Στηρίξτε μας

Έσερνε το παράλυτο σκυλί του μέσα στο καράβι Blue Star Πάρος

8 Αυγούστου 2013 13:03 | Καταγγελίες
Έσερνε το παράλυτο σκυλί του μέσα στο καράβι Blue Star Πάρος

Το βράδυ της 29ης Ιουλίου ο Κωνσταντίνος Μανωλάκος ταξίδευε με το Blue Star Πάρος από τον Πειραιά με προορισμό την Πάρο. Μόλις το πλοίο κατέπλευσε και από το νησί της Σύρου αντιλήφθηκε έναν άνδρα, ο οποίος φαινόταν ότι δεν είναι στα καλά του, να σέρνει με το λουρί ένα σκυλί.

Τόσο ο κ. Μανωλάκος όσο και η σύζυγος του βλέποντας το δράμα του ζώου διαμαρτυρήθηκαν και του έβαλαν τις φωνές, αφού ήταν εμφανές πως το σκυλί υπέφερε. Τελικά τους είπε ότι το πρωί εκείνης της ημέρας το ζώο είχε παραλύσει. Όμως όταν οι δύο άνθρωποι, που νοιάστηκαν, πλησίασαν το ζώο διαπίστωσαν ότι στην κοιλιά του είχε μια τεράστια κύστη.

Ο άνθρωπος στο οποίο ανήκει ο σκύλος μετά την παρατήρηση που του έκαναν το παράτησε εκεί και πήγε σε άλλο σημείο του καραβιού για να κάτσει. Τότε τόσο ο κ. Μανωλάκος όσο και άλλοι επιβάτες – αφού το έβαλαν σ’ ένα κάθισμα – είδαν ξεκάθαρα τα χάλια του ζώου. Τελικά ο κ. Μανωλάκος, που μένει προσωρινά στη Αντίπαρο, επειδή αντιλήφθηκε πως το προσωπικό του Blue Star Πάρος ήταν απρόθυμο να βοηθήσει για τη σωτηρία του ζώου – κυρίως λόγω του φόρτου εργασίας – επικοινώνησε με το φιλοζωικό σύλλογο Αντιπάρου και έτσι για το συμβάν ενημερώθηκε ο Ρικάρντο Ζιππλ, που είναι πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ζώων Πάρου (P.A.W.S.).

Έτσι μόλις το Blue Star Πάρος έδεσε στο λιμάνι της Παροικιάς ο κ. Ζιππλ  μαζί μ’ έναν λιμενικό και με τον άνδρα, που κατήγγειλε το συμβάν, άρχιζαν να αναζητούν τον ιδιοκτήτη του ζώου. Ο άνδρας, που είναι μόνιμος κάτοικος Νάξου, εντοπίστηκε αμέσως καθότι ταξιδεύει συχνά και τον γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στο καράβι.

Όμως αρνήθηκε να δώσει στον λιμενικό υπάλληλο τα στοιχεία του. Έτσι το Λιμεναρχείο Πάρου ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Νάξου, ώστε εκείνο με τη σειρά του να κρατήσει τα στοιχεία του καθώς κατηγορείται πλέον για την κακοποίηση του ζώου του.

Όπως είπε ο κ. Ζιππλ στο www.zoosos.gr o όγκος στην κοιλιά του ζώου είχε ματώσει καθώς το ζώο σερνόταν προφανώς για πάρα πολύ ώρα. Αν και είναι βέβαιο ότι δικογραφία θα σχηματιστεί δυστυχώς το σκυλί παραμένει στα χέρια του ιδιοκτήτη του, έως ότου ο εισαγγελέας Νάξου να δώσει εντολή για να του αφαιρεθεί το ζώο.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Παρέλαβαν τη σκυλίτσα που εγκαταλείφθηκε στο πλοίο «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Να ισχύσει η νομοθεσία και για την ασφαλή μεταφορά των κατοικίδιων με πλοία

Εγκατέλειψαν άρρωστο σκυλί σε πλοίο της γραμμής

Σκύρος: Τα κυνηγόσκυλα πέθαναν μέσα στα σκυλόκουτα των αυτοκινήτων στο γκαράζ του πλοίου!

Δύο άλογα πέθαναν στο γκαράζ του πλοίου «Μυτιλήνη»!

Κυνηγοί «ξεφορτώνονται» τα σκυλιά τους στην Αντίπαρο

Γάτα εγκλωβισμένη σε συρματόπλεγμα κρεμόταν από Ι.Χ. μέσα στο «Διαγόρας»

Τι απαντά το Λιμενικό για την κακοποίηση γάτας στο «Διαγόρας»

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. xrysa_syros

    Η μαχη ξεκινησε απο Συρο. 2 ατομα παλευαμε και προσωπικα ξερω το νομο 4039/12 σχεδον απ εξω! Το σκυλακι το εσερνε στο δρομο 2 μερες που εμενε Συρο και το μαθαμε απο μαρτυρα οταν τον γιουχαρανε στην κεντρικη αγορα. Φυγαδευτηκε με ταξι και χασαμε τα ιχνη του γιατι δεν βρισκαμε το ταξι μεσω κεντρου. Οταν το βρικαμε ο οδηγος ηταν εξαλος γιατι διαδωθηκε οτι το ταξι πατησε σκυλο. Χαμος! Η αστυνομια να παραπεμπει στο λιμεναρχειο! Οταν πηγαμε στην Αστυνομια παραδεχτηκε η αξιωματικοςε υπηρεσιας οτι εκεινοι ειναι αρμοδιοι αλλα πρεπει να επιβεβαιωσουμε οτι δεν το τραβαγε απλα γιατι δεν υπακουγε!!! Δυστυχως δεν τον προλαβαμε και εφυγε για Ναξο. Μαθαμε μεσω λιμεναρχειου οτι βρισκεται στο καραβι και γινεται χαμος και μιλησα με λιμενικο Παρου και φιλοζωικη Ναξου. Το μεγαλο αγκαθι της υποθεσης ειναι ο κτηνιατρος που εχει ο γερος στη Ναξο! Δηλωνει οτι το σκυλι ειναι μια χαρα. Οι αρχες στη Ναξο αδιαφορουν. Τρεχει η κακομοιρα η προεδρος της φιλοζωικης εδω και 2 χρονια για αυτο το σκυλο. Οταν η εισαγγελια θα ζητησει επιστημονική αποψη απο το κτηνιατρο και δηλωσει παλι οτι το σκυλι ειναι μια χαρα γιατι κανει εμβολια και παιρνει αγωγη τι να σου κανει η φιλοζωικη;;; Να μπει νυχτα να το παρει;;; Ο γερος που το εχει ειναι ρακοσυλλεκτης και ο ιδιος ζει κατω απο αθλιες συνθηκες. Ο γιατρος δηλωνει οτι αν κανει ευθανασια στο σκυλι (το οποιο υποφερει) θα πεθανει ο γερος! Δεν εχετε ιδεα! Εχουμε αρρωστησει με αυτη την υποθεση. Ποσο μαλλον η προεδρος φιλοζωικης στη Ναξο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.