Στηρίξτε μας

Χανιά: Τους καταδίωξαν οι βοσκοί επειδή έσωσαν το βαρελόσκυλο

3 Ιουλίου 2014 20:06 | Καταγγελίες
Χανιά: Τους καταδίωξαν οι βοσκοί επειδή έσωσαν το βαρελόσκυλο

Τον Χάρο με τα μάτια τους είδαν δύο εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» καθώς μετά από καταγγελία τουριστών πήγαν σε ορεινή περιοχή των Λευκών Ορέων στις 2 Ιουλίου για να βρουν και να σώσουν ένα βαρελόσκυλο, ένα από τα ζώα που έχουν αλυσοδεμένα εκεί οι βοσκοί για να φυλάνε τα κοπάδια τους σαν ζωντανά σκιάχτρα.

Το ζώο ήταν μέσα στον ήλιο, χωρίς νερό, αδύνατο, με το σώμα του γεμάτο χιλιάδες ψύλλους. Ένα παλιό ψυγείο χωρίς πόρτα ήταν το «σπίτι» του. Οι φιλόζωοι έδωσαν στο δύστυχο πλάσμα νερό και το σκυλί από τι δίψα του έπινε για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας!

Οι εθελοντές έλεγξαν με σκάνερ για το αν υπάρχει στο σκυλί τσιπάκι και καθώς δεν βρήκαν (βάσει του άρθρου 1 του νόμου 4039/12 όπου ορίζονται τα χαρακτηριστικά του ζώου που έχει ιδιοκτήτη) το πήραν μαζί τους για να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο.

Όμως σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Φιλοζωικό Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του εξόφθαλμα κακοποιημένου ζώου καθώς εκεί κοντά είχε το ποιμνιοστάσιο του, ο οποίος άρχισε να τους καταδιώκει με το αγροτικό του όχημα.

Οδηγώντας άκρως επικίνδυνα – μέσα στην ερημιά του βουνού – προσπαθούσε να τους βγάλει εκτός δρόμου να τους ρίξει στον γκρεμό! Όμως δεν στάθηκε μόνο σε αυτό.

Ενώ οι εθελοντές πάλευαν να φτάσουν σώοι στα Χανιά ήρθαν αντιμέτωποι με άλλα δύο αγροτικά Ι.Χ. μάλιστα ένας εξ εκείνων – που βοηθούσε τον βοσκό στην καταδίωξη – έβαλε και κάθετα το όχημα του για να τους αναγκάσει να σταματήσουν! Οι εθελοντές κατάφεραν ευτυχώς να ξεφύγουν βγαίνοντας εκτός δρόμου όμως η καταδίωξη συνεχίστηκε για ώρα.

Σε κατάσταση σοκ οι φιλόζωοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία. Το κινητό τους τηλέφωνο όμως δεν είχε παντού σήμα αλλά κάποια στιγμή κατάφεραν να καλέσουν και την ΕΛ.ΑΣ. και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων. Μέσα στην ταραχή τους περιέγραψαν πόσο κινδυνεύουν, όμως δεν συγκράτησαν τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η καταδίωξη τελικά συνεχίστηκε μέχρι και τα Χανιά! Μόνο λίγα μέτρα πριν το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, οι βοσκοί εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να τους εντοπίσουν χωρίς αποτέλεσμα.

Φυσικά δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που φιλόζωοι έρχονται αντιμέτωποι με την εκδικητική μανία εκείνων που κακοποιούν ζώα και φυσικά εύκολα θα σκότωναν και όποιον άλλο άνθρωπο τους ενοχλεί.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Η Νατάσα Μπομπολάκη κινδυνεύει εξαιτίας της φιλοζωικής της δράσης

Χανιά: Απειλούν τους φιλόζωους που σώζουν τα «βαρελόσκυλα»!

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. Ρεπουμπλικανός

    Είναι γνωστή η μαφία εμπόρων όπλων ναρκωτικών και διακίνησης γυναικών στην Κρήτη.
    Μάλιστα μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα τους είχε ανακατέψει και με τρομοκρατικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής και πιο Νότια της Ελλάδος!
    Θέλουν αντιμετώπιση με ιδιαίτερη σκληρότητα από μεριάς κράτους και ας υπάρξουν θύματα από δαύτους δεν γίνεται αλλιώς με αυτούς τους υπανθρώπους.

  2. penny damianou

    Το δύστυχο σκυλί όπως και πολλά άλλα είναι στα χέρια των βασανιστών τους όμως και βασανίζονται καθημερινά μέχρι να πεθάνουν και να τα ανταλλάξουν με άλλα "καινούργια". Λυπάμαι για την τύχη τους και τη δική μας....

  3. ΕΛΕΝΗ

    ΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΙ'ΟΛΑΣ.

  4. μαρί

    Άλλη μια απόδειξη ότι σε αυτή τη χώρα κάνουν κουμάντο οι τσομπαναρέοι και οι καουμπόηδες.Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.