Στηρίξτε μας

Τα σκυλιά της ΕΡΤ και οι παράπλευρες απώλειες (βίντεο)

16 Ιουνίου 2013 09:11 | Επικαιρότητα
Τα σκυλιά της ΕΡΤ και οι παράπλευρες απώλειες (βίντεο)

Δεν θα επιτρέψουμε να τα πετάξουν στον δρόμο!

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε χθες η είδηση ότι τα σκυλιά που ζουν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο κτίριο επί τους οδού Κατεχάκη έχουν μείνει χωρίς φροντίδα γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευαν στους υπαλλήλους, που τα φρόντιζαν μέχρι τώρα, να μπουν στο κτίριο για να τα ταΐσουν και να τους βάλλουν νερό.

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ρένα Δούρου ακούγοντας χθες το πρωί τις συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων για το πρόβλημα, που είχε προκύψει με τα αδέσποτα στην Κατεχάκη, μετέφερε από τη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος 105,7 FM το πρόβλημα, το οποίο έγινε ευρέως γνωστό.

Τελικά όπως πληροφορηθήκαμε από τη Βιργινία Ξεκινάκη συνταξιούχο υπάλληλο της ΕΡΤ, η οποία έχει αναλάβει εδώ και χρόνια τη σίτιση και τη φροντίδα των 9 σκυλιών (6 στειρωμένα αρσενικά και 3 θηλυκά ηλικίας από 15 έως 4 ετών) που ζουν σε περιφραγμένο χώρο στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή, το θέμα λύθηκε.

ERTSkylia2

Τελικά μετά από επαφές με την Αστυνομία δόθηκε η άδεια και δύο γυναίκες η Ελένη Ανδριώτου και η Ελευθερία Λαλούνται μπαίνουν στο προαύλιο της Κατεχάκη και φροντίζουν τα τρία γέρικα σκυλιά ηλικίας περίπου 16 χρόνων τα οποία μένουν μόνιμα εκεί και τα περίπου 20 αδέσποτα γατιά, που έχουν μάθει να ζουν και να τρώνε στο ίδιο σημείο.

Για το θέμα ενημέρωσε χτες τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου, ο οποίος και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Για την ώρα όλα βαίνουν καλώς όμως, αν τελικά τα σχέδια της κυβέρνησης για την ΕΡΤ ευοδωθούν τα ζώα αυτά είναι βέβαιο ότι θα εκδιωχθούν από εκεί.

Όπως μας εξήγησε η Βιργινία Ξεκινάκη τα σκυλιά στο Ραδιομέγαρο είναι ηλικιωμένα - τα περισσότερα - αφού ζουν εκεί εδώ και 15 χρόνια, ενώ τα πιο νεαρά κάποιοι τα πέταξαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ πριν από 4 χρόνια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα σκυλιά του Ραδιομεγάρου και να διαπιστώσετε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν είναι πραγματικά καλές. Εντούτοις αν μπορείτε να βοηθήσετε με υιοθεσίες ή τροφές στείλτε μήνυμα στο email: [email protected].

Τις επόμενες μέρες το www.zoosos.gr θα επιδιώξει να μπει και στο προαύλιο του κτιρίου της ΕΡΤ στην Κατεχάκη ώστε να έχουμε και ιδία άποψη για το πώς είναι τα σκυλιά εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Απειλεί τους πάντες για τα γέρικα σκυλιά που φιλοξενεί η ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή (βίντεο)

Μαζί με τα σκυλιά τους διαμαρτύρονται για το λουκέτο στην ΕΡΤ

O διαδηλωτής σκύλος ξαποσταίνει στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Aristotelis Karkamanis

    TO MONO PRAGMA POY AKSIZEI NA SWTHEI APO TIN ERT EINAI TA ZWAKIA TIS KAI MAKARI NA GINEI KATI NA SYNEXISOYN NA FRONTIZONTAI AYTA TA SKYLAKIA KAI TA GATAKIA OSO GIA TA YPOLYPA DEN ME ENDIAFEREI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.