Στηρίξτε μας

Αίγινα: Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν για το γέρικο άλογο που εγκαταλείφθηκε

1 Νοεμβρίου 2014 06:29 | Τα καλά νέα
Αίγινα: Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν για το γέρικο άλογο που εγκαταλείφθηκε

Σ’ ένα χωράφι δίπλα από το Γενικό Λύκειο Αίγινας κάποιος εγκατέλειψε το γέρικο λευκό άλογο που βλέπετε στη φωτογραφία. Το ζώο, που ζούσε για καιρό εκεί, χωρίς τροφή και νερό το είχαν εντοπίσει οι μαθητές και όταν στις 30 Οκτωβρίου το είδαν να πέφτει στο έδαφος από την εξάντληση κινητοποίησαν τους καθηγητές τους ώστε το άλογο να σωθεί.

Και πράγματι καθηγητές και μαθητές της Γ’ Λυκείου κατάφεραν αρχικά να το σηκώσουν αφού επί τόπου κατέφθασαν για βοήθεια η Έλενα και ο Ανδρέας του φιλοζωικού σωματείου «Animal Respect», που δραστηριοποιείται στην Αίγινα για τη διάσωση αδέσποτων κατοικίδιων καθώς και ένας ακόμα άνδρας ειδικός στα ιπποειδή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΓΕ.Λ. Άρη Παύλο, ο οποίος τράβηξε και τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, το άλογο είναι περίπου 20 ετών και πάσχει από γεράματα. Ο ιδιοκτήτης του ζώου που το εγκατέλειψε – κάτι που διώκεται ποινικά – θα αναζητηθεί και αναζητείται βέβαια και χώρος ώστε το άλογο να καλοπεράσει για όσο χρόνο του μένει.

Δυστυχώς η εγκατάλειψη ιπποειδών παντού στην Ελλάδα είναι συχνή πρακτική. Ζώα που χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία για κάθε δουλειά εγκαταλείπονται από τους ανθρώπους μόλις γεράσουν ή ασθενήσουν για να μην επωμιστούνε εκείνοι που τα εκμεταλλεύτηκαν το κόστος της θεραπείας και της φροντίδας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα να αργοπεθαίνουν συνήθως σε ερημικές περιοχές χωρίς τροφή και νερό σαν άχρηστα εργαλεία.

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας. Φωτεινή εξαίρεση η αντίδραση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αίγινας και των καθηγητών τους. Το άλογο το ονομάτισαν Τίτο και το ταΐζουν πλέον καλαμπόκι, βρώμη και κριθάρι για να δυναμώσει. Το σχολείο ανέλαβε τα έξοδα για την τροφή και οι μαθητές την φροντίδα μέχρι να βρεθεί φιλόξενη στέγη γι’ αυτό το πλάσμα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρίστες βρήκαν τον σκελετωμένο σκύλο να αργοπεθαίνει στην Αίγινα…

Ο δήμαρχος Αίγινας καταγγέλλει αυτούς που βάζουν φόλες

Αίγινα: Βρήκε το άλογο δεμένο χωρίς νερό, σκιά εν μέσω καύσωνα  

Αίγινα: Έφυγε και εγκατέλειψε το σκυλί στην αυλή του σπιτιού του

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. EUGENIA

    Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ !!!! ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!! ΤΟΣΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ,ΛΙΓΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΡΙΚΟ ΑΛΟΓΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΝ??? ΑΞΙΟΙ !!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.