Στηρίξτε μας

Αλήθεια πως μολύνει ένας σκύλος στην Πάτρα τον χώρο που «πότισε» με το αίμα του κάποιος άγιος;

31 Ιουλίου 2014 14:03 | Επικαιρότητα
Αλήθεια πως μολύνει ένας σκύλος στην Πάτρα τον χώρο που «πότισε» με το αίμα του κάποιος άγιος;

Η ιστοσελίδα www.thebest.gr και ο φιλόζωος Ανδρέας Κομνηνός έφερε στη δημοσιότητα την πινακίδα που κάποιος κάρφωσε σ’ ένα δέντρο στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Η πινακίδα – που προφανώς έχει την έγκριση εκείνων που διαχειρίζονται τα του ναού – αναφέρει: «Τα σκυλιά τα αγαπούμε αλλά και σεβόμαστε τον Ιερό χώρο που πότισε με το αίμα του ο πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας. ΟΧΙ πλέον σκυλιά στον αύλειο χώρο του Πολιούχου μας. Είναι απαίτηση του Πατραϊκού λαού».

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά αφού η κατάπτυστη αυτή πινακίδα είναι παράνομη και λόγω περιεχομένου αλλά και γιατί προφανώς δεν εκδόθηκε καμιά άδεια από τον Δήμο Πατρέων, που να επιτρέπει την ανάρτηση της.

Φυσικά το περιεχόμενο της αντίκειται στη δέουσα νομοθεσία, (Νόμοι 4039/2012 και 4235/2014) η οποία δεν απαγορεύει τα σκυλιά στον αύλειο χώρο των εκκλησιών.

Εκείνος που συνέταξε το κείμενο της πινακίδας θα πρέπει να αποδείξει σε εμάς τους ημιμαθείς ανόητους, που δεν ενστερνιζόμαστε τις απόψεις του για τον θεό του και τους αγίους του, γιατί τα σκυλιά ως δημιουργήματα αυτού στον οποίο πιστεύει βρωμίζουν τον χώρο.

Πως εξουσιοδοτήθηκε ο συγκεκριμένος που ανάρτησε και κάρφωσε στον κορμό του δέντρου την πινακίδα από ολόκληρο τον πατραϊκό λαό - όπως αναφέρει - για να γράψει κάτι τόσο αισχρό; Με δημοψήφισμα θεσμοθετήθηκε το αίτημα που τελικά έγινε απαίτηση ή με απλή εξουσιοδότηση;

Είναι άλλο ένα παράδειγμα πως άνθρωποι οι οποίοι κάνουν ολημερίς τον σταύρο τους αντιμετωπίζουν τα ζώα, τα οποία ο θεός τους «εν σοφία εποίησε», ως ακάθαρτα, βρώμικα, περιττά.

Και τα αντιμετωπίζουν ως τέτοια γιατί από τα αδέσποτα σκυλιά εκείνοι και οι όμοιοι τους δεν έχουν κανένα κέρδος. Ούτε να αρμέξουν μπορούν, ούτε να τα σφάξουν. Άρα είναι γι’ αυτούς μη απαραίτητα, περιττά, άρα απορριπτέα.

Η πινακίδα αυτή προκάλεσε και την αντίδραση του Ανδρέα Κομνηνού, κάτοικου της περιοχής, ο οποίος με άρθρο του στην ιστοσελίδα www.thebest.gr τονίζει: «Διαπίστωσα σήμερα 29/7/2014 την ανάρτηση νέων πινακίδων στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Πατρών. Οι πινακίδες αυτές απαγορεύουν αφ’ενός την παραμονή συνοδευόμενων σκύλων σε ένα κοινόχρηστο χώρο, αφ’ετέρου εντάσσουν την παρουσία των συνοδευόμενων σκύλων στις πράξεις που αποτελούν ασέβεια προς την ιστορία και τη σημασία του χώρου. Η θεώρηση αυτή δικαιολογείται στις πινακίδες όχι με βάση κάποια απόφαση αρμόδιου πολιτικού ή θρησκευτικού φορέα, αλλά του Πατραϊκού λαού.

