Στηρίξτε μας

Του επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ επειδή δηλητηρίασε σκύλο στη Μήλο

1 Νοεμβρίου 2014 22:13 | Καταγγελίες
Του επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ επειδή δηλητηρίασε σκύλο στη Μήλο

Το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ βεβαιώθηκε σε κάτοικο της Μήλου από το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού καθώς στις 3 Ιουλίου από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφηκε να δηλητηριάζει τον σκύλο του Νίκου Ξυδού στην περιοχή του Λαγκαδά στον Αδάμαντα. Για το έγκλημα εις βάρος δύο σκύλων – αν και μόνο για το ένα ζώο υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία όπως το βίντεο της κάμερας – έχουμε δημοσιεύσει αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ από τις 3 Σεπτεμβρίου 2014.

Η δίκη γι’ αυτήν την υπόθεση δεν έχει διεξαχθεί και αναμένουμε να οριστεί δικάσιμος. Ο δράστης αν και συνελήφθη τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου την επόμενη μέρα από το έγκλημα δεν κρατήθηκε στο Α.Τ. με εντολή εισαγγελέα, καθώς δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του δηλητηριασμένου κιμά, που έδωσε στον σκύλο για να τον εξοντώσει.

Η Αστυνομία στη Μήλο βεβαίωσε το πρόστιμο και συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου.  Και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφού απέρριψε την ένσταση του δράστη, το επικύρωσε στις 2 Σεπτεμβρίου.

DioikitikoProstimoMilos30.000euroΤο έγγραφο του προστίμου.

Το έγγραφο με το πρόστιμο - που δημοσιεύει αποκλειστικά το www.zoosos.gr - φέρει την υπογραφή του Γεώργιου Παγανέλη, o οποίος είναι προϊστάμενος της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ξυδούς είχε εξηγήσει στο www.zoosos.gr πως ο δράστης είναι θείος του και εξόντωσε τα ζώα εξαιτίας των κτηματικών διαφορών που έχουν.

Το τρίτο τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο σε 2 μήνες

Πρόκειται για ακόμα ένα τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο εις βάρος δολοφόνου ζώων. Είναι μάλιστα η τρίτη φορά - το τελευταίο χρονικό διάστημα δείτε εδώ και εδώ - που επικυρώνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας το ανώτατο ποσό, το οποίο ορίζει ο νόμος ως διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση ή θανάτωση ζώου. Ελπίζουμε φυσικά στον παραδειγματισμό όλων εκείνων, οι οποίοι συνεχίζουν να εξοντώνουν και να βασανίζουν τα αδέσποτα και οικόσιτα κατοικίδια (και μη) με κάθε τρόπο αλλά κυρίως με φόλες.

Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):

- κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.
- χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.

Διαβάστε επίσης:

Σύρος: Καταδικάστηκε χωρίς αναστολή άνδρας που δηλητηρίασε τον σκύλο του ανιψιού του με φόλα στη Μήλο το 2014

Στη Σύρο θα δικαστεί 21-2-2018 ο άνδρας που δηλητηρίασε τον σκύλο του ανιψιού του στη Μήλο

Μήλος: Δηλητηρίασε τα σκυλιά ο θείος του αλλά τον κατέγραψε η κάμερα

Εξόντωσαν με φόλες δεκάδες γάτες στη Μήλο

Μήλος: Έδεσε τον σκύλο και τον άφησε να αργοπεθαίνει!

Μήλος: 78χρονη ακρωτηρίασε σκύλο πυροβολώντας τον!

Μήλος: Ημερίδα για τις γάτες για να «ξορκίσουν» τους φόβους μας

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Κώστας Λ.

    Αν το πληρώσει εντός 10 ημερών, θα καταβάλει το μισό, δηλ. 15000. και πάλι καλά είναι, αλλά αν δεν αρχίσουν οι προφυλακίσεις, δεν θα σταματήσουν ποτέ τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων...

  2. Γιώργος Κ.

    Πρέπει να καταδικαστεί και σε φυλάκιση χωρίς αναστολή. Αυτοί οι εγκληματίες δεν πρέπει να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

  3. ΓΙΑΓΙΑ

    Άντε τώρα μαλακάκο, κάνε οικονομίες για να πληρώσεις το πρόστιμο. Ίσως χρειαστεί ακόμη και να μην αγοράζεις δηλητήριο για φόλες, προκειμένου να εξοικονομήσεις χρήματα. Τέρμα και ο σεξοτουρισμός στην Ταϋλάνδη. Ε, τι να κάνουμε; Τα γούστα πληρώνονται. Απλά, θα συνεχίσεις να είσαι σαψαλομαλάκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.