Στηρίξτε μας

Παραπληροφόρηση από το κανάλι του ΣΚΑΪ για τις ποινές δραστών που σκότωσαν ζώα (βίντεο)

24 Ιουλίου 2014 05:09 | Επικαιρότητα
Παραπληροφόρηση από το κανάλι του ΣΚΑΪ για τις ποινές δραστών που σκότωσαν ζώα (βίντεο)

Λανθασμένες πληροφορίες μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 23 Ιουλίου και η εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» με αποτέλεσμα εκατοντάδες ιστοσελίδες και μπλογκ να δημοσιεύουν ότι φυλακίστηκε ο άνδρας που δικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στις Σέρρες επειδή έσερνε έναν σκύλο με το μηχανάκι του. Θυμίζουμε ότι η ποινή φυλάκισης, που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών, ήταν ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ αλλά ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ και αυτό σημαίνει ότι ο δράστης ουδέποτε μπήκε στη φυλακή.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ για το έγκλημα που συνέβη στις 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Δείτε εδώ τι ειπώθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 23-7-2014.

Δείτε εδώ τι ειπώθηκε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα.

Όμως η παραπληροφόρηση και μέσα από την εκπομπή του «ΣΚΑΪ Τώρα» συνεχίστηκε αφού ούτε εκεί διευκρινίστηκε ότι ο δράστης δεν εκτίει ποινή φυλάκισης. Όμως λάθος πληροφορίες μεταδόθηκαν και αναφορικά με ένα άλλο έγκλημα που έγινε στις Σέρρες στο χωριό Χαρωπό στις αρχές Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι στις 6 Ιουλίου ένας 69χρονος συνελήφθη επειδή σκότωσε χτυπώντας επανειλημμένα έναν σκύλο. Ο δράστης δικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και του επιβλήθηκε μια αστεία ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή. Εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Στον δράστη ΔΕΝ επιβλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, που είναι αρμόδιο, το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, όπως ειπώθηκε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα». Μόνο σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί προς τον Δήμο Σιντικής από το Α.Τ. όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο διοικητής του τμήματος κ. Ζιώγας.

KamilaSerronDimosievmataΌταν η λογοκλοπή βαφτίζεται ρεπορτάζ με την γκάφα ενός την πατάνε όλοι...

Όμως ο Δήμος Σιντικής είναι αναρμόδιος για την επιβολή αυτού του προστίμου, αφού πλέον Δημοτική Αστυνομία, δεν υφίσταται. Έτσι αυτή η διαδικασία για την ώρα έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της άγνοιας της νομοθεσίας από τους αρμόδιους φορείς. Δείτε εδώ τη νομοθεσία με τις νέες αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ.:

Στην ΕΛ.ΑΣ. οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και για τα ζώα συντροφιάς

Οι λανθασμένες πληροφορίες που ακούστηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αναδημοσιεύτηκαν από ιστοσελίδες με αποτέλεσμα η παραπληροφόρηση να επεκτείνεται.

megatv.com

Serres30megatv

nooz.gr

Serres30nooz

iefimerida.gr

Serres30iefimerida

kontranews.gr

Serres30kontranews

dimokratianews.gr

dimokratianews

athensvoice.gr

Serres30Athensvoice

Διαβάστε επίσης:

Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη δεν φυλακίστηκε ο δράστης που έσερνε τον σκύλο στην Κάτω Καμήλα Σερρών

Κάτω Καμήλα Σερρών: Επί 4 ώρες έσερνε μεθυσμένος τον σκύλο με το μηχανάκι

Ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή και πρόστιμο επειδή έσερνε τον σκύλο του με το μηχανάκι στην Κάτω Καμήλα Σερρών

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. μαρί

    Και βέβαια το ΣΚΑΙ μας δείχνει πως όλα σε αυτή τη χώρα λειτουργούν μια χαρά ε;Καλύτερα λοιπόν να τρώμε κουτόχορτο παρά να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια.
    Μπράβο σε όλους μας.Μας αξίζει!

  2. Sidiropoulou Anna

    Πιστεύω ότι μόνο θετικές εντυπώσεις δημιούργησαν οι αναφορές σχετικά με την τιμωρία των σιχαμερών και απάνθρωπων δραστών. Μακάρι να γίνονται σε καθημερινή βάση από τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να εμποδίζουν τα αρρωστημένα μυαλά όσων έχουν σκοπό να κακοποιήσουν τα άμοιρα αδέσποτα ζωάκια να το κάνουν. Είναι γνωστό εξάλλου ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δημιουργούν οπαδούς και ευαισθητοποιούν ανθρώπους όταν ομιλούν για θέματα δυστυχίας. Μακάρι και οι αδιάφοροι να δείξουν λίγη αγάπη και σεβασμό βάζοντας λίγο νεράκι μπροστά στην πόρτα του σπιτιού τους για να ξεδιψούν τα σκυλάκια, τα γατάκια ακόμη και τα τόσα μικρά πτηνά του ουρανού.

