Στηρίξτε μας

Στην ΑΝΙΜΑ το παγώνι που ζούσε δεμένο σε μπαλκόνι στα Εξάρχεια

3 Οκτωβρίου 2014 14:32 | Καταγγελίες
Στην ΑΝΙΜΑ το παγώνι που ζούσε δεμένο σε μπαλκόνι στα Εξάρχεια

Στο κέντρο πρώτων βοηθειών της ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα βρίσκεται από χθες το παγώνι που ζούσε το μπαλκόνι μιας πολυκατοικίας την οδό Οικονόμου στα Εξάρχεια. Μετά την κινητοποίηση φιλόζωων από το διαδίκτυο – καθώς αποδέκτες της καταγγελίας δεν ήταν μόνο το www.zoosos.gr– το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων πήγε επί τόπου χθες και η οικογένεια στην οποία ανήκε το παρέδωσε οικειοθελώς.

Το παγώνι στο μπαλκόνι!

Το παγώνι νομοθετικά δεν αντιμετωπίζεται ως άγριο ζώο αλλά η διαμονή του σε διαμερίσματα απαγορεύεται όπως ακριβώς το ίδιο ισχύει π.χ. και για τις κότες. Το πτηνό όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Μαρία Γανωτή υπεύθυνη της ΑΝΙΜΑ είναι εξαιρετικά αδύνατο και αντιμετωπίζει και πνευμονολογικό πρόβλημα. Από χθες όμως τρώει διαρκώς και παίρνει και αντιβίωση μας εξήγησε η κα Γανωτή. Μόλις συνέλθει θα αναζητηθεί γι’ αυτό το κατάλληλο περιβάλλον.

Οι ιδιοκτήτες του είπαν στους υπαλλήλους του Τμήματος Αστικής Πανίδας ότι το έφεραν μαζί τους από την Αλβανία και το είχαν μαζί τους για συντροφιά. Το είχαν δεμένο από το πόδι στο μπαλκόνι του σπιτιού και το πτηνό συνήθιζε να ανεβαίνει στο κάγκελο του μπαλκονιού και να στέκεται εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνι δεμένο σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στα Εξάρχεια!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΘΕΟΔΩΡΑ

    kai kala epeidh stekotan sta kagela to edenan ... k kala gia thn prostasia t... re den drepeste...psixopatheis anthrwpoi p den exete stala mualo... kai exete k paidia kai sas vlepoun na to kanete kai meta tha to paroun ws kati fusiologiko kai tha to kanoun kai auta!! hlithioi amualoi xwris paideia kai sevasmo sta zwntana zwris sebasmo se oti anapneei!!! tha krithite mia mera g ola auta!! euxomai ta paidia sas na mhn sas miaksoun

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.