Στηρίξτε μας

Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να διαφύγει και να εξαφανίσει τα σκυλιά που κακοποιεί στην Αγία Παρασκευή!

16 Ιουνίου 2014 16:21 | Καταγγελίες
Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να διαφύγει και να εξαφανίσει τα σκυλιά που κακοποιεί στην Αγία Παρασκευή!

Τον άνδρα στον οποίο ανήκουν τα δύο κυνηγόσκυλα, τα οποία έχει εγκλωβίσει εδώ και μήνες στο πόρτμπαγκάζ του αυτοκινήτου άφησε σήμερα η Αστυνομία να διαφύγει αφού δεν μπήκε στον κόπο να τον αναζητήσει. Παρ’ όλο που στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής (Αττικής) η Ντίνα Μπουλούμπαση, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής, για πολλοστή φορά κατήγγειλε την κακοποίηση των συγκεκριμένων σκυλιών οι αστυνομικοί δεν έδειξαν κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον.

2014 6 4 AgiaParaskeviIX (3)

Πήραν με χίλια ζόρια κατάθεση από την ίδια – και αφού είχαν προηγηθεί ήδη δύο καταγγελίες για το ίδιο θέμα για τις οποίες αδιαφόρησαν – και αφού κατέθεσε και ο γιος του ιδιοκτήτη των ζώων τον άφησαν να φύγει χωρίς να αναζητήσουν το πατέρα του. Οι αστυνομικοί αν και είδαν ότι τα σκυλιά ήταν κλεισμένα στο πορτμπαγκάζ – κατά παράβαση της νομοθεσίας – δεν θεώρησαν προφανώς ότι αυτό είναι κακοποίηση! Δεν επικοινώνησαν με την αρμόδια Εισαγγελέα Ζώων Αθηνών για να ζητήσουν έστω οδηγίες.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης των σκυλιών – σύμφωνα με τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής, που παρέμεναν στην οδό Σουλίου, όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα – μόλις έφυγαν οι υπόλοιποι για το Αστυνομικό Τμήμα κατέβηκε από το σπίτι του πήρε το αυτοκίνητο με τα ζώα (του οποίου ο αριθμός κυκλοφορίας είναι στη διάθεση των αρχών) και εξαφανίστηκε! Η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα ούτε όταν η γυναίκα και γιος του ιδιοκτήτη των σκυλιών απείλησαν την φιλόζωη! Προφανώς γι’ αυτούς τους ένστολους όλα αυτά δεν συνιστούν κανένα αδίκημα!

AgiaParaskeviIX2

Εμείς ως www.zoosos.gr θα ενημερώσουμε το νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια μέσω twitter ελπίζοντας ότι θα λάβει υπόψιν του πως και τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων είναι εξίσου σημαντικά και ότι η νομοθεσία θα πρέπει να τηρείται  και να εφαρμόζεται από τους αστυνομικούς που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να κάνουν αυτή τη δουλειά και όχι ό,τι τους κατέβει!

Για να διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτή τη στάση των αστυνομικών του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής – που άφησαν ελεύθερο αυτόν που βασανίζει τα ζώα του – στείλτε μήνυμα στον αρμόδιο υπουργό στον λογαριασμό του στο twitter @Vkikilias.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε ερήμην με αναστολή άνδρας που βασάνιζε 3 σκυλιά μέσα στο πορτμπαγκάζ Ι.Χ. στην Αγία Παρασκευή Αττικής

Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που είχε τα σκυλιά του έγκλειστα στο πορτμπαγκάζ Ι.Χ. στην Αγ. Παρασκευή

Αγ. Παρασκευή Αττικής: Το κυνηγόσκυλο ζει στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ.

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

16 Σχόλια

  1. stauroula labropoulou

    ΗΜΑΡΤΩΝ ΝΤΡΟΠΗ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΕΓΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΝΡΘΩΠΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΝΤΡΕΠΟΜΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!

  2. καρολος

    Κόβεις δέντρο στο δρόμο,σε κυνηγάνε να πας αυτόφωρο.Βασανίζεις ζώο με ψυχή,σου λένε "δε βαριέσαι;".Δε πηδιόσαστε λέω γω;

