Στηρίξτε μας

Δηλώστε συμμετοχή στο ταξίδι για την προστασία των αδέσποτων της Ρουμανίας!

15 Σεπτεμβρίου 2013 20:20 | Επικαιρότητα
Δηλώστε συμμετοχή στο ταξίδι για την προστασία των αδέσποτων της Ρουμανίας!

Ο φιλοζωικός σύλλογος της Εριέττας Κούρκουλου «Save a Greek Stray» διοργανώνει ταξίδι προς τη Ρουμανία ώστε να βοηθήσει εκεί με τους εθελοντές φιλόζωους από την Ελλάδα, που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε αυτό, στη διάσωση αδέσποτων, τα οποία κινδυνεύουν με ευθανασία εξαιτίας του νέου νόμου που υπερψηφίστηκε από το ρουμανικό Κοινοβούλιο.

Ο νόμος, ο οποίος επιτρέπει τη θανάτωση με ευθανασία των αδέσποτων αν δεν τα ζητήσει κάποιος μέσα σε διάστημα 14 ημερών, ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες με 266 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 20 αποχές, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν έξω από το κοινοβούλιο κατά του νόμου αυτού.

Η ψήφιση του νέου νόμου έρχεται μια εβδομάδα μετά το θάνατο ενός τετράχρονου παιδιού που λέγεται ότι κατασπαράχθηκε από σκύλους κοντά σε πάρκο στο Βουκουρέστι.

Όμως σύμφωνα με τα φιλοζωικά σωματεία της γειτονικής χώρας το έγκλημα εις βάρος του ζώου δεν το διέπραξε το σκυλί αλλά άνθρωπος.

Το παιδάκι καταγγέλλουν ότι αρχικά βιάστηκε και στη συνέχεια σκοτώθηκε από τον άνδρα που το κακοποίησε σεξουαλικά. Οι συγγενείς του παιδιού για να αποφύγουν τη «ρετσινιά» και για να καλύψουν την ντροπή ισχυρίστηκαν ότι το αγοράκι το κατασπάραξαν αδέσποτα σκυλιά.

RoumaniaAdespota (2)

Η παρουσία περίπου 40.000 αδέσποτων σκύλων στο Βουκουρέστι, μια πόλη 1,7 εκατομμυρίου κατοίκων, προκαλεί διαρκώς αντιδράσεις. Ένα μέρος της ρουμανικής κοινής γνώμης και οι φιλοζωικές ενώσεις προωθούν ως λύσεις για της διαχείριση των αδέσποτων ζώων τη στείρωση και την υιοθεσία. Ένα άλλο μέρος του πληθυσμού, καθώς και ορισμένα πολιτικά κόμματα, υποστηρίζουν αντιθέτως την ευθανασία.

Ένας προηγούμενος νόμος που επέτρεπε τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων είχε κηρυχθεί ως αντισυνταγματικός τον Ιανουάριο του 2012. Το κείμενο που εγκρίθηκε θα πρέπει τώρα, πριν τεθεί σε ισχύ, να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της θανάτωσης των αδέσποτων. Το ταξίδι των φιλόζωων από την Ελλάδα που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία που θα διοργανωθεί στο Βουκουρέστι αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις  20 έως τις 23/9.

RoumaniaAdespota (1)Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι τέσσερις ήμερες (καθώς η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν) και τα έξοδα (εκτός του κόστους μετακίνησης που θα πληρωθεί από το «Save a Greek Stray») θα επιβαρύνουν εκείνους που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Από το «Save a Greek Stray» τονίζεται ότι «τα άτομα που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα διαμονής τους σε ξενοδοχείο ή πανσιόν παρακαλούνται να το διευκρινίσουν και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να εξασφαλίσουμε φιλοξενία σε σπίτι με εθελοντές.

Θα χρειαστείτε γερά και σταθερά παπούτσια και άνετο ντύσιμο. Όσοι και όσες από εσάς επιθυμείτε να βοηθήσετε στη διάσωση αδέσποτων ζώων με τοπικές ομάδες διάσωσης κατά την διάρκεια της νύχτας, παρακαλώ προμηθευτείτε με δερμάτινα γάντια και με τον “προσωπικό σας εξοπλισμό”.

Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τις τοπικές οργανώσεις διάσωσης ζώων και τις ακτιβιστικές ομάδες δράσης στην Ρουμανία καθώς και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Ευρωπαίοι Πολίτες ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ούτε να ανεχτούν αυτήν την κατάσταση αλλά ούτε και να την επιτρέψουν.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ! ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ πρόκειται να σκοτώσετε αυτά τα σκυλιά!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΌΠΟ! ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ, ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ, ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ!».

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο ταξίδι, στην Πρεσβεία της Ρουμανίας (Εμμ. Μπενάκη 7) στο Ψυχικό κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί εκεί στις 18/9, θα βρείτε την αίτηση για τη συμμετοχή σας στο ταξίδι που διοργανώνει το «Save a Greek Stray».

