Στηρίξτε μας

Π. Φάληρο: Πολύ τυχερός ο τυφλός σκυλάκος που εντοπίστηκε στη θάλασσα

22 Οκτωβρίου 2011 10:58 | Τα καλά νέα
Π. Φάληρο: Πολύ τυχερός ο τυφλός σκυλάκος που εντοπίστηκε στη θάλασσα

Στις 10 Οκτωβρίου εντοπίστηκε την ώρα της δυνατής νεροποντής μέσα στη θάλασσα κοντά στη Μαρίνα του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, ένα τυφλό σκυλί να κολυμπάει, παλεύοντας να βγει στη στεριά. Το τυφλό ζώο έσωσαν οι άνδρες του Λιμενικού που περιπολούσαν και το παρέδωσαν στα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Π. Φαλήρου. Αρχικά ο τυφλός σκυλάκος φιλοξενήθηκε από μέλος του σωματείου και κοιμήθηκε εξαντλημένος για 12 ώρες. Την επόμενη μέρα τον πήγαν για εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του.

Η είδηση του εντοπισμού του και η αναζήτηση εκείνων στους οποίους ανήκει δημοσιεύθηκε σε δεκάδες blog και site όπως και στο www.zoosos.gr και τελικά οι δικοί του άνθρωποι βρέθηκαν. Ο μαύρος ηλικιωμένος στειρωμένος σκυλάκος ανήκει στην «φρουρά» του φυλακίου του θωρηκτού «Αβέρωφ».

Οι φιλόζωοι, που τον φροντίζουν και τον αναζητούσαν, είπαν ότι δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, που πέφτει στη θάλασσα, αφού ο ταλαίπωρος δε βλέπει. Μόλις ο σκυλάκος ολοκληρώσει τις απαραίτητες εξετάσεις, θα επιστραφεί στους φίλους του και ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση και το ζώο να μην καταλήξει πάλι στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Μήπως χάσατε τυφλό, μαύρο ηλικιωμένο σκύλο; Βρέθηκε στη θάλασσα στη Μαρίνα Φλοίσβου

Απαγορεύουν παράνομα το τάισμα των αδέσποτων στο «Ρέστειο Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου»

Παλαιό Φάληρο: Βρήκαν τον πύθωνα στα σκουπίδια!

Εγκατέλειψαν σε κούτες 17 κουτάβια στο Τροκαντερό του Π. Φαλήρου

22-1-2018 η δίκη του άνδρα που με φόλες δηλητηρίασε 2 γάτες στο Παλαιό Φάληρο το 2013

Π. Φάληρο: Έριξε καυτό νερό στον γάτο της γειτόνισσας επειδή μπήκε στο σπίτι της!

Εγκατέλειψαν σε κούτες 17 κουτάβια στο Τροκαντερό του Π. Φαλήρου

Εγκατέλειψαν την σκυλίτσα στο Παλαιό Φάληρο αφήνοντας σημείωμα!

Απήγαγαν τον σκύλο της κατά τη διάρκεια της βόλτας στο Παλαιό Φάληρο

Και ο Δήμος Π. Φαλήρου απαγορεύει παρανόμως την διέλευση σκυλιών από πλατείες και πάρκα

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Elena

    Αν και παλιο το αρθρο, εντοπισα τον σκυλο προχθές και ηταν δεμενος με οχι πολυ μακρυ λουρί, χωρίς ιδιαίτερη σκιά με πολύ ζεστη. Οχι και η καλύτερη φροντίδα θα ελεγα.

  2. SOS Αδέσποτα Βριλησσίων

    Αχ!!! Τι ωραίο νέο!! Μακάρι να αξιωθεί κάποιος από αυτούς που τον φροντίζουν να τον μαζέψει σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.
    Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν πόσο πολύ αλλάζουν οι ανάγκες των ζώων όταν γερνούν κι αρχίζουν να χάνουν είτε ακοή, είτε όραση, είτε ισορροπία.
    Κι είναι τόσο κρίμα διότι η νέα αυτή κατάσταση τους προκαλεί πολύ μεγάλο στρες και φοβίες την ώρα ακριβώς που αρχίζουν κι αισθάνονται πιο αδύναμα σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς να καταλαβαίνουν το γιατί.
    Συχνότατα δε, αυτό είναι κάτι που δεν επέρχεται αργά και σταδιακά αλλά μέσα σε πολύ λίγες εβδομάδες μπορεί να ξεκινήσει η..."διαδικασία γήρατος" να γίνεται αντιληπτή, προκαλώντας φοβερό στρες στο ζώο....

  3. Sophia

    Αίσιο τέλος για τον φουκαρά το σκυλάκο, αλλά να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου βρε παιδιά. Αφού η φρουρά του Αβέρωφ ξέρει ότι είναι τυφλός ο καημενούλης και έχει ξαναπέσει στη θάλασσα, γιατί δεν το προσέχει πιό πολύ το ζωντανό; Δεν έχει ένα χώρο να μένει ο σκυλάκος προστατευμένος και να τον συνοδεύει κάποιος στις βόλτες του δηλαδή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.