Στηρίξτε μας

Π.Φ.Ο.: Βιομηχανία ευθανασίας αδέσποτων προωθεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

16 Φεβρουαρίου 2013 10:55 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Ο.: Βιομηχανία ευθανασίας αδέσποτων προωθεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) με ανακοίνωση της τονίζει πως τo Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθεί τροπολογία του πρόσφατου νόμου 4039/2012 με την οποία επιδιώκει να θεσμοθετήσει  την εξόντωση των αδέσποτων ζώων. Όπως τονίζει η Π.Φ.Ο.: «Πρωτεύων στόχος της τροπολογίας είναι να καταστήσει την θανάτωση των αδέσποτων ζώων επικερδής.

Καταργεί τον προηγούμενο σαφή ορισμό του επικίνδυνου ζώου ως αυτού που "αποδεδειγμένα εκδηλώνει απρόκλητα έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα..." και να τον αντικαθιστά με την άκρως αόριστη και γενική περιγραφή ως αυτού που "εκδηλώνει επιτυχή επίθεση ή ανεπιτυχή προσπάθεια επίθεσης ή απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα...".

Μετά  την σκοπούμενη παράλειψη των ασφαλιστικών δικλείδων της   "αποδεδειγμένα απρόκλητης και έντονης  επιθετικής συμπεριφοράς "ο όρος "επικίνδυνο ζώο" καταλαμβάνει πλέον αδιακρίτως το σύνολο των ζώων συντροφιάς.

Ο παράλογος φόβος μιας μερίδας ανθρώπων που φοβούνται έτσι και αλλιώς τα ζώα και η πρόθεση κάποιων δήμων να απαλλαγούν από τα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους, σε συνδυασμό με την διεστραμμένη επιχειρηματικότητα προωθούν μια τροπολογία που θα σημάνει τον θάνατο χιλιάδων ανυπεράσπιστων και φιλικών ζώων.

Με συνοπτικές διαδικασίες, όποια ζώα κρίνονται επικίνδυνα αφού αποθηκευτούν για 15 μέρες σε ακατάλληλα κυνοκομεία χρηματοδοτούμενα μέσω Ε.Σ.Π.Α. θα θανατώνονται και θα αποτεφρώνονται στους αποτεφρωτήρες ιδίας χρηματοδότησης (Ε.Σ.Π.Α.)

Η δυνατότητα που δίνεται στους δήμους να παραδώσουν το υποτιθέμενο επικίνδυνο ζώο σε φιλοζωικό σωματείο, για να μην θανατωθεί, είναι προσχηματική και σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια διότι, ως γνωστό, ο αριθμός των ζώων που μπορεί να αναλάβει ένα σωματείο είναι περιορισμένος και επιπλέον, ενεργά φιλοζωικά σωματεία δεν υπάρχουν σε κάθε δήμο της χώρας.

Έχοντας εξαντλήσει τη δυνατότητα απόσπασης κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για υποτιθέμενα προγράμματα εμβολιασμού και στειρώσεων των αδέσποτων που δεν έγιναν ποτέ (12 εκατομμύρια ευρώ το 2004), το Υπουργείο δημιουργεί τώρα νέα πηγή εσόδων για επιλεγμένους δήμους οργανώνοντας την θανάτωση και την αποτέφρωση των αδέσποτων ζώων.

Παρόμοιες εφιαλτικές πρακτικές κατέγραψαν κα κατήγγειλαν παρουσία της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Ο.) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο μήνα, οι Φιλοζωικές Ομοσπονδίες Ρουμανίας και Βουλγαρίας καθώς και κλιμάκιο των Κτηνιάτρων Χωρίς Σύνορα από τη Γερμανία που επέστρεψε από την Ουκρανία.

Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν τη διαφθορά που παρατηρείται σε Δήμους και συνδέσμους Δήμων γύρω από τη  διαχείριση των αδέσποτων ζώων και στοιχειοθέτησαν πλήρως την ύπαρξη και την ανήθικη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων θανάτωσης των ζώων με σκοπό το κέρδος.

Το 2012 στη διαβούλευση για το σύνολο του Νόμου 4039, το Υπουργείο αγνόησε τα σχόλια των φιλοζωικών φορέων, υποβιβάζοντας την όλη διαδικασία της διαβούλευσης σε επικοινωνιακό παιχνίδι.

Τώρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο και υπό άλλη Κυβέρνηση, το ίδιο Υπουργείο προωθεί αλλαγές στο νόμο, που καμιά σχέση δεν έχουν με προστασία των ζώων παρά μόνο με προώθηση συγκεκριμένων  οικονομικών συμφερόντων.

Αυτή τη φορά αρνηθήκαμε να παίξουμε το πολιτικό-επικοινωνιακό παιχνίδι του Υπουργείου και των συν αυτό φορέων, που έχουν καταστήσει τη διαβούλευση κοινωνικό δίκτυο άναρθρων κραυγών.

Λύσεις για την σταδιακή μείωση των αριθμών των αδέσποτων υπάρχουν, εφαρμόζονται επιτυχώς στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και έχουν κατατεθεί προτάσεις επανειλημμένως από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.).

Είναι λύσεις που δεν κοστίζουν, δεν ευνοούν εμπλεκόμενες συντεχνίες και σίγουρα δεν προτίθενται να μετατρέψουν τη χώρα σε Νταχάου αδέσποτων ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Διευκολύνουν τους δήμους να απαλλαγούν από τ’ αδέσποτα;

Οικολόγοι Πράσινοι: Το οικονομικό συμφέρον υπερέχει της ευζωίας των ζώων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

18 Σχόλια

  1. ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ

    ΣΤΟ FIGHT4RIGHT.ORG ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ Κ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥΣ.Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ,ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΩ GOOGLE ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

    1. Sotiria

      ΟΧΙ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩς Η ΑΓΓΛΙΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ, ΙΣΠΑΝΙΑ ....
      ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩς ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕς ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ ????

  2. Greek Stray

    Γιατί επιτρέπετε ψέματα εδώ; Ψέμα είναι οτί σε ολοκληρη την Ευρωπη αυτη ειναι η τακτικη με τα αδεσποτα,μπαινουν στα καταφυγια κι αν δεν υιοθετηθουν σε λιγες μερες, ή μπαινουν στο θαλαμο αεριων(ω ναι ισχυει!) ή τους κανουν ευθανασια! Ψέματα! Λογοκρισία και εδώ: Γιατί δεν δημοσιεύετε το γράμμα μου;

  3. Sotiria

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ 4039/2012? ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ Η 'ΚΥΡΙΑ' ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ Ο 'ΚΥΡΙΟΣ' ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 'ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ' ΣΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ

  4. ΓΑΤΟΣΚΥΛΟ

    Οσοι από εμάς τους φιλόζωους γνωρίζουν ευρωπαίους φιλόζωους,ΠΡΕΠΕΙ να τους ενημερώσουν γιάυτόν τον νόμο,ώστε να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους να μην στείλουν λεφτά για μαζικές δολοφονίες!ΠΡΕΠΕΙ όλος ο κόσμος να μάθει τι γίνεται στην ελλάδα κ παράλληλα να αντιδρούμε κ εμείς εδώ!!!!!

  5. Ευα Εξαρχου

    Οχι, προς θεου! Αυτο δεν πρεπει ν'αφησουμε