  3. Doremi

    Δυστυχώς το ίδιο είχε γίνει και στην Καλλιθέα, πριν λίγα χρόνια.
    Το είχε κλείσει στις τουαλέτες ενος εγκαταλελειμμένου σινεμά, που βρωμούσε ούρα μηνών απο απόσταση,σκοτεινός χώρος, ποιός ξέρει σε τι λόφους ακαθαρσιών και λίμνες ούρων θα ζούσε τόσο καιρό.. με μαρτυρίες μαγαζάτορα απο απέναντι, οτι δεν το ταϊζει πολύ συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί είναι κηνυγόσκυλο και το χρησιμοποιεί το χειμώνα για κυνήγι.
    Με όλα αυτά τα στοιχεία, έκανα καταγγελία στην αστυνομία, όπου ήρθαν και κατέγραψαν το περιστατικό και μίλησε αρκετές φορές με τη φιλοζωϊκή, η οποία κωλλυσιέργησε μέρες να δράσει και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για κατάσχεση. Το αποτέλεσμα ? Ειδοποιήθηκε αυτός (μπορεί και απο άτομα της φιλοζωϊκής, καθώς ήξερα οτι ήξεραν έναν αστυνομικό προσωπικά)και μέσα σε μία εβδομάδα, είχε πάρει αυτός το σκύλο του απο εκεί, είχε καθαριστεί και ο χώρος και δε μύριζε πια και το περιστατικό κακοποίησης απλά έδρευσε αλλού απο εκείνη την ημέρα και έπειτα.
    Ντροπή σε όλους τους υπεύθυνους, το λιγότερο που έχω να πώ.

  4. George

    Παθητική κακοποίηση* / παραμέληση ζώου από τον ιδιοκτήτη

    Τραβήξτε φωτογραφίες – βίντεο που να αποδεικνύουν την παραμέληση.
    Ενημερώστε την τοπική φιλοζωική οργάνωση.
    Κάντε καταγγελία στην Κτηνιατρική ∆ιεύθυνση της οικείας Περιφέρειας, αναφέροντας αναλυτικά και με σωστή ιεράρχηση τα όσα γνωρίζετε για την παράλειψη τήρησης των κανόνων ευζωίας και των υγειονομικών διατάξεων (ακαθαρσίες, έντονη δυσοσμία κ.λπ.). Μπορείτε να κάνετε την καταγγελία τηλεφωνικά ή με fax, φροντίστε, όμως, να ζητήσετε τον αριθμό πρωτοκόλλου. Ο αριθμός αυτός βεβαιώνει ότι καταγράφηκε το γεγονός και είναι απαραίτητος για κάθε μελλοντική επικοινωνία σχετικά με την καταγγελία, καθώς και για την παραλαβή του αντιγράφου της καταγγελίας σας.
    Ειδοποιήστε τη ∆ημοτική Αστυνομία (όπου υπάρχει) ή τον Δήμο. Οφείλουν να επισκεφτούν το χώρο, να κάνουν έκθεση αυτοψίας και να επιβάλουν διοικητικό πρόστιμο ανάλογα με την παράβαση.
    Εάν ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφωθεί:

    Πηγαίνετε στον εισαγγελέα (για την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική: κτίριο 16 στην παλιά Σχολή Ευελπίδων) και περιγράψτε όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένα το περιστατικό στοιχειοθετώντας τη σοβαρότητά του με φωτογραφίες, βίντεο, άλλους μάρτυρες κ.λπ. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού, ο εισαγγελέας θα δώσει σχετική παραγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου υπάγεται το σπίτι του «ακατάλληλου» ιδιοκτήτη.
    Aν η καταγγελία αφορά σε περιοχή μακριά από την οποία μένετε, συντάξτε μια καταγγελτήρια επιστολή, καταγράφοντας όσο πιο αναλυτικά γίνεται το περιστατικό, επισυνάψτε τυχόν φωτογραφίες ή άλλα ντοκουμέντα και στείλτε την ταχυδρομικώς (ή με fax) στο τμήμα πρωτοκόλλου της Εισαγγελίας. Γράψτε στο κείμενο να επικοινωνήσουν μαζί σας μόλις παραλάβουν την επιστολή, ώστε να σας δώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου (ή πάρτε τους εσείς τηλέφωνο). Ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού και τον κίνδυνο που διατρέχει το ζώο, το τμήμα πρωτοκόλλου προωθεί την καταγγελία στον εισαγγελέα για να επιληφθεί αμέσως. Η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα, αλλά φροντίστε να τη στοιχειοθετήσετε επαρκώς, αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να καταλήξει στο αρχείο.
    Ακριβώς τα ίδια βήματα ακολουθείτε στην περίπτωση που το ζώο εγκαταλείφθηκε ή ξεχάστηκε σε κλειστό σπίτι ή κτίριο. Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, λόγω έλλειψης νερού και φαγητού, μην καθυστερήσετε καθόλου.

    * Τι είναι η παθητική κακοποίηση;

    Ελλιπής, κακή ή ακατάλληλη διατροφή
    Ελλιπής κτηνιατρική φροντίδα
    Κακές συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης του ζώου
    Ακατάλληλο κατάλυμα, εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα
    Το ζώο είναι συνέχεια δεμένο / βρίσκεται μόνιμα στο μπαλκόνι / στην ταράτσα
    ∆εν ασκείται, δεν βγαίνει βόλτα, δεν έχει χώρο να κινηθεί.

