Στηρίξτε μας

Πάρος: Άφησαν την θαλάσσια χελώνα να πεθάνει μακριά από την ακτή;

10 Μαρτίου 2013 21:01 | Καταγγελίες
Πάρος: Άφησαν την θαλάσσια χελώνα να πεθάνει μακριά από την ακτή;

Η θαλάσσια χελώνα, που βλέπετε στη φωτογραφία, εντοπίστηκε προχθές νεκρή στην περιοχή της Μακριάς Μύτης στην Αλυκή της Πάρου σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την ακτή. Το νεκρό θαλάσσιο ερπετό είναι βέβαιο ότι δεν σύρθηκε μόνο του μέχρι εκεί. Δίπλα του βρέθηκε το ματωμένο σεντόνι με το οποίο οι άνθρωποι το κουβάλησαν στο σημείο που εντοπίστηκε από κατοίκους, για να το αφήσουν να πεθάνει, αν αυτό δεν είχε συμβεί ακαριαία (ώστε να το κρύψουν).

Η χελώνα πιθανότατα τραυματίστηκε από δίχτυα αλιευτικού ή από δυναμίτη. Το βέβαιο είναι δεν υπήρχε καμιά ελπίδα να επιζήσει χωρίς τη βοήθεια των ειδικών επιστημόνων και μάλιστα τόσο μακριά από τη θάλασσα.

Η θαλάσσια χελώνα μήκους περίπου ενός μέτρου ζούσε στις βραχονησίδες Παντερονήσια, αφού λουόμενοι την έβλεπαν συχνά στην περιοχή. Οι θαλάσσιες χελώνες θεωρούνται είδη απειλούμενα με εξαφάνιση και περιλαμβάνονται στο «Κόκκινο Βιβλίο» των απειλούμενων ειδών που εκδίδει η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUNC).

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου, που μας ενημέρωσαν για το συμβάν, τονίζουν ότι έχουν στη διάθεση τους επιπλέον φωτογραφικό υλικό που δείχνει το ματωμένο σεντόνι με το οποίο άνθρωποι απομάκρυναν το ζώο από την ακτή αφήνοντας το πεθάνει… Το πτώμα της χελώνας μύρισε ο σκύλος ενός κατοίκου της περιοχής και τον οδήγησε μέχρι εκεί. Για το συμβάν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πάρου.

Διαβάστε επίσης:

Θαλάσσια χελωνάκια εκκολάφτηκαν στην παραλία της Χρυσής Ακτής της Πάρου (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. katerina

    Me opoio poso kai na epikyrittoun toys drastes kathe fora,tipota den einai ikano na anoiksei ta stomata..pote den egine sto parelthon,pote den tha ginei oyte sto mellon.i "allilegyh" toys omws me to geitona stamataei aytomatws an tou parei to parking h opoia alli ilithiotita valei to mualo tous..ts ts...

    1. Μαρί

      Κάνεις λάθος φίλη κατερίνα,και όμως μιλάνε!
      Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι δικιά μας στη οργάνωση και στην επικύριξη τους.

  2. Μαρί

    Να βοηθήσουμε όλοι να επικηρυχθεί ο δολοφόνος.Αν το ποσό είναι μεγάλο τα στόματα ανοίγουν.Αυτά τα εγκλήματα δεν πρέπει να μένουν έτσι.Οφείλουμε να προστατέψουμε τα άγρια ζώα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.