Στηρίξτε μας

Διαμαρτυρία και στη Ρουμανική Πρεσβεία στην Αθήνα στις 18/9

16 Σεπτεμβρίου 2013 10:08 | Επικαιρότητα

Λέμε όχι στη μαζική εξόντωση των αδέσποτων της Ρουμανίας

Στην Πρεσβεία της Ρουμανίας (Εμμ. Μπενάκη 7) στο Ψυχικό δίνουν ραντεβού οι φιλόζωοι την Τετάρτη 18/9 στις 19:00 προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την ψήφιση νόμου που ορίζει ότι τα αδέσποτα τα οποία δεν υιοθετούνται θα θανατώνονται. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και επιτρέπει τη θανάτωση με ευθανασία των αδέσποτων, αν δεν τα ζητήσει κάποιος μέσα σε διάστημα 14 ημερών. Ο νόμος ψηφίστηκε με 266 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 20 αποχές, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν έξω από το κοινοβούλιο κατά του νόμου αυτού.

Η ψήφιση του έγινε μια εβδομάδα μετά το θάνατο ενός τετράχρονου παιδιού που αρχικά ειπώθηκε ότι κατασπαράχθηκε από σκύλους κοντά σε πάρκο στο Βουκουρέστι. Όμως σύμφωνα με τα φιλοζωικά σωματεία της γειτονικής χώρας το έγκλημα εις βάρος του ζώου δεν το διέπραξε το σκυλί αλλά άνθρωπος.

Το παιδάκι καταγγέλλουν ότι αρχικά βιάστηκε και στη συνέχεια σκοτώθηκε από τον άνδρα που το κακοποίησε σεξουαλικά. Οι συγγενείς του παιδιού για να αποφύγουν τη «ρετσινιά» και για να καλύψουν την ντροπή ισχυρίστηκαν ότι το αγοράκι το κατασπάραξαν αδέσποτα σκυλιά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να επικηρύξουν τα αδέσποτα και πληρώνουν για κάθε σκύλο που θανατώνονταν. Το αποκορύφωμα αυτής της βαρβαρότητας ήταν η ψήφιση του νόμου από τους βουλευτές της Ρουμανίας.

Η παρουσία περίπου 40.000 αδέσποτων σκύλων στο Βουκουρέστι, μια πόλη 1,7 εκατομμυρίου κατοίκων, πάντως προκαλεί διαρκώς αντιδράσεις.

Ένα μέρος της ρουμανικής κοινής γνώμης και οι φιλοζωικές ενώσεις προωθούν ως λύσεις για της διαχείριση των αδέσποτων ζώων τη στείρωση και την υιοθεσία.

Ένα άλλο μέρος του πληθυσμού, καθώς και ορισμένα πολιτικά κόμματα, υποστηρίζουν αντιθέτως την ευθανασία. Ένας προηγούμενος νόμος που επέτρεπε τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων είχε κηρυχθεί ως αντισυνταγματικός τον Ιανουάριο του 2012.

Το κείμενο που εγκρίθηκε από τη Βουλή θα πρέπει τώρα, πριν τεθεί σε ισχύ, να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της θανάτωσης των αδέσποτων.

Διαβάστε επίσης:

Δηλώστε συμμετοχή στο ταξίδι για την προστασία των αδέσποτων της Ρουμανίας!

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρήθηκαν για την εξόντωση των σκυλιών στη Ρουμανία

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.