Στηρίξτε μας

Απαγορεύουν παράνομα το τάισμα των αδέσποτων στο «Ρέστειο Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου»

23 Μαρτίου 2017 22:07 | Καταγγελίες
Απαγορεύουν παράνομα το τάισμα των αδέσποτων στο «Ρέστειο Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου»

Στο «Ρέστειο Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου», που βρίσκεται μέσα στο πάρκο του Φλοίσβου με εντολή της διοίκησης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου τοιχοκολλήθηκε πριν από μερικές μέρες η ανακοίνωση που βλέπετε η οποία απαγορεύει – παρανόμως – την σίτιση των αδέσποτων γατιών που ζουν εκεί.

RestioFaliroAnakoinosi 4H ανακοίνωση εξηγεί: «Για λόγους υγιεινής των αθλητών μας δεν επιτρέπεται αυστηρά η χορήγηση τροφών στις γάτες που περιφέρονται στις εγκαταστάσεις έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στα δάπεδα των αποδυτηρίων, στους πάγκους και στις κερκίδες από περιττώματα των γατιών ζητούμε την κατανόηση σας».

RestioFaliroAnakoinosi 5Η ανακοίνωση βρίσκεται παντού...

Τα ζώα – αυτή τη φορά οι γάτες – για πολλοστή φορά στοχοποιούνται «για λόγους υγιεινής» από άσχετους ανευθυνοϋπεύθυνους, που θεωρούν ότι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και μάλιστα χωρίς να προκαλούνται αντιδράσεις.

RestioFaliroAnakoinosi 3Αν δεν είχαν κόψει τις πόρτες οι γάτες δεν θα μπορούσαν να μπουν στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου...

Λες και κανείς – εκ μέρους της διοίκησης – δεν μπόρεσε να σκεφτεί (εγκαίρως) όταν έκοψαν τις πόρτες των αποδυτηρίων, που στο κάτω μέρος τους από την υγρασία σάπισαν, ότι έτσι θα μπαινοβγαίνουν εντός των αποδυτηρίων και των κλειστών χώρων όλα τα ζωντανά τα οποία περιφέρονται και αναζητούν σημεία για να κουρνιάσουν ειδικά τον χειμώνα.

RestioFaliroAnakoinosi 2Οι γάτες φταίνε και για τις κουτσουλιές των γλάρων...

Η διοίκηση λοιπόν αντί να αντικαταστήσει ή να επισκευάσει τις κομμένες πόρτες για να μην μπορούν τα ζώα να μπουν εκεί που δεν πρέπει, σκέφτηκε ότι είναι καλύτερα οι γάτες να τρέφονται με το τσιμέντο, το οποίο εκεί υπάρχει άφθονο και αν δεν χορταίνουν με αυτό να πεθαίνουν της πείνας…

Δυστυχώς για πολλοστή φορά διαπιστώνουμε ότι ο όρος «πολιτισμός» δεν περιλαμβάνει την φροντίδα και την αγάπη για τα άλλα είδη ζωής που εξαναγκάζονται να συμβιώσουν με τους ανθρώπους. Άλλωστε πριν από μερικές ημέρες αντίστοιχη παράνομη ανακοίνωση αναρτήθηκε στο κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το δημοσίευμα μας η ανακοίνωση εξαφανίστηκε...

Τι πρέπει και μπορεί να γίνει

Το www.zoosos.gr έλαβε το φωτογραφικό υλικό, που βλέπετε, και πληροφορήθηκε από γονείς παιδιών τα οποία αθλούνται εκεί καθημερινά (στον Αθλητικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου και στο κολυμβητικό τμήμα του Συλλόγου ΠΕΡΑ Κωνσταντινουπόλεως) και για τις απειλές σε βάρος εκείνων οι οποίοι ταΐζουν ζώα.

RestioFaliroPortesΟι κομμένες πόρτες...

Ζητάμε όμως από την διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να αφήσει τις απειλές και να πράξει το αυτονόητο δηλαδή να φτιάξει τις πόρτες! Και φυσικά να έρθει σε επαφή με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στην στείρωση και τον εμβολιασμό των γατιών.

RestioFaliroAnakoinosi 1

Η διοίκηση από την πλευρά της είναι υποχρεωμένη – άλλωστε δεν μπορεί να το απαγορέψει – να επιτρέπει το τάισμα των ζώων από τους φιλόζωους που θέλουν να συνεχίσουν να φροντίζουν αυτά τα πλάσματα σε συγκεκριμένα σημεία των εγκαταστάσεων, που έχουν τεράστια έκταση (πάρκινγκ κ.ά.), με την προϋπόθεση να μην αφήνουν απορρίμματα καθώς αυτό είναι άλλωστε και υποχρέωση όσων σιτίζουν αδέσποτα.

RestioFaliroAnakoinosi 7Η έκταση είναι τεράστια και τα ζώα μπορούν να σιτίζονται χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα, αν μπουν πόρτες εκεί που πρέπει.

Για τις κουτσουλιές των πουλιών – ένα θέμα που επίσης έχει προβληματίσει την διοίκηση – δεν ευθύνονται οι γάτες. Αυτά συμβαίνουν σε έναν ανοιχτό χώρο που βρίσκεται μέσα σε ένα πάρκο και δίπλα στη θάλασσα. Εκεί πετούν θαλασσοπούλια και μη (οι γλάροι εν προκειμένω και περιστέρια) τα οποία όταν αφοδεύουν δεν ενδιαφέρονται για το που πέφτει τι.

Θυμίζουμε, επίσης στην διοίκηση του Πολιτιστικού και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και στην δημοτική αρχή που αφήνει παντού παράνομες πινακίδες οι οποίες απαγορεύουν την παρουσία ζώων, ότι ειδήσεις όπως αυτή, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και τον γύρο του κόσμου ταχύτατα και μας εκθέτουν ως χώρα αφού αποδεικνύουν το έλλειμα πολιτισμού μας…

Επιτρέπεται να δίνετε τροφή στα ζώα αρκεί να μην αφήνετε σκουπίδια

Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

Διαβάστε επίσης:

Νόμος 4235/2014: Επιτρέπεται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα!

Και ο Δήμος Π. Φαλήρου απαγορεύει παρανόμως την διέλευση σκυλιών από πλατείες και πάρκα

Κάτοικοι του Π. Φαλήρου απαγορεύουν και την διέλευση σκύλων από το πεζοδρόμιο;

Απειλεί με αποβολή από το κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. όσους ταΐζουν αδέσποτα σκυλιά και γατιά

Δεν επέτρεψαν στο τυφλό ζευγάρι να μπει στο κολυμβητήριο με σκυλιά – οδηγούς ενώ ο νόμος το επιτρέπει

Μετά την δημόσια καταγγελία επέτρεψαν την είσοδο σκύλων – οδηγών τυφλών ατόμων στο κολυμβητήριο

Προσβάλλει την αισθητική της διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας ο αδέσποτος σκύλος που επί 12 χρόνια φροντίζουν εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β.

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.