Στηρίξτε μας

Απελευθέρωσαν στα Χανιά τη θαλάσσια χελώνα που γιάτρεψαν

6 Αυγούστου 2014 06:38 | Τα καλά νέα
Απελευθέρωσαν στα Χανιά τη θαλάσσια χελώνα που γιάτρεψαν

Χθες το πρωί ο σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά απελευθέρωσε στο φυσικό της περιβάλλον μια ενήλικη χελώνα caretta – caretta, η οποία είχε εντοπιστεί τραυματισμένη στον Πλατανιά Χανίων στις 28 Ιουνίου 2014.

Η Σοφία - αφού έτσι την ονομάτισαν – είναι μια ενήλικη θηλυκή μήκους 72 εκ. και 40 κιλών η οποία έφερε τραύμα στο λαιμό. Το θαλάσσιο ερπετό εντόπισε ο Γιάννης ο οποίος παρατήρησε ότι και είναι πολύ κοντά στην ακτή και πως δεν κολυμπά φυσιολογικά. Μετά τη νοσηλεία της στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα και αφού δυνάμωσε ήρθε η ώρα να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στη θάλασσα.

Ο Νίκος Χρυσόγελος πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων με αφορμή της απελευθέρωση της θαλάσσια χελώνας τονίζει στον κόλπο των Χανίων τονίζει: «Η επιστροφή της "Σοφίας" στη θάλασσα συγκέντρωσε πολλές εκατοντάδες πολίτες. Είναι συγκινητικό να βλέπεις τη λαχτάρα της να επιστρέψει στο "σπίτι" της.

Η "Σοφία" είναι μια θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε τραυματισμένη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη παραλία ωοτοκίας του Δήμου Πλατανιά, στο νομό Χανίων στις 18/6 και ο Σύλλογος "ΑΡΧΕΛΩΝ" φρόντισε να γιατρευτεί και στις 5/8 οργάνωσε την "απελευθέρωσή" της.

Έχω δει τα μικρά χελωνάκια να τρέχουν προς τη θάλασσα, θαλάσσιες χελώνες να δέχονται την φροντίδα των ανθρώπων του "ΑΡΧΕΛΩΝ" στο κέντρο περίθαλψης στην Γλυφάδα αλλά ήταν το πιο συγκλονιστικό να παρακολουθώ την "Σοφία" να προσπαθεί να διασχίσει την μικρή απόσταση στην αμμουδιά για να φτάσει στο νερό. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ έκανε άλλη μια φορά εξαιρετική δουλειά. Αυτή τη φορά ήταν στην Κρήτη».

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Θα απελευθερώσουν την καρέττα που εντοπίστηκε με τραύμα στο λαιμό

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.