Στηρίξτε μας

Ορίστηκε ξανά ειδικός Εισαγγελέας Ζώων στην Εισαγγελία Αθηνών

9 Οκτωβρίου 2014 19:45 | Επικαιρότητα
Ορίστηκε ξανά ειδικός Εισαγγελέας Ζώων στην Εισαγγελία Αθηνών

Ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος που ανεδείχθη πρόσφατα με εκλογές (ψήφισαν οι εισαγγελείς της Αθήνας) όρισε ως νέα εισαγγελέα υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου για τα ζώα την έμπειρη εισαγγελική λειτουργό κυρία Αλεξάνδρα Πίσκοινα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην ιστοσελίδα www.skai.gr.Η κα Πίσκοινα η οποία θα κατέχει και την σημαντική θέση του Διοικητικού στην Εισαγγελία πέραν της εγνωσμένης εμπειρίας της είναι ευαισθητοποιημένη με τα θέματα προστασίας των ζώων, κυρίως των αδέσποτων, και φέρεται αποφασισμένη να κινηθεί δραστήρια για την αντιμετώπιση των δεκάδων κρουσμάτων βάναυσης κακοποίησης των ζώων που μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα και στο εξωτερικό.

Ο ορισμός ειδικού εισαγγελέα για την προστασία των ζώων επιβλήθηκε από την ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας κατά των ζώων. Για πρώτη φόρα ειδικός εισαγγελέας για τη προστασία των ζώων ορίστηκε επί της θητείας στην Εισαγγελία της Αθήνας της εισαγγελέως Ελένης Ράικου.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά και της εισαγγελέως Αθήνας Θεοδωρόπουλου που ανέλαβε αυτό το πόστο την τελευταία διετία. Την αυστηρή εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων,κυρίως των αδέσποτων, αξίωσε με δημόσια δήλωση του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν «θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή για τους παραβάτες».

Ο κ. Κικίλιας επίσης έχει ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου τη αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας που ήδη προβλέπει ποινές φυλάκισης και πρόστιμα για όσους κακοποιούν τα ζώα η παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου που επιβάλει συνθήκες σεβασμού και ευζωίας για όλα τα ζώα. Δεσποζόμενα και αδέσποτα αλλά και την άγρια πανίδα.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την κακοποίηση ζώων

Τέλος η Εισαγγελέας Ζώων Αθηνών!

Δύο οι νέοι Εισαγγελείς Ζώων Αθηνών! Δεν καταργείται ο θεσμός!

Αντιπροσωπεία του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. συνάντησε την Εισαγγελέα Ζώων

Η Πιπιλή συγχαίρει την Ράικου για την εισαγγελέα υπέρ των ζώων

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Απολύτως αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για τις κακοποιήσεις των ζώων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. penny damianou

    Πιστεύω ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται, οι φιλόζωοι θα μπορούν να προχωρούν με τις καταγγελίες των κακοποιήσεων των ζώων χωρίς να φοβούνται και όσο συμμετέχουμε στην ενεργό δράση ως πολίτες, με τη συμβολή σωστών δικαστικών λειτουργών και την αλλαγή στάσης από τα συναρμόδια υπουργεία, θα βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.