Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Θέλουν να θανατώσουν τον σκύλο που αντέδρασε φυσιολογικά!

2 Δεκεμβρίου 2013 17:40 | Καταγγελίες
Θεσσαλονίκη: Θέλουν να θανατώσουν τον σκύλο που αντέδρασε φυσιολογικά!

Έκκληση για τη διάσωση του Αρκούδου ενός αδέσποτου σκυλιού, που ζει εδώ και 7 χρόνια στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης, κάνει η Ρίτσα Κόντσογλου, η οποία είναι πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου της περιοχής «Αδέσποτη Ματιά». Ο αδέσποτος Αρκούδος κινδυνεύει να θανατωθεί γιατί χαρακτηρίστηκε επιθετικός! Αυτό συνέβη επειδή ένας ηλικιωμένος που δεν θέλει ούτε να τον βλέπει όπου τον βρίσκει τον κοπανάει με τη μαγκούρα του.

Το ζώο – επειδή το χτύπησε κάμποσες φορές – αντιδρώντας φυσιολογικά αγρίεψε και με το δίκιο του έτσι οι αρμόδιοι του Δήμου βρήκαν μια αφορμή να τον μαζέψουν και να τον κλείσουν σ’ ένα κλουβί, αντί να συλλάβουν τον γέροντα που τον χτυπάει έτσι επειδή δεν τον γουστάρει!

Η κα Κόντσογλου εξήγησε στο www.zoosos.gr για την περιπέτεια του Αρκούδου και το πώς μπορείτε να βοηθήσετε ώστε το ζώο να σωθεί. Συγκεκριμένα τονίζει: «7 χρόνια ζει μαζί μας αρμονικά χωρίς ποτέ να ενοχλεί. Είναι εμβολιασμένος στειρωμένος και προσεγμένος από τον σύλλογο μας.

Ξαφνικά η παρουσία του ενόχλησε έναν παππού και άρχισε να τον χτυπάει με την μαγκούρα όπου τον βλέπει χωρίς λόγο έτσι απλά... Μια, δυο φορές ο Αρκούδος, που δεν άντεξε, υπερασπίστηκε τον εαυτό του χωρίς όμως να τον πειράξει. Βλέπετε το ξύλο δεν το αντέχει κανείς. Άλλα αυτό σε κάποιους δεν άρεσε! Έτσι ο Αρκούδος μετά από 7 χρόνια συμβίωσης με ανθρώπους και άλλα αδέσποτα στους δρόμους παρέα  με τους περαστικούς και τους μόνιμους κάτοικους ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ!

Αποφασίστηκε να τον μαζέψουν να τον κλείσουν σ’ ένα κλουβί με την ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ για να δουν τι θα κάνουν μαζί του. Η τελική απόφαση που πήραν ήταν η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ!

Σιγά να μην κρατήσουν τον Αρκούδο, η πιο εύκολη λύση ήταν αυτή. Παλεύουμε με νύχια και με δόντια να μην τον πειράξουν και μπαίνουμε μπροστά. Για πόσο όμως θα μας δίνουν σημασία; Ο Αρκούδος όπως πρέπει να σωθεί. Βοηθήστε μας να τον σώσουμε».

Όποιος μπορεί να βοηθήσει την Ρίτσα Κόντσογλου, πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης «Αδέσποτη Ματιά» για να υιοθετηθεί ο Αρκούδος ας καλέσει στο τηλέφωνο: 6944129062.

Η επίσημη θέση του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης δια στόματος της Αναστασίας Κεχαγιά είναι ότι το ζώο έχει δαγκώσει τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους. Ενώ αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια 5μελης επιτροπή και ο πρόεδρος της Γαβριήλ Παναγιωτίδης προτίθεται να θέσει επί τάπητος το αίτημα για ευθανασία του ζώου.

Διαβάστε επίσης:

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης: Δεν υιοθέτησε τον σκύλο που κινδυνεύει με ευθανασία γιατί άλλαξε γνώμη!

Ο «επιθετικός» Αρκούδος βρήκε σπιτικό στην Αριδαία Πέλλας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

18 Σχόλια

  1. μαρίνα

    παρακαλώ βαλτε ενα like στα σχολιο. ειδικα η απαντηση του fanis ήταν ιδιαιτερα απολαυστικη.
    επιπλέον, τελικα εγινε κατι κατα του βρωμογερου? καταγγελια, μηνυση, ξυλο κτλ?

  2. ΚΩΣΤΑΣ

    Αν ολοι εσεις δειχνατε το ιδιο ενδιαφερον και ζηλο για τους συνανθρωπους σας αυτος ο κοσμος θα ηταν καλυτερος......αυτος ο "σκατογερος" το "τερας".... εχετε δει πολλα σκυλια να γαυγιζουν τους ηλικιωμενους και να τους ακολουθουν...μηπως φοβαται τα σκυλια? εχετε ακουσει την λεξη ζωοφοβια?Χωρις να ξερετε μην κρινεται.....αλλωστε ολα τα αδεσποτα εχουν προελθει απο τους δηθεν ζωοφιλους που αγοραζαν τα σκυλακια στα παιδια αντι για παιχνιδι και μετα τα παρατουσαν οπου βρουν και απο την μη στειρωση των ζωων.....μην κρινετε για να μην κριθειτε.....και για να μην βγαλετε βιαστικα συμπερασματα ΛΑΤΡΕΥΩ και τα σκυλια και γενικα τα ζωα......αλλα δεν εχω σκυλο γιατι μενω σε πολυκατοικια και δεν θεωρω οτι η υποχρεωση μου απεναντι στο σκυλο ειναι να τον βγαζω πρωι-βραδυ ΜΟΝΟ να κατουραει και να χεζει οπου θελει......

    1. καρολος

      Εγω να δεις ποσο ΛΑΤΡΕΥΩ τους αγαπημενους σου κολογερους,που ξυλοφορτωνουν και δηλητηριαζουν σκυλους.Τοσο πολυ τους λατρευω που τους ευχομαι καλο ψοφο. Δικαιωμα σου να βλεπεις το θεμα ως ποδοσφαιρικο ματς αναμεσα σε συνανθρωπους και ζωα,που υποχρεουμαστε εμεις ταχα να υποστηριζουμε το ειδος μας,αλλιως ο κοσμος θα παει κατα διαολου. Δικαιωμα μου κ'έμενα ειναι loipon,οχι να υποστηριζω γενικα και αοριστα καποιους αγνωστους 'συνανθρωπους'(βιαστες,λιμοκοντοροι,παιδεραστες,κ'αυτοι συνανθρωποι μας ειναι),αλλα μονο οσους αξιζουν τη βοηθεια και το δικαιουνται. Τι σχεση εχει τωρα ενα σκυλι που τρωει το ξυλο της αρκουδας με χεσιμο και κατουρημα,ειναι μια καλη ερωτηση. Αν καποιος εχει τελος αγοραφοβια,το λογικο ειναι να κυνηγαει ανθρωπους με μπαστουνια και να τους κοβει τα χερια αν τον πλησιαζουν.

    2. fanis

      κωστα καλοσ μαλακασ σκατογεροσ θα εισαι και συ,και απο τιν πολυ αγαπη σου θα ριχνεισ και καμια μαγκουρια σε κανα σκυλο.

  3. Λοίζος Παύλος

    Αν και θα φανό τώρα σκληρός, άλλα σε άλλες χώρες που έχει μια άλφα τάξει δεν έχει τόσα αδέσποτα ζώα ιτε είναι σκυλιά ιτε γάτες κλπ.
    Και εγώ τα αγαπάω πάρα πολύ τα σκυλιά αν και δεν έχω ο ίδιος επειδή δεν έχω τον χρόνο να φροντίζω και δεν θέλω να τον κλεινό μονό του στο σπίτι...
    Το πρόβλημα με τα αδέσποτα παει πολύ ποιο βαθιά ... Παει στην πεδία ...
    Εκεί πρέπει να ξεκινήσουν να διορθώσουν ... Δεν παίρνεις σκυλί η ότι δείποτε και το πετάς στο δρόμο μετά από καιρό ...Με τα παιδιά τους το ίδιο κάνουν?

  4. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΙΑΠΟΥΛΗ

    Τελικά τι έγινε με το σκυλί ξέρει κάποιος?υιοθετήθηκε ή προσπαθούν ακόμα?στην επαρχία που μένω υπάρχουν δύο καταφύγια ζώων αν δεν βρεθεί κάτι να μου το στείλουνε εδώ,πρέπει να μπει σε καράβι όμως γιατί βρίσκομαι στη Σάμο,δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να θανατωθεί!εγώ έχω ήδη δύο σκυλιά μου είναι αδύνατον να το πάρω....μακάρι να μπορούσα!αν είναι δυνατόν για έναν παππού κακιασμένο να θανατωθεί το σκυλί!ας μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει τι έγινε!

  5. καρολος

    Για αυτο το λογο δεν πεφτω στη παγιδα να θεωρω ολους τους γερους σαν καημενους γερους που πρεπει να τους βοηθησω.Αν καποιος ειναι σκατιαρης σε ολη του τη ζωη,απο μικρος,σκατιαρης θα ειναι και στα γεραματα του.

  6. Γεωργαλή Ελένη

    Εχουμε ηδη 3 μικρα και 2 μεγαλα σκυλακια. Εχω μεγάλη τρέλα με τα σκυλια (φυσικά και αγαπαω ολα τα ζωακια) θεωρω οτι δινουν μαθηματα ζωης και ειναι σαφως ανωτερα απο ολα τα διποδα ζωα...Προτεινω λοιπον να κανουν ευθανασια στον γερο και σε ολα αυτα τα υποκειμενα που ντροπιαζουν τον πολιτισμό και κανουν κακό στον πλανητη γενικοτερα. Αντε επιτελους, εχω σιχαθει αυτες τις συμπεριφορες και με χαλαει αφανταστα ακομα και στο ακουσμα. Επιτελους λιγη παιδεία κ Ανθρωπιά. Θεσσαλονικη

  7. ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΩ ΣΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΞΥΛΟ
    ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΓΕΡΟ?

  8. Γιαγια

    Από τη στιγμή που το εν λόγω "τέρας" δεν μπορεί να μιλήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, πολλά μπορεί να του καταλογίσουν προκειμένου να ικανοποιήσει ο κάθε ανευθυνουπεύθυνος την καταπιεσμένη του ηγετικοπαθή προσωπικότητα και προς αυτή την κατεύθυνση να αποφασίζει για ζωή και θάνατο, μετά από έκφραση παραπόνων από βουκολικής νοοτροπίας νεοαστούς. Αυτός, που πριν και μετά από τη συγκεκριμένη κρίσιμη απόφαση, δεν είναι και δεν κρίνεται ικανός ούτε για τη σωστή επιλογή γραμματοσήμου, έρχεται να κρίνει την εν δυνάμει επικινδυνότητα του κάθε αδέσποτου. Τότε, ανάλογα ας κρίνει και την εν δυνάμει επικινδυνότητα των εν κυκλοφορία αυτοκινήτων και ας δοκιμάσει να απαγορεύσει την κυκλοφορία τους. Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί έτσι ξεχωρίζουν οι ισχυροί!

  9. DoraG

    Μηπως θα ηταν σκοπιμο να ερθουν σε επικοινωνια με καποιο καταφυγιο που συνεργαζεται με φιλοζωικη στο εξωτερικο και αφου το παρουν να προσπαθησουν να του βρουν σπιτι εκτος Ελλάδος ? Ειχα διαβασει οτι υπαρχει μια κυρια που εχει ενα ιδιωτικο καταφυγιο λιγο εξω απο την Θεσσαλονικη, η κα Βασω Χατζημανωλη προσπαθει να βοηθησει πολλα αδεσποτακια, αν και το καταφυγιο ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι γεματο ισως ομως κατι να μπορει να κανει στην συγκεκριμενη περιπτωση εχοντας υποψη την "εναλλακτικη λυση" που θελει ο Δημος.

  10. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΛΑΜΑΝΟΥΔΗ

    Χαλκιδική, έχω δει πολλές φορές ηλικιωμένους να σηκώνουν τη μαγκούρα τους, να την περιστρέφουν και να κοπανούν αλύπητα τα αδέσποτα σκυλιά. ΄έτσι, όταν τα αδέσποτα βλέπουν κάποιον ηλικιωμένο με μαγκούρα, τρέμουν από το φόβο τους ή αμύνονται με γαυγίσματα.
    άνθρωποι που δήθεν δυσκολεύονται να περπατήσουν και κρατούν μπαστούνι, βρίσκουν τη δύναμη να κακοποιούν με αυτό τα αδέσποτα.
    Αν και κατανοώ την αδυναμία βάδισης ενός ηλικιωμένου, γιατί κι εγώ έχω ένα παράλυτο πόδι -αλλά μέχρι σήμερα αρνιέμαι να κρατήσω μπαστούνι- δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το μπαστούνι του, από μέσο βοήθειας στήριξης, γίνεται αντικείμενο εξουσίας πάνω σε αδύναμα όντα και εργαλείο για την κακοποίησή τους.
    Τελικά το πιο επικίνδυνο και επιθετικό πλάσμα είναι ο άνθρωπος που προβάλλει πάνω στις άλλες ζωντανές υπάρξεις το βρώμικο μέρος της ψυχής του, τα δικά του ελαττώματα και τη διαστροφή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.