Στηρίξτε μας

Η Π.Φ.Π.Ο. συμμετέχει ενεργά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

22 Ιουλίου 2013 12:08 | Επικαιρότητα
Η Π.Φ.Π.Ο. συμμετέχει ενεργά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

Φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου η Αθήνα υποδέχεται το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα μας και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FIDSDF). Το συνέδριο αυτό που έγινε θεσμός ξεκίνησε το 1900 και έκτοτε επαναλαμβάνεται αδιαλείπτως (πλην της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου). Ανά 5ετία διοργανώνεται στην πρωτεύουσα μιας χώρας, που αποκαλείται για εκείνο το διάστημα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Φιλοσοφίας.

Η βασική θεματική του συνεδρίου φέτος είναι «Η Φιλοσοφία ως τρόπος Ζωής με τη Φύση και το Περιβάλλον». Αυτή περιλαμβάνει πάνω από 90 ακτινωτές θεματικές (π.χ. Φιλοσοφία και Πολιτισμός, Φιλοσοφία και Τέχνη, Φιλοσοφία και Περιβάλλον κ.ά.) και σκοπό έχει την παράθεση διαφορετικών ηθών κουλτούρας της Δύσης και της Ανατολής απέναντι στον Άνθρωπο και τη Φύση.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) δια της προέδρου της Νατάσα Μπομπολάκη υπέβαλε αίτηση συμμετοχής, η οποία έγινε δεκτή από τους διεθνείς κριτές, που εξετάζουν τη θεματολογία, και εκπροσωπεί τη χώρα στη θεματική «Η Φιλοσοφία του Περιβάλλοντος και των Δικαιωμάτων των Ζώων».

Σε αυτή τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχής κάποιων εκ των διασημότερων  καθηγητών Φιλοσοφίας από τα Πανεπιστήμια Χάρβαντ, Γέηλ, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και τη Βασιλική Κτηνιατρική Εταιρία του Λονδίνου.

Προεδρεύων της συζήτησης θα είναι ο Πίτερ Σίνγκερ ένας εκ των διανοουμένων που ασκούν μεγίστη επιρροή στις Η.Π.Α. και μάλιστα σε επίπεδο αποφάσεων του Ανωτάτου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Η κα Μπομπολάκη εξηγεί: «Η Π.Φ.Π.Ο. προσκλήθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Συνεδρίου και σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιήσει πριν την έναρξη της συγκεκριμένης συζήτησης καλλιτεχνικό δρώμενο - διαμαρτυρία για τα απολεσθέντα βιολογικά είδη και τον επηρεασμό του φαινοτύπου των εναπομεινάντων· Το δρώμενο θα κινηματογραφηθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που είναι σπόνσορας επικοινωνίας του συνεδρίου, καθώς και η Ένωση Κινηματογραφιστών Ν. Αμερικής, η οποία με αυτή την ταινία μικρού μήκους θα λάβει μέρος σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως στην Τεργέστη και το Βερολίνο.

Επιστέγασμα του δρώμενου θα είναι η δεδηλωμένη πρόθεση συνταγματολόγων πανεπιστημιακών, που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ένωση Ευρωπαίων Συνταγματολόγων, ώστε στο επόμενο Σύνταγμα της χώρας να υπάρχει δέσμευση με ρητές υποχρεώσεις απέναντι στους βιολογικούς μας εταίρους, τα ζώα και στο περιβάλλον κατ’ αναλογία προς άλλα Ευρωπαϊκά Συντάγματα.

Εξάλλου πολλοί από την ομάδα των πανεπιστημιακών που στηρίζουν την ομοσπονδία μας, διευθύνουν διάφορες θεματικές του συνεδρίου και θα ανακοινώσουν το πρόσφατο ερευνητικό τους έργο.

Για το συνέδριο επιστρατεύθηκαν 3.000 ειδικοί κριτές, προσέρχονται 18.000 σύνεδροι από όλο τον κόσμο και με τους συνοδούς και τους προπτυχιακούς υποψήφιους διδάκτορες αναμένεται να ανέλθουν στις 25.000».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας: Τα ζώα δεν θεσμοθετούν αλλά υφίστανται ό,τι αποφασίζουμε

 

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.