Στηρίξτε μας

Παράνομη η πινακίδα που απαγορεύει τα σκυλιά στον αύλειο χώρο εκκλησίας στην Πάτρα

11 Αυγούστου 2014 10:47 | Επικαιρότητα
Παράνομη η πινακίδα που απαγορεύει τα σκυλιά στον αύλειο χώρο εκκλησίας στην Πάτρα

Στην πινακίδα που παρανόμως απαγορεύει την παρουσία σκύλων στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα αναφέρεται με επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία καταγγέλλει εκείνους που πήραν την πρωτοβουλία να εξαπατήσουν τους φιλόζωους πολίτες μιλώντας μάλιστα εκ μέρους του πατραϊκού λαού! Στο θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί αναλυτικά πριν από μερικές ημέρες στο www.zoosos.gr και είχαμε θέσει το εξής ερώτημα: Αλήθεια πως μολύνει ένας σκύλος το χώρο που «πότισε» με το αίμα του κάποιος άγιος;

Θυμίζουμε ότι η παράνομη πινακίδα αναφέρει τα εξής: «Τα σκυλιά τα αγαπούμε αλλά και σεβόμαστε τον Ιερό χώρο που πότισε με το αίμα του ο πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας. ΟΧΙ πλέον σκυλιά στον αύλειο χώρο του Πολιούχου μας. Είναι απαίτηση του Πατραϊκού λαού». Η Π.Φ.Π.Ο. τονίζει στην επιστολή την οποία στέλνει στον Δήμο Πατρέων, στη Μητρόπολη Πατρών και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Με μεγάλη λύπη ενημερωθήκαμε ότι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα αναρτήθηκε πινακίδα επί της οποίας αναφέρεται ότι ο σεβασμός στον ιερό χώρο που ο Άγιος Ανδρέας πότισε με το αίμα του συνεπάγεται την απαγόρευση παρουσίας σκυλιών.

Ως προς τη νομική διάσταση του θέματος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εν λόγω πινακίδα είναι παράνομη (βάσει των Ν. 4039/2012 & 4235/2014) και ως εκ τούτου κοινοποιούμε την επιστολή μας στις αρμόδιες αρχές ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή της. Ως προς την ηθική διάσταση του θέματος, αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς η παρουσία των σκυλιών, και εν γένει των ζώων, αποτελεί προσβολή προς τον Πρωτόκλητο Απόστολο και Άγιο Ανδρέα όταν Αυτός που τον εκκάλεσε, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, καταδέχθηκε να γεννηθεί και να διαβιώσει "εν φάτνη των αλόγων".

Θεωρούμε ότι η μνήμη των Αγίων της Εκκλησίας μας, αλλά και το πνεύμα της Χριστιανικής μας παράδοσης και διδασκαλίας, θα εξυπηρετούταν προσφορότερα μέσα από μία πινακίδα η οποία θα καλούσε τον Πατραϊκό λαό να ενδιαφέρεται άμεσα και ενεργά για την ευζωία των ζώων. Επιτρέψτε μας να προτείνουμε ως κείμενο το εξής:

“Ενθυμούμαι το εξής τετράστιχον από το Δημοτικό, το οποίον μου δίδει την δύναμιν να αγαπώ τα ζώα με όλην μου την ψυχήν και να μη τα βασανίζω, όπως έπραττα όταν ήμουν μικρός:

Μη τα ζώα βασανίζεις

και κτυπάς και αφανίζεις,

όπως εσύ, κι αυτά επίσης

νεύρα έχουσι κι αισθήσεις.

Ας αγαπώμεν λοιπόν εις το εξής όλοι μας τα ζώα δια να μας αγαπά ο Θεός, του οποίου είναι κτίσματα”.

Το ανωτέρω απόσπασμα προέρχεται από μια έκθεση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου που την έγραψε σαν μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου το Σχολικό έτος 1953-54 στο Γυμνάσιο της γενέτειράς του Ίμβρου και συμπεριλαμβάνεται στο Βιβλίο του “ΟΤΕ ΗΜΗΝ ΠΑΙΔΙΟΝ”  Εκδόσεις Καστανιώτη» τονίζει η Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Αλήθεια πως μολύνει ένας σκύλος το χώρο που «πότισε» με το αίμα του κάποιος άγιος;

Θεολογικός συμβολισμός η κακοποίηση του αρνιού με πρωτοβουλία των ιερέων στην Πάτρα; (Βίντεο)

Ζητούν από τον Ιερώνυμο να βάλει τέλος στο έθιμο της κλήρωσης του αρνιού στην Πάτρα

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.