    1. Marla

      SXETIKA ME TO (KATATOPISTIKO)SXOLIO EDO, EXO NA PARATIRISO ME ARKETH EKPLIKSI POSO LIGO EKTIMATE H ZOI ENOS APROSTATEFTOU ZOOU STA XERIA ITE TON AFENTIKON TOU ITE STIS OREXIS KATHE ATOMOU POU TO THEORI MONADA PASIS FISEOS KAKOPIISIS KAI THANATOU. EAN KAPIOS EXEI PROSEXI KATI PAROMIO NA GINETE KAI XRIAZETE TOSI DIADIKASIA POU STIS PERISOTERES FORES DEN EINAI -DINATH- VIDEO FOTOGRAFIES K.T.L. GIA NA APODIXEI TIN OPIA KAKOMETAXIRISI TOU AMIROU ZOOU, KATI DEN PAEI KALA !! ENA MONO TILEFONIMA KAI ANAFORA TOU SINVANTOS EINAI ARKETO -EDO- SE ENA TETARTO NA EINAI H @@ ASTINOMIA @@ STHN PORTA TOU -AFENTIKOU- H TOU GEITONA POU THEORITE DRASTIS....PROTON GIATI EINAI POLY FILOZOOOI DEUTERON TO SKILAKI H GATOULA, EINAI O KALITEROS FILOS TOU ANTHROPOU KAI DENETE PSIXOLOGIKA MAZI TOU, KAI DEUTERON EINAI MIA TERASTIA PHGH ISODIMATOS ME POLLA EKATOMIRIA EPENDISIS APO TO A-Z SE BIOMIXANIES, KTINIATOUS,KLINIKES-THERAPIES, TROFES, KAI ENDIMATA KAI POLLA ALLA! H ELLADA THA MPOROUSE NA PROSFERH AUTH THN APARETITH (SINDROFIKOTITA) SE OLLOUS KAI IDIKA SE MONAXIKA ATOMA. BASI @@ NOMOU @@ TO ZOO THA PREPEI NA APOKTISI NOMIMI THESI MESA STO SPITI ME ( DIABATIRIO-SINGATIKOISIS ) KAI NOMIMOTITA STHN SIMPERIFORA APENANTI TOU, BIBLIARIO UGEIAS TOU K.T.L.
      ENA -ADESPOTO- PROTA SE PSIXOLOGI EAN TO APODEXESE NA RTHI KONTA SOU KITAZONTAS SE STA MATIA..KAI META H EPITITHETE H SE AKOLOUTHI !
      EUXARISTO.
      Marla Dendrinou

  5. Μαίρη

    ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ; ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Α.Τ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ;;; ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ;;; ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!!

  6. ΧΑΡΑ

    ΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΠΟΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥς ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΤΤΙΡΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  7. Γιαγια

    Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν φταίει κάποια υποτιθέμενη ασάφεια του νόμου περί ορισμού κακοποίησης, αλλά στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση, η πεποίθεση των αστυνομικών περί της ευτέλειας βαρύτητας κάποιων αδικημάτων. Άλλωστε, οι αστυνομικοί δεν δικάζουν, αλλά ουσιαστικά προτείνουν στις δικαστικές αρχές σύμφωνα με την κρίση τους, η οποία και σαφώς δεν τους αφαιρείται, αρκεί αυτή να είναι αντικειμενική και άδολη. Και βέβαια ο ισχυρισμός του " ...ότι καταγγέλλεται πάει στον εισαγγελέα...", απλά αναιρεί την έννοια και τη ουσία που εξυπηρετεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

  8. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Η Αστυνομία βρίσκεται σε δύσκολη θέση επειδή οι νόμοι στην Ελλάδα είναι ασαφείς .
    Οι εισαγγελικές αποφάσεις δεν αναιρούν τους νόμους και ο αστυνομικός δεν είναι αρμόδιος για να βεβαιώσει την κακοποίηση .
    Οπότε αν βεβαιώσει την κακοποίηση και τελικά αποδειχθεί απο το δικαστήριο ότι δεν ήταν,στον αστυνόμο μπορεί να επιβληθεί στέρηση μισθού .
    Ετσι και αλλιώς ότι και να καταγγελθεί στην αστυνομία πάει στον εισαγγελέα ,οπότε αυτός θα αποφασίσει.

  9. Mitsi

    Ντροπή!!!

    εχει βγει νόμος για την κακοποίηση των σκυλιών, ουτε αυτό δεν μπορούν να τηρήσουν????

    καταγγελεία στην αστυνομία δεν γίνεται??

  10. Γεωργια

    Σε τετοιες περιπτωσεις και αφου βλεπετε οτι ουτε οι ιδιοι οι αστυνομικοι δεν τηρουν τους νομους θα επρεπε με καποιο τροπο προφανως παρανομο αλλα χωρις να κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια να απελευθερωθουν τα σκυλια.Αυτος τωρα μπορει να τα πηγε οπουδηποτε και να τα σκοτωσε,αυτος ηταν και ο σκοπος του εξαρχης φανταζομαι γι'αυτο και τα ειχε κλεισει στο πορτμπαγκαζ για να πεθανουν απο την ζεστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.