Οι φιλόζωοι που προσερχόμαστε στο χώρο του Αγ. Ανδρέα και που είμαστε περίοικοι του Ναού, φροντίζουμε το χώρο και είμαστε συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις που ορίζει ο νόμος (ιδίως την περισυλλογή ακαθαρισιών). Με γνώση της ανάγκης για αρμονική συνύπαρξη με τους συμπολίτες μας που επίσης χρησιμοποιούν το χώρο ως παιδότοπο, προσερχόμαστε κυρίως τις βραδυνές ώρες (μετά τις 23:00).

Με θλίβει όμως η επίκληση της βούλησης του Πατραϊκού λαού, ο οποίος ουδέποτε έχει κληθεί να εκφέρει άποψη περί του θέματος. Αντίθετα, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Πατραϊκού αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού, συμπεριλαμβανομένου και του Κλήρου ο οποίος ψηφίζει, εξέφεραν την άποψή τους για το θέμα, ψηφίζοντας και θέτοντας σε εφαρμογή το σχετικό νόμο 4039/2012, όπως συμπληρώθηκε από τον ν.4235/2014.

Σύμφωνα με το νόμο, η παραμονή δεσποζόμενων ζώων και των συνοδών τους δεν απαγορεύεται για κανένα κοινόχρηστο χώρο. Οι απαγορεύσεις λοιπόν των πινακίδων δεν προβλέπονται ούτε από το νόμο ούτε από κάποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία σε κάθε περίπτωση δε θα εδύνατο να αντικαταστήσει τις διατάξεις του νόμου. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτοί είναι οι κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της κοινωνίας μας και με αυτούς πρέπει να συμμορφωθούμε, όχι με άλλους που επινοούμε μόνοι μας.

Με θλίβει επίσης ιδιαίτερα η έμμεση «κατηγορία» ότι οι συνοδοί που φέρνουμε τα ζώα μας για τον περίπατό τους στο χώρο είμαστε ασεβείς ή μόνο κατ’ ονόματι Χριστιανοί, όταν εμπράκτως φροντίζουμε όχι μόνο την καλή μεταχείριση των πλασμάτων του Θεού που έτυχε να δεσπόζουμε, αλλά και τον χώρο του Ναού, από τον οποίο καθημερινά περισυλλέγουμε και τοποθετούμε σε κάδους τα σκουπίδια, τα αποφάγια και τις ακαθαρσίες που αφήνουν οι υπόλοιποι «πολιτισμένοι» και «ευσεβείς» συμπολίτες μας.

Αναφέρομαι στους συμπολίτες που τον έχουν μετατρέψει σε παιδότοπο, ή πάρκινγκ για τα οχήματά τους, είτε κατά την προσέλευση για λειτουργίες που τελούνται στο Ναό, είτε για ιδιωτική χρήση, διαθέτοντας μάλιστα ορισμένοι και τηλεκοντρόλ για να αφήνουν τα οχήματά τους στον χώρο που είναι στο πίσω μέρος της εκκλησίας.

Οι πολίτες που συνοδεύουμε τα ζώα μας στο χώρο αυτό είμαστε οι ίδιοι που βαπτιστήκαμε και κοινωνήσαμε εκεί από μικρά παιδιά, παντρευτήκαμε στο Ναό αυτό, κηδεύσαμε τους προγόνους μας και μεγαλώσαμε με σεβασμό προς την ιστορία και το παράδειγμα του Πολιούχου της πόλης μας.

Με το μεγαλύτερο σεβασμό προς την Εκκλησία και τη διοίκησή της, ζητώ να αντικατασταθούν οι προσβλητικές αυτές πινακίδες, με άλλες οι οποίες υπενθυμίζουν τις προβλέψεις του νόμου, δηλαδή, την περισυλλογή ακαθαρσιών των ζώων αλλά και την υποχρεωτική χρήση οδηγού (λουριού) κατά τον περίπατο.

Επίσης καλώ τη διοίκηση του Ναού να μελετήσει τρόπους που θα ενθαρρύνουν την ορθή συμπεριφορά των συνοδών των ζώων, όπως την τοποθέτηση ειδικών διανομέων για σακούλες περισυλλογής ακαθαρσιών (βλ. Δήμο Θεσσαλονίκης) και την τακτική συνάντηση για δράσεις και συνεννόηση για τη διαφύλαξη της ευπρέπειας που αρμόζει στο χώρο με τους περίοικους γονείς και φιλόζωους. Αν το θελήσει, θα μας βρει πολύ ένθερμους υποστηρικτές για τις σχετικές δράσεις και ενέργειες καθώς και αρωγούς στο κόστος».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Της επέβαλαν πρόστιμο επειδή καθόταν στο παγκάκι με τον σκύλο της

Παράνομη η πινακίδα που απαγορεύει τα σκυλιά στον αύλειο χώρο εκκλησίας στην Πάτρα

Θα κατεβάσουν την πινακίδα που παρανόμως απαγορεύει τα σκυλιά σε παραλία της Κύθνου

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

  1. Νίκος

    Δηλαδή εσείς οι φιλόζωοι που "είστε συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις σας" δεν αφήνετε τον σκύλο σας να ουρεί δίπλα σε παγκάκια; Εδώ γελάμε. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες ζώων είναι τόσο κάφροι όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες σε δημόσιους χώρους. Επίσης δεν χρειάζεται μόνο λουρί, αλλά φίμωτρο, ιδίως σε σκυλιά επιθετικής φύσεως, διότι είναι απλώς απαράδεκτο να παίζει το παιδί στην παιδική χαρά δίπλα στο πίτμπουλ του χρυσαυγίτη. Στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και σεβασμού του συνανθρώπου σας, κυρίες και κύριοι. Πάψτε να είστε Ελληνάρες και σεβαστείτε τον διπλανό σας.

    ΥΓ: Είμαι άθεος.

    1. nena

      το σχόλιο σας κύριε Νίκο μπάζει από παντού... τι σημαίνει ότι οι Ελληνες ιδιοκτήτες σκύλων αφήνουν τα σκυλιά τους να ουρησουν δίπλα στο παγκάκι; από που κ ως που ενοχλεί αυτό;από όσο ξέρω οι πολιτισμένοι άνθρωποι κάθονται πάνω στα παγκάκια κ όχι δίπλα από αυτά.Τι δεν καταλαβαίνετε από την φράση "συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις"; υπάρχουν ιδιοκτήτες σκύλων που αφήνουν τα σκατά των σκύλων τους μπροστά στην πόρτα σου όπως επίσης και στην παιδική χαρά δίπλα από το παιδάκι,εεε συνεπείς είναι οι υπόλοιποι που έχουν τα σακουλάκια κ πιάνουν τα ζεστά σκατά από κάτω και τα πετούν στον κάδο γιατί σέβονται τους υπόλοιπους. επίσης η ημιμάθεια που σας διακατέχει πάνω στις ράτσες είναι τραγική... έχουμε βάλει την ταμπέλα στα πιτμπουλ ότι είναι επιθετικά ενώ έχουν τα ίδια ένστικτα με ένα τσιουαουα. επειδή επανελλειμενα μαλάκες άνθρωποι "εκπαιδεύουν" την συγκεκριμένη ράτσα για κυνομαχιες δεν σημαίνει ότι κυλάει στο αίμα τους η επιθετικοτητα. επίσης αν το πιτπουλ το μόνο που κάνει είναι να παρακαλάει για χάδια δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει σαν οντότητα δίπλα στο οποιοδήποτε παιδί. Στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και σεβασμού του συνανθρώπου σας κύριε Νίκο. Πάψτε να είστε Ελληνάρας και σεβαστείτε τον διπλανό σας.

      Υ.Γ. Είμαι καρκίνος

    2. Θέμης

      Ενώ τα χαριτωμένα παιδάκια που φέρνουν οι παππούδες και η γιαγιάδες δεν κατουράνε όπου βρουν. Μόνο τα κάτουρα από τα σκυλιά σας ενοχλούν που είμαι σίγουρος ότι όταν πας στην τουαλέτα ζήτημα αν τηρείς ..ΕΣΥ ..τυπικούς κανόνες υγιεινής..

  2. Γιωτα Καραμιχάλη

    Ντρέπομαι για αυτές τις ηλικίες πινακίδες να κοιτάξουν
    Οι κληρικοί να ασχοληθούν με το ποίμνιο που πείνα
    Να κάνουν πράγματα για τους φτωχούς ντροπή σας τράγο παπάδες

    1. Βασιλικη

      Μπράβο στην εκκλησία. Ο τόπος είναι ιερός. Εσείς που μείνατε για δικαιώματα είστε υποκριτές. Για να δω ΑΝ αφήνετε όποιον να είναι στο υπνοδωμάτιο σας. Μην κάνετε ότι σας ενοχλεί. Ξέρετε πολύ καλά την ουσία που είναι η αιτία την διαμαρτυρίας σας. Υπάρχουν πάμπολλα μέρη για να παίξουν τα ζώα σας. Αλλά που να καταλάβετε αφού ούτε σεβασμό δεν έχετε ούτε αξίες

  3. Angela Haritaki Fleming

    Εδω γελω !!! Πινακιδες και πρασινα αλογα - εαν με τον ΝΟΜΟ αναρτηθηκε η σαχλαμαρα πινακιδα κ.τ.λ. !
    Ο κυριος που εκανε τον κοπο να δειξει ποσο υποαναπτυκτος ειναι, τον ερωτω - στο σπιτι του, το χαρτακι της τουαλετας που το βαζει? Σιγουρα ΟΧΙ στην λεκανη, το βάζει στο περιφημο ελληνικο ΚΑΛΑΘΑΚΙ ! Αρα, μεσα στα χειροτερα μικροβια ζεικαι αναπνεει ο ιδιος!

    Πρωτα στο σπιτι του το μαθημα υγιεινης και καθαριοτητας..... υποαναπτικε!

  4. Angela Haritaki Fleming

    Εδω γελω !!! Πινακιδες και πρασινα αλογα - εαν με τον ΝΟΜΟ αναρτηθηκε η σαχλαμαρα πινακιδα κ.τ.λ. !
    Ο κυριος που εκανε τον κοπο να δειξει ποσο υποαναπτυκτος ειναι, τον ερωτω - στο σπιτι του, το χαρτακι της τουαλετας που το βαζει? Σιγουρα ΟΧΙ στην λεκανη, το βάζει στο περιφημο ελληνικο ΚΑΛΑΘΑΚΙ ! Αρα, μεσα στα χειροτερα μικροβια ζεικαι αναπνεει ο ιδιος!

    Πρωτα στο σπιτι του το μαθημα υγιεινης και καθαριοτητας..... υποαναπτικε!

  5. ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΩ'Σ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΤΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ..ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΤΕΡΥΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ.

  6. Φενια

    Σαν κάτι άλλους που πάνε στην εκκλησία και νιώθουν οι καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο και σπίτια τους έχουν δεμένα τα ζωντανά σε ταράτσες κλπ...

  7. Θάνος

    Τα σκυλιά τα αγαπάτε αλλά διακατέχεστε και από ηλίθια ταμπού προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες.
    Όταν θα μεγαλώσετε και θα ωριμάσετε, θα είστε πιο σοβαροί.

  8. Αντώνης

    Μωρέ τι μας λέτε? Αγαπάτε τα σκυλιά? Σας ξέρουμε καλά θεούσες/οι, μόνο το τομάρι σας αγαπάτε με το κενό κρανίο που διαθέτετε. Α σιχτίρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.