Στηρίξτε μας

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Στοχοποιεί τα σκυλιά για τον Έμπολα για να δείξει την ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ.

27 Οκτωβρίου 2014 13:19 | Καταγγελίες
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Στοχοποιεί τα σκυλιά για τον Έμπολα για να δείξει την ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τρία αδέσποτα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής στις 21 και στις 23 Οκτωβρίου και αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκε η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προκειμένου να δείξει ότι ο θανατηφόρος ιός Έμπολα είναι πολύ πιθανόν να είναι προ των πυλών της χώρας, αδράζοντας έτσι την ευκαιρία να ευλογήσει τα «γένια» της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μπορεί να είναι ελλειμματική για τη διαχείριση πλήθους εγκληματικών ενεργειών, αλλά είναι καθόλα έτοιμη να αντιμετωπίσει μια τρομακτική επιδημία!

Οι συντάκτες του ρεπορτάζ ο Δημήτρης Πόπωτας (παρατσούκλι συντάκτη) και η Άρια Καλύβα επισημαίνουν ποικιλοτρόπως ότι οι αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί και για την αντιμετώπιση του Έμπολα και συν τοις άλλοις φέρουν και ειδικό εξοπλισμό αλλά όχι μόνο αυτό. Τονίζουν μάλιστα ότι οι περαστικοί - που προφανώς έχουν κληρονομικό χάρισμα - αμέσως κατάλαβαν ότι όλη αυτή η επιχείρηση έχει να κάνει με τον ιό Έμπολα και το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ.!

Η φωτογραφία, η οποία συνοδεύει το άρθρο με τίτλο «ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ – Μαζεύουν σκύλους από δρόμους της Αθήνας για τον Έμπολα – Η απίστευτη ιστορία ενός περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. με άρτια εκπαιδευμένο πλήρωμα που περιέφερε ψόφιο σκύλο, πιθανώς μολυσμένο από τον ιό Έμπολα, από υπηρεσία σε υπηρεσία» είναι καταφανέστατα άσχετη το θέμα.

Η φωτογραφία αρχείου – κάτι που οι συντάκτες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επισημάνουν – δείχνει πίσω από τους ματατζήδες, οι οποίοι κρατούν ασπίδες, έναν άντρα ντυμένο με λευκή ολόσωμη φόρμα, όπως αυτές που χρησιμοποιούν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όταν μαζεύουν στοιχεία και δείγματα DNA.

AntiromokratikiARXEIOYH φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ του τρομολαγνικού άρθρου, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν σχετίζεται με την περισυλλογή πτωμάτων ζώων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα πτώματα των σκυλιών – που πιθανότατα εξοντώθηκαν με φόλα – τα περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι και πανέτοιμοι και προετοιμασμένοι καταλλήλως για τον Έμπολα με ειδικά γάντια, μάσκες και σακούλες.

Όμως η αυτόπτης μάρτυρας, που κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. για να καταγγείλει τη θανάτωση των ζώων, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι εκείνη έδωσε μαύρες σακούλες στο κατά τα άλλα άρτι εξοπλισμένα πληρώματα των περιπολικών, τα οποία ανέλαβαν τα περιστατικά.

EmpolaProtoThema1Ο ψευδής μεσότιτλος.

Πουθενά το «ρεπορτάζ» δεν επεξηγεί αυτό που τονίζει ο μεσότιτλος ότι δηλαδή το πτώμα ενός σκύλου το περιέφερε το πλήρωμα του περιπολικού από υπηρεσία σε υπηρεσία! Άλλωστε και η οδός Φλέμινγκ και η οδός Παστέρ είναι πολύ κοντά στο Α.Τ. Αμαρουσίου, όπως θα δείτε και στον σχετικό χάρτη.

XartisMarousiATEmpolaΤο κόκκινο βέλος δείχνει τη διεύθυνση του Α.Τ. Αμαρουσίου, το κίτρινο βέλος την οδό Φλέμινγκ και το πράσινο σημαιάκι την οδό Παστέρ.