  3. Σταυρουλα Ζερβου

    Σχετικα με το αρθρο σας "ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ"....
    Θα ηθελα να εκφερω την γνωμη γιατι θεωρωοτι εδω παιζεται ενα παιχνιδι,εντυπωσιασμου κι εχει ξεσπασει ενα ανελεητο κυνηγι μαγισσων.
    Ολα τα χρονια που πηγαιναμε στα δικαστηρια βασανιστες ζωων,δυσανασχετουσαμε που ποτε μα ποτε δεν υπηρχε καποιο καναλι,εστω μικρο,να καλυψει τα γεγονοτα.Παντα,προσπαθουσαμε να ερθουμε σε επικοινωνια με καποιον δημοσιογραφο,ωστε να του επιστησουμε την προσοχη οτι οι κακοποιησεις ζωων,ειναι εγκλημα και πρεπει να βγαινουν στα ΜΜΕ.
    Εδω και τουλαχιστον μια 20ετια,δεν θυμαμαι ποτε να ειχα παει σε δικαστηριο για κακοποιηση ζωου και να δω καποιο καναλι,να καλυπτει το γεγονος.Εξαιρεση αποτελεσαν οι περιπτωσεις του "ΡΗΓΑ",της "ΟΛΥΜΠΙΑΣ" και η υποθεση με την κυρια που εξαφανισε 150 κουταβια.Μεατ απ'αυτο,ουδεις ασχοληθηκε.
    Στις 17 Ιουλιου 2014 εγινε το εγκλημα στα Νεα Στυρα,Ευβοιας κι αρχικα βγηκε ο Νικος Χατζηνικολαου απο το ραδιοφωνικο του σταθμο και ανεφερε το γεγονος,καταδικαζοντας το.Επειτα βγηκαν τα παιδια της Ελληνοφρενειας απο τον ιδιο ραδιοφωνικο σταθμο κι επραξαν ομοιως.Στη συνεχεια,το θεμα δημοσιοποιηθηκε απο το ΣΚΑΙ,που εκτος απο τις αναφορες που εκανε στην τηλεοραση,εστειλε και συνεργειο στα Νεα Στυρα,για να καλυψει τηλεοπτικα την διαμαρτυρια μας.Φυσικα δεν ξεχναμε και τον ALPHA.MEGA κι οσους αλλους εκαναν ρεπορταζ κι βοηθησαν στην αναδειξη του θεματος.
    Ερχομαι λοιπον συις κατηγοριες που εξαπολυονται αδικα κατα του ΣΚΑΙ.
    Για σκεφτειτε,αν καποιος εδωσε λαθος πληροφοριες στην δημοσιογραφο,δεν ειναι ευθυνη δικη της,να ψαξει να βρει,αν αληθευεουν.Αν καποιοι βλεπουν δρακους η δεν καταλαβαινουν τι ακριβως εγιναν,δεν φταιει η δημοσιογραφος,που τα μετεδωσε.Ολες αυτες τις μερες,ακομα κι εμεις που γνωριζουμε καποια πραγματα παραπανω,εχουμ ακουσει τοσα σεναρια απο αυτους που παιζουν "χαλασμενο τηλεφωνο",που αρχισαμε να αμφιβαλουμε αν ξερουμε καποια πραγματα.Ποσο μαλλον η δημιοσιογραφος η ο καθε δημοσιογραφος που πιθανον,δεν εχει ιδιαιτερες γνωσεις για φιλοζωικα θεματα.
    Τελειωνοντας,θα ηθελα να ρωτησω οποιον εγραψε αυτο το αρθρο τΟ εξης:
    Θελετε οι Ελληνες ν'αρχισουν να σεβονται τα ζωα,μεσα απο τους αγωνες καποιων και με την στηριξη των ΜΜΕ η σας ενδιαφερει μονο η επισκεψιμοτητα στη σελιδα σας.
    Αν το μον ο που σας ενδιαφερει ειναι να εχετε οσο το δυνατον περισσοτερους αβαγνωστες,φταιχνοντας πιασαρικες φωτογραφιες και κρινοντας τους υπολοιπους,δεν θα μας βρειτε διπλα σας.
    Ενα μεγαλο μπραβο στα ΜΜΕ που ασχοληθηκαν κι ασχολουνται με το θεμα των κακοποιησεων των ζωων.Τους θελουμε συνοδοιπορους στον αγωνα μας.

  4. Χρήστος Ι.

    Κάνετε λάθος στις κινήσεις σας zoosos.gr! Θα πρέπει να σκέφτεστε και λίγο βαθύτερα, όχι τόσο απλά και επιφανειακά όπως εσείς!

    Και το λέω για τον εξής λόγο:
    Εαν το Σκάϊ έδειχνε σε όλη την Ελλάδα πως οι δράστες δεν τιμωρηθήκαν... τότε οι επιπτώσεις στην κοινωνία θα ήταν χειρότερες, διότι ο κόσμος που θα έπρεπε να τρομάξει από την είδηση... δεν θα τρόμαζε καθόλου και θα χαιρόταν, όπως βεβαίως μετά δεν θα φοβόταν να βλάψει κανένα ζώο!
    Οπότε, αν και είναι παραπληροφόρηση, σημασία έχει το μήνυμα που δέχεται η κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.