Στηρίξτε μας

Καστοριά: Άλλη μια αρκούδα νεκρή σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

16 Ιουλίου 2014 13:20 | Επικαιρότητα
Καστοριά: Άλλη μια αρκούδα νεκρή σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Το δεύτερο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα για το 2014 σημειώθηκε την Τρίτη 15 Ιουλίου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Τμήμα Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή) στο νομό Καστοριάς. Λίγο μετά τις 22:30 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε για το ατύχημα από την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του έσπευσε στο σημείο όμως δυστυχώς η νεαρή αρκούδα ήταν ήδη νεκρή.

Από τη σχετική εξέταση που έγινε πιθανολογείται ότι το ζώο συγκρούστηκε με όχημα βαρέως τύπου με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του. Το τροχαίο συνέβη δύο χιλιόμετρα από τον κόμβο Νεάπολης. Στο σημείο του ατυχήματος υπάρχει και στα δυο ρεύματα του άξονα υψηλή υπερενισχυμένη περίφραξη νέου τύπου, η οποία και δεν έδειχνε σε κανένα σημείο παραβιασμένη. Το πιθανότερο είναι η αρκούδα να μπήκε στον αυτοκινητόδρομο από τον κοντινό κόμβο.

Το ζώο δεν πέρασε την υψηλή περίφραξη μάλλον μπήκε στον αυτοκινητόδρομο από κάποιο κόμβο εισόδου.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εφιστά την προσοχή στους οδηγούς που κινούνται σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες νέων τροχαίων.

Το ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες στην Ελλάδα θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικής συνεδρίας στο επερχόμενο παγκόσμιο συνέδριο για τη Διαχείριση και Προστασία της Αρκούδας, που θα διοργανώσει για πρώτη φορά ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην χώρα μας.

Όπως επισημαίνει ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, δρ Αλέξανδρος Καραμανλίδης «τα προβλήματα της συνύπαρξης αρκούδας – ανθρώπου στην Ελλάδα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προσπάθειες διατήρησης του είδους και η ειδική συνεδρία στο Παγκόσμιο Συνέδριο θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και την ελληνική πολιτεία να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες που θα προωθήσουν την αποτελεσματική διαχείριση και προστασία της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η συστηματική εξόντωση των αδέσποτων με φόλες στην Καστοριά

Καστοριά: Άλλη μια αρκούδα νεκρή σε τροχαίο σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού

Ακόμα μία νεαρή αρκούδα θύμα τροχαίου στην Καστοριά

Πολυάνεμος Καστοριάς: Το αρκουδάκι πέθανε αγκαλιάζοντας τη νεκρή από τα σκάγια μάνα του!

Πολυάνεμος Καστοριάς: Σκότωσαν και την αρκούδα και το αρκουδάκι της!

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.