Στις φωτογραφίες βλέπετε φιλόζωους που έσπευσαν στα κυνοκομεία του Βουκουρεστίου για να υιοθετήσουν ζώα που ζουν εκεί έγκλειστα ώστε να μη θανατωθούν!

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτυρία και στη Ρουμανική Πρεσβεία στην Αθήνα στις 18/9

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Βασίλης Αντωνίου

    Κύριοι, σίγουρα, το να καταφεύγει κανείς (πόσο μάλλον το Κράτος με νόμο) στην εξόντωση ζώων ώστε να επιλύσει ένα (σίγουρα υπαρκτό) πρόβλημα είναι κάτι που δηλώνει περίτρανα την βάρβαρη ανικανότητα των κυβερνώντων και θα έπρεπε να κινητοποιήσει ολόκληρη την κοινωνία. Δεν το συζητώ.
    Όμως. Πριν ξεκινήσουμε να πάμε στη Ρουμανία, εγώ θα έλεγα να ρίχναμε μια ματιά στην γειτονιά μας. Ξέρετε ότι, στο "νησί των εφοπλιστών" στις Οινούσσες, το πανέμορφο αυτό νησί μας, υπάρχουν πάρα πολλά κατσίκια (ή τουλάχιστον υπήρχαν)τα οποία ψοφούν από δίψα λόγω του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σταμάτησε τις επιδοτήσεις και επομένως τα ζώα αυτά είναι πλέον “άχρηστα” στους ιδιόκτητες τους; Εάν πάτε μια βόλτα εκεί και προχωρήσετε μερικά μέτρα μέσα από την κοσμική και γεμάτη (το καλοκαίρι) κότερα παραλία, θα διαπιστώσετε μια άλλη πραγματικότητα που ούτε καν την φαντάζεστε. Σε κάθε σου βήμα βρίσκεις ψόφια κατσίκια. Είναι ζώα που έχουν ξεψυχήσει από έλλειψη νερού και τροφής……όλα τα δέντρα (συκιές κυρίως) έχουν καταστραφεί διότι τα ταλαίπωρα ζώα τρώνε ακόμη και το φλοιό των κορμών στην προσπάθειά τους για επιβίωση!!!
    Κάθε βράδυ κατεβαίνουν μέσα στο συνοικισμό, φτάνουν ακόμη και στην παραλία, όπου μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών και στο χώρο του νεκροταφείου αναζητώντας νερό.......είναι τραγικό. Και το χειρότερο όλων: Κανείς από τους κατοίκους δεν ενδιαφέρεται γιαυτό. Υπάρχει ένα μόνο κοπάδι κατσικιών το οποίο (έτσι τουλάχιστον δείχνει) είναι ακόμα υπό την φροντίδα κάποιου “κτηνοτρόφου”.
    Τουλάχιστον στη Ρουμανία, όπως και εσείς οι ίδιοι λέτε, οι εκεί φιλοζωικές οργανώσεις κινητοποιούνται. Άρα εκεί, υπάρχει η ελπίδα. Εδώ, στο δικό μας νησί, άκρα του τάφου σιωπή....Προτείνω λοιπόν η δράση την οποία οργανώνετε να γίνει στις Οινούσσες....πιστέψτε με, η κίνηση θα είναι το ίδιο φιλοζωική και ταυτόχρονα θα είναι και πατριωτική…..
    Σας ευχαριστώ.

  2. Φωτεινή

    τι άλλο να περιμένουμε απο μια χωρα που δεν σέβεται καν τών λαό του. που καίνε τους ανθρώπους στην πειρά. Κρίμα στα ζωάκια που χαθήκαν...καλό τους ταξίδι..πιστέυω να γίνει κάτι και να σταματηση αυτη η βαρβαροτητα και η κτηνωδία... ας φέρουν και σκυλιά εδω στην χώρα μας να υιοθετηθούν ή και ως φιλοξενουμενα στους δρόμους...Πίστευα οτι είμασταν οι χειρότεροι σε βαρβαρότητα αλλα τώρα βλέπω οτι απλός μα κραζουν ετσι...μας εχουν κάνει αμποδιομπομπαιο τραγο...οχι οτι κια εδω δεν κανουν καποιοι βαρβαροτητες αλλα σε τετοιο σημειο δεν πιστευω να φτασουμε ποτε...και οταν φυγουν και οι μεγαλυτερες γενιες που πιστευω αυτοι φερονται βαρβαρα απο 50χρονων τότε θα μαστε καλύτερα...Τελος Καλη επιτυχια στους φιλοζωους που θα ταξιδέψουν και θα εκπροσωπήσουν όλους εμας που δεν μπορουμε να ακολουθησουμε...

  3. Ε.Τ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΚΑΤΙ ...

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!
    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΝΕΚΡΑ !!! ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ....
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.