Στηρίξτε μας

Εξόντωσαν με φόλες δεκάδες γάτες στη Μήλο

20 Ιανουαρίου 2013 10:37 | Καταγγελίες
Εξόντωσαν με φόλες δεκάδες γάτες στη Μήλο

Δύο καθηγητές του Λυκείου και Γυμνασίου Μήλου ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος έχοντας απαυδήσει με τα εγκλήματα, που γίνονται εις βάρος των ζώων και στο νησί τους -  μετά και τη μαζική δηλητηρίαση γατιών στο χωριό της Πλάκας - έστειλαν επιστολή στην ιστοσελίδα www.mileikanea.gr προκειμένου να γίνει γνωστό το συμβάν και προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί ο δολοφόνος των ζώων.

Τα γατιά της Πλάκας εξοντώθηκαν επειδή έφαγαν ψάρια στα οποία κάτοικος ή κάτοικοι του χωριού είχαν ρίξει ποντικοκτόνο δηλητήριο (χρώματος μπλε). Οι καθηγητές τονίζουν: «Εμείς οι κάτοικοι Πλάκας που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε έναν μαζικό φόνο. Θύματα είναι τα γατάκια αυτού του χωριού και άλλων χωριών της Μήλου. Θύτες, οι άγνωστοι συν -“πολίτες”, που από το χέρι τους σκορπιέται το δηλητήριο.

Πεθαίνουν μεσοδρομίς τα ανυπεράσπιστα ζώα, σφαδάζοντας από τους πόνους, στο έλεος των “ανθρώπων”. Πρόκειται για μια κτηνωδία, χωρίς λόγο, σε βάρος ζώων στειρωμένων, εμβολιασμένων και πεντακάθαρων. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας την εφαρμογή του αυστηρότατου νομοθετικού πλαισίου.

Αν ο λόγος είναι η “καθαρή αυλή” και ο “ανενόχλητος τουρίστας”, μιας και πλησιάζει άλλη μια περιβόητη “σαιζόν”, προειδοποιούμε εμείς οι τελευταίοι ευαίσθητοι και ίσως γραφικοί φιλόζωοι ότι μας απομένει μόνο ο Αθηναϊκός Τύπος και το Διαδίκτυο, για να μάθουν όλοι, στα πέρατα του κόσμου, ποιος είναι ο Κυκλαδικός νεο -“πολιτισμός” μας και τι χωράει αυτός ο πολιτισμός. Για μας χωράει και η Γάτα!

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, κύριοι του Δήμου και των λοιπών αρχών;

Οι καταγγέλλοντες

Παρασκευόπουλος Δημήτριος

Διευθυντής του Γυμνασίου Μήλου

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Καθηγητής του Γενικού Λυκείου Μήλου».

Διαβάστε επίσης:

Αναζητούν ποιος έριξε τις φόλες στη Μήλο

Το Γυμνάσιο – Λύκειο Μήλου ταΐζει τις αδέσποτες γάτες του σχολείου

Μήλος: Δηλητηρίασε τα σκυλιά ο θείος του αλλά τον κατέγραψε η κάμερα

Του επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ επειδή δηλητηρίασε σκύλο στη Μήλο

Μήλος: Έδεσαν τον σκύλο και τον άφησαν να αργοπεθάνει!

Μήλος: 78χρονη ακρωτηρίασε σκύλο πυροβολώντας τον!

Μήλος: Ημερίδα για τις γάτες για να «ξορκίσουν» τους φόβους μας

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.