Τόσο ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την εκπαίδευση και την ετοιμότητα των αστυνομικών είναι ανώνυμος, όπως ανώνυμος είναι και ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Βιοχημείας, Τοξικολογίας και Παθολογίας Διατροφής των Ζώων που στο τέλος της δήλωσης του εξηγεί ότι τα πτώματα ελέγχονται και για δηλητηρίαση!

Καθημερινά παντού στην Ελλάδα εξοντώνονται ζώα με κάθε τρόπο και δηλητηριασμένα αδέσποτα εντοπίζονται παντού. Στις κλήσεις των φιλόζωων η ΕΛ.ΑΣ. πολύ συχνά δεν ανταποκρίνεται. Προφανώς η ετοιμότητα της Αστυνομίας και για τον Έμπολα υπάρχει μόνο εντός των φύλλων του γνωστού για τα πολλαπλά κρούσματα τρομολαγνικών άρθρων ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Τα σκυλιά στοχοποιούνται από τους συντάκτες του κειμένου, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, ενώ στην Ελλάδα μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα του Έμπολα. Άλλωστε πιθανότεροι φορείς του ιού και στη χώρα μας θεωρούνται οι άνθρωποι, που ταξιδεύουν και μετακινούνται από την Αφρική, και όχι τα ζώα.

Για να διαμαρτυρηθείτε για το ψευδές ρεπορτάζ στείλτε email στους συντάκτες του κειμένου Δημήτρη Πόπωτα και η Άρια Καλύβα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected] – [email protected].

Τι λέει η αυτόπτης μάρτυρας

Η Πέννυ Δαμιανού μέλος της προσωρινής διοικούσας Επιτροπής του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου (ΣΩ.ΦΙ.Α.) εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι «την Τρίτη το πρωί η Κατερίνα Ανθοπούλου φιλόζωη και κάτοικος της περιοχής με ενημέρωσε για τον θάνατο της σκυλίτσας Τέιλορ που φρόντιζε στη Ν. Φιλοθέης στο Μαρούσι. Το ζώο βρέθηκε στην οδό Παστέρ. Η Κατερίνα ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, και ο διοικητής του Σπύρος Κρεζίας ανταποκρίθηκε άμεσα, όπως επίσης και το πλήρωμα του περιπολικού και του 100 που επίσης είχε κληθεί και πήγε επί τόπου.

MarousiDilitiriasmena10 2014Το ένα εκ των τριών νεκρών σκυλιών.

Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Μιχάλη Τζωρτζάκη, υπεύθυνο του Προγράμματος για τα αδέσποτα στον Δήμο Αμαρουσίου, πληροφορήθηκα ότι έγιναν όλες οι κινήσεις όπως έπρεπε και επικουρικά έθεσαν στη διάθεση του Α.Τ. Αμαρουσίου το ασθενοφόρο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, που παρέλαβε την άτυχη Τέιλορ για να γίνουν οι ιστολογικές εξετάσεις στο Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή, ώστε εντοπιστεί η ουσία που την εξόντωσε.

Την ίδια μέρα το απόγευμα βρέθηκε και το πτώμα μιας νεότερης σκυλίτσας, της Τζένης, προφανώς από την ίδια "εκκαθαριστική" επιχείρηση. Το πρωινό της Πέμπτης 23/10 η Κατερίνα βρήκε και τη Μαίρη, την τρίτη σκυλίτσα της παρέας επίσης νεκρή. Και το τρίτο ζώο μεταφέρθηκε στον Δημόκριτο για ιστολογικές εξετάσεις.  Ήταν όλα στειρωμένα, εμβολιασμένα, τσιπαρισμένα από τον Δήμο Αμαρουσίου και φροντισμένα από την Κατερίνα και τους κατοίκους της οδού Φλέμινγκ».

MarousiDilitiriasmena10 2014 (1)Το τρίτο θύμα.

Η Κατερίνα Ανθοπούλου, που εντόπισε και τα τρία νεκρά ζώα, και κάλεσε αρχικά το πρωί της περασμένης Τρίτης και το 100 και το Α.Τ. Αμαρουσίου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι οι Αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, οι οποίοι και ανέλαβαν τελικά την υπόθεση, είχαν μαζί τους μόνο πλαστικά γάντια και τίποτε άλλο.

Η κα Ανθοπούλου τονίζει στο www.zoosos.gr:«Την Τρίτη και το πρωί και το απόγευμα εγώ έδωσα στους αστυνομικούς μαύρες σακούλες, που πήρα από τον κηπουρό της πολυκατοικίας όπου διαμένω για να βάλουν μέσα τα πτώματα των δύο σκύλων. Την Αστυνομία την κάλεσα συνολικά τρεις φορές, αφού το τρίτο πτώμα το βρήκα την Πέμπτη το πρωί. Μάλιστα πήγα στο Α.Τ. Αμαρουσίου τρεις φορές για να καταθέσω αμέσως μαζί με μια ακόμα γειτόνισσα. Μόνο την Πέμπτη τους είπα να φέρουν εκείνοι σακούλες γιατί δεν είχα μαζί μου.

Τα πληρώματα και των τριών περιπολικών, ήταν πρόθυμα να μας βοηθήσουν – και να κάνουν τη δουλειά τους – αλλά μας είπαν ότι πρώτη φορά τους συμβαίνει να καλούνται να παραλάβουν πτώματα σκύλων και κανείς δεν ανέφερε το παραμικρό για τον ιό Έμπολα και σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ.

Τα νεκρά σκυλιά που μύριζαν από τη σήψη κανείς δεν τα περιέφερε. Η οδός Παστέρ και η οδός Φλέμινγκ είναι πολύ κοντά στο Α.Τ. Αμαρουσίου και τα πτώματα πήγαν κατευθείαν εκεί. Απορώ γιατί οι συντάκτες του “ρεπορτάζ” του Πρώτου Θέματος έγραψαν τόσα ψέματα» εξήγησε στο www.zoosos.gr.

Το κατασκευασμένο «ρεπορτάζ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας το σχέδιο προληπτικών μέτρων για τον ιό Έμπολα. Πέρα από μέτρα στους χώρους κράτησης μεταναστών, τα τελωνεία, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει εντολές να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για οποιονδήποτε ύποπτο θάνατο.

Μέχρι ειδικούς γιατρούς εργασίας διαθέτει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε αστυνομικές υπηρεσίες προκειμένου να ενημερώνει τους ένστολούς για τον ιό του Έμπολα, αλλά και άλλες μεταδοτικές ασθένειες όπως η φυματίωση.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η Αστυνομία επιφορτίζεται πλέον ακόμη και με ύποπτους θανάτους ζώων, με την Άμεση Δράση να ενημερώνεται και τα πληρώματα περιπολικών των τοπικών αστυνομικών τμημάτων να περισυλλέγουν νεκρά ζώα από τον δρόμο και να τα στέλνουν για τοξικολογικές εξετάσεις στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Όταν πριν από λίγες ημέρες σε γειτονιά του Αμαρουσίου πολύ κοντά στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι κάτοικοι είδαν δύο περιπολικά του τοπικού Α.Τ. να σταματούν και να περισυλλέγουν ένα νεκρό σκυλί, δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί: η εικόνα των αστυνομικών με τα ειδικά γάντια, τις μάσκες και τις σακούλες που μάζευαν το ζώο, το οποίο δεν έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης, ήταν μέρος του σχεδίου πρόληψης τόσο για τον ιό Έμπολα όσο και για τους περίεργους θανάτους ζώων στο οποίο συμμετέχει πλέον ενεργά και η Αστυνομία, μια που ο φονικός ιός μεταδίδεται και από τα ζώα στον άνθρωπο και είναι εξίσου σημαντικό να εξετάζεται και νεκρό ζώο.

Η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι τριών περιοχών της Αθήνας τα τελευταία 24ωρα μοιάζει βγαλμένη από ταινίες δρόμου. Η πρώτη περίπτωση αφορά ένα νεκρό σκυλί που βρέθηκε στην οδό Παστέρ στο Μαρούσι και το οποίο δεν έφερε εμφανή τραύματα. Επομένως ο θάνατος τους ζώου δεν προήλθε από τραυματισμό ή κακοποίηση, αλλά πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Κάτοικοι ενημέρωσαν την Άμεση Δράση και αυτοί με τη σειρά τους το τοπικό Α.Τ. Μέσα σε λίγα λεπτά, δύο περιπολικά μετέβησαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί που κατέβηκαν δεν κρατούσαν όπλα αλλά φορούσαν ειδικές μάσκες, γάντια και ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές σακούλες για να τοποθετήσουν το νεκρό ζώο.

Άφωνοι οι περαστικοί παρακολουθούσαν το μακάβριο σκηνικό και αμέσως κατάλαβαν ότι όλη αυτή η επιχείρηση έχει να κάνει με τον ιό Έμπολα και το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ. Το νεκρό σκυλί μεταφέρθηκε σε παρακείμενο παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να εξεταστεί από κτηνιάτρους.

Τρία σκυλιά μέσα σε δύο ημέρες

«Στο Μαρούσι έχουν περισυλλεγεί μέσα σε δύο ημέρες τρία σκυλιά και έχουν σταλεί στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων όπου πραγματοποιείται η διάνοιξης του για να ακολουθήσει τοξικολογική εξέταση. Το παθολογικό υλικό μεταφέρεται στην Ιατρική Σχολή προκειμένου να εξεταστεί στην Ιατροδικαστική. Εξετάζουμε ακόμα και για περίπτωση δηλητηρίασης» επισημαίνει επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Βιοχημείας, Τοξικολογίας και Παθολογίας Διατροφής των Ζώων, ενώ αξιωματικός που γνωρίζει άριστα το θέμα επισημαίνει: «Εμείς ως Αστυνομία εφαρμόζουμε το ειδικό σχέδιο.

Να σημειωθεί ότι έχει περάσει από ειδικό σεμινάριο όλο το αστυνομικό προσωπικό για να γνωρίζει ποια είναι τα προληπτικά μέτρα όσον αφορά στον ιό πέραν των ειδικών και έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες. Επίσης έχει εφοδιαστεί όλο το προσωπικό με μάσκες, γάντια και όλα όσα προβλέπονται για παν ενδεχόμενο. Μάλιστα προ ολίγων ημερών συμμετείχαμε σε μια ειδική άσκηση που έγινε το “Αμαλία Φλέμινγκ”».

Αστυνομικό δίκτυο προστασίας

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το αόρατο δίχτυ προστασίας που έχει στήσει τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό να προστατεύσει τόσο το προσωπικό της όσο και τους πολίτες από τον θανατηφόρο ιό. Λιμάνια, αεροδρόμια, τελωνεία, αλλά και χώροι στους οποίους φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες αποτελούν τα ευαίσθητα σημεία που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα συναρμόδια υπουργεία.

«Για το θέμα του Έμπολα η Αστυνομία έχει ήδη ευαισθητοποιηθεί και ήδη στη ΓΑΔΑ βρίσκεται καθημερινά γιατρός προς ενημέρωση του προσωπικού για τα μέσα που έχει, ενώ υπάρχει συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη φυματίωση και τις άλλες μεταδοτικές νόσους. Έχουν ήδη ξεκινήσει σεμινάριο των 150 ατόμων, έγιναν και στο αεροδρόμιο και τώρα ξεκινάνε για όλη τη ΓΑΔΑ για 150 άτομα κάθε μέρα.

Τους ενημερώνουν οι γιατροί και έρχεται και το ΚΕΕΛΠΝΟ εδώ για να κοιτάξουμε για τη φυματίωση», εξηγεί στο «ΘΕΜΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει: «Εθελοντικά δε, μπορεί όποιος αστυνομικός θέλει να κάνει εξέταση μαντού για να δούμε αν υπάρχει κάτι με τη φυματίωση επειδή παρουσιάστηκαν αυτά τα κρούσματα στα Πατήσια και στην Αμυγδαλέζα. Στους μετανάστες και στα κέντρα κράτησης πήγαν κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους εξέτασαν. Όλοι οι μετανάστες που συλλαμβάνονται “σαρώνονται”. Για τον Έμπολα έχει ελεγχθεί  το σύνολο. Οι αιματολογικές εξετάσεις που γίνονται περιλαμβάνουν τα πάντα».

Διαβάστε επίσης:

Εξοντώνουν τ' αδέσποτα και στο Μαρούσι

ΠΡΩΤΟ στο ΨΕΜΑ και εναντίον των ζώων το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

«Αυτοψία» στον Α. Σρόιτερ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. ΣΟΦΙΑ ΡΕΣΚΟΥ

    Παιδια, διαμαρτυρηθειτε !!
    Εγω τους εστειλα μαιλ και ακουσαν τα εξ αμαξης !!
    Σιγα μη τους τη χαριζα...

    Δε μπορουν να γραφουν οτι θελουν οι δημοσιογραφοι της πλάκας!!

    Τα μαιλ που μπορειτε να διαμαρτυρηθειτε ειναι τα εξης
    [email protected][email protected]
    Εγω εστειλα και στα 2..

  2. Penny Lordos

    Ti ntropi kai eksevtelismos pou apokaloumaste Ellines ... Den tous ftanei osa ekanan kai kanoun stin Ellada kai Kupro oi pouleimenoi anthellines , prospathoun twra na kratithoun stin eksousia spernwntas pali tin pantoteini taktiki tous .... TON FOVO??? Xreisimopeiwntas ta ftwxa zwa????? AISXOS .. PRODOTES ...O Laos epitelous prepei na ksupnusei kai na papsei na tous fovate ...FTANEI !!!EIMASTE ELLINES ME PSUXI ARKEI NA TO ENTHUMUTHOUME KSANA !!!

  3. Φωτεινή

    Κρίμα,πολύ κρίμα για τις ψυχούλες.....Όσον αφορά τον γελοίο ,απο κάτι τέτοιους ανίδεους μαλάκες ο κόσμος παθαίνει σύγχυση,το σύστημα πανικοβάλλεται και πολύ φοβάμαι πως με τα πρώτα κρούσματα θα βγάλουν καμμιά ντιρεκτίβα να θανατώσουν τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα,με τον κίνδυνο της μετάδοσης,όπως έγινε με το σκυλάκι της Ισπανίδας που θανατώθηκε άδικα.Τότε θα είναι αργά και θα πάρουμε τα βουνά.Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε όλοι.Στείλτε όλοι επιστολές στον ανεκδιήγητο όπως συμβουλεύει η κα Ηλιοπούλου.

  4. penny damianou

    Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τα σκυλάκια φολιάστηκαν, τα πήραν στο ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος για να εντοπίσουν την ουσία της εκκαθάρισής τους και τώρα μιλάμε για ΕΜΠΟΛΑ; Ποια λογική έχει όλο αυτό;

  5. Παναγιώτα

    Τι φταίνε τα τα ζώα? Τα εξοντώνουν για ποιο λόγο? Μήπως πρέπει να μαζέψουν όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και ξεσπάμε πάνω σε αθώες ψυχές?

  6. ΓΙΑΓΙΑ

    Λοιπόν, τα αδέσποτα τελικά το έφαγαν το κεφάλι τους. Επέμεναν για χρόνια, να ταξιδεύουν για σεξοτουριμό στην Ταϋλάνδη και για σαφάρι στο Μαλί. Να τώρα! Και οι καημένοι οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους τι φταίνε να Εμπολιαστούν; Ευτυχώς που ξαγρυπνά η ΕΛΑΣ και μας ξελασπώνει. Στη συνέχεια βέβαια αναλαμβάνουν και τα ΜΜΕ για να ολοκληρωθεί η πρόληψη. Αν δεν με πιστεύετε, δείτε την κυβέρνηση και καταλάβετε πως και από ποιους εξελέγη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.