι πολυ κριμα.τα δακρυα μου δεν σταματουν και ποσο μαλλον ποσο θα ποναει αυτο το δυστηχο ζωακι.! μακαρι να πανε ολα καλα και μια προσευχη για να σταθει ξανα εστω με τα δυο του ποδαρακια.!!!

  3. EUGENIA

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ?????ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!! ΒΑΣΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!! ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΝΟΥ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ!!!!!

  4. Manosm

    Χίλια μπράβο αξίζουν σε εσάς που τον φροντίζετε και χίλια μπράβο στον σκυλάκο που παλεύει για την ζωή του.
    Να μας κρατάτε ενήμερους για να βοηθήσουμε με το καροτσάκι του.
    Του το χρωστάμε όλοι αυτό.

  5. Φωτεινή

    Χριστέ μου βοήθησε αυτό το πλάσμα που εσύ δημιούργησες...Παναγία μου κάνε το θαύμα σου...Κυρία Καλαιτζίδου να αγιάσουν τα χέρια σας.Με συγκινήσατε πολύ....

  6. MARIA VLACHOU

    Κάθε ζώο είναι στη φύση του να παλεύει για τη επιβίωση του,
    δεν το μαθαίνει από κάπου αλλά υπάρχει το ένστικτο της επιβίωσης σε αυτό.
    Αντίθετα ο άνθρωπος πρέπει να μάθει από κάπου-εκτός από μερικές εξαιρέσεις που κάποιος είναι αυτοδίδαχτος-
    Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν πολλά πλάι στα ζώα,
    όμως δεν θέλουν,δεν θέλουν την αλήθεια, δεν θέλουν την αγάπη,δεν θέλουν τη ζωή.
    Δικαίωμα τους, όμως δεν επιτρέπεται να τη στερούν από κάποιον άλλο που τη θέλει & παλεύει για αυτό.

    1. Ιωάννα

      Συμφωνώ με τη σχολιάστρια ΜΑRIA VLACHOU.
      Tα ζωα έχουν διατηρήσει αφενός αρχέγονα στοιχεία επιβίωσης , και αφετέρου ασυναίσθητο μεν, ουσιαστικό δε "σεβασμό" στη ζωή. Λειτουργούν με το ένστικτο, αλλά δεν έχουν κακία.
      Καλό κουράγιο στο φτωχούλι το σκυλάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.