Στηρίξτε μας

Και στα τρένα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τα κατοικίδια μας!

14 Ιανουαρίου 2014 20:41 | Χρηστικά
Και στα τρένα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τα κατοικίδια μας!

Διευκρινήσεις και νέα εγκύκλιος από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την οποία ορίζει κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να μετακινηθούμε με τα κατοικίδια μας ενώ ταξιδεύουμε με το τρένο (δρομολόγια Προαστιακού και Ιντερσίτι). Η εγκύκλιος αυτή προέκυψε μετά από συστηματική επικοινωνία και τις επαφές που είχε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε οι κάτοχοι κατοικίδιων να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η εγκύκλιος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αριθμό πρωτοκόλλου «201305-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ για μεταφορά ζώντων ζώων-Διευκρινίσεις» την οποία μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε ορίζει συνοπτικά ότι τα μικρόσωμα ζώα στις αμαξοστοιχίες μεταφέρονται με κλουβί μεταφοράς (ή άλλη κατάλληλη ασφαλή συσκευασία) ή με λουρί και φίμωτρο.

Στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τονίζεται ότι μεταφέρονται μόνο μικρόσωμα ζώα και μόνο με κλουβί μεταφοράς. Στις αμαξοστοιχίες μεταφέρονται και μεγαλόσωμα ζώα αλλά μόνο με λουρί και φίμωτρο. Δεν απαιτείται να μπαίνουν σε κλουβί αλλά καταβάλλεται η μισή τιμή του εισιτηρίου της αντίστοιχης θέση του επιβάτη που το συνοδεύει.

Απαγορεύεται η μεταφορά ασυνόδευτων ζώων ενώ οι σκύλοι βοηθοί ατόμων με ειδικές ανάγκες μετακινούνται με τους συνοδούς τους χωρίς περιορισμούς και δωρεάν. Τα ζώα ταξιδεύουν μόνο εφόσον έχουν μικροτσίπ και ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο. Με την ίδια εγκύκλιο γίνεται ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται η μεταφορά ζώων στις αποσκευές, τόσο στα λεωφορεία όσο και στις αμαξοστοιχίες. Ενώ θυμίζουμε πως ακριβώς το ίδιο ισχύει για τα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. αν και συστηματικά διαπιστώνουμε ότι αυτόν τον κανόνα ειδικά οι οδηγοί του Κ.Τ.Ε.Λ. τον παρακάμπτουν θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ζώων.

Για την μετακίνηση των κατοικίδιων ξεκαθαρίζεται ότι δεν τίθεται θέμα συναίνεσης από τον οδηγό ή τους συνεπιβάτες. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ορίζει όμως σε δρομολόγια επιτρέπονται τα ζώα, γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση θα πρέπει έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι να βλέπουν και τον σχετικό πίνακα της εγκυκλίου αλλά και να ρωτούν στους σταθμούς.

Για θέλετε να ταξιδέψετε μαζί με το ζώο σας από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα διαθέσιμο δρομολόγιο, αλλά είναι δύο δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στα οποία μπορείτε να μετακινηθείτε μαζί το κατοικίδιο σας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτήν τη στιγμή με το δίκτυό της, καλύπτει μεγάλες αποστάσεις (π.χ. Αθήνα – Θεσσαλονίκη κ.λπ.) καθώς επίσης ελέγχει και τις προαστιακές γραμμές (π.χ. Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο) διευκολύνοντας έτσι τους τουρίστες (Έλληνες και μη), καθώς και φοιτητές που μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο πρόβλημα μετακινήσεων μαζί με τα ζώα τους, από και προς τις σχολές τους.

Διαβάστε επίσης:

Νέα εγκύκλιος για τη μεταφορά κατοικίδιων στα Κ.Τ.Ε.Λ. και στα αστικά λεωφορεία

Επιτρέπεται η μεταφορά των μικρόσωμων κατοικίδιων με το Κ.Τ.Ε.Λ.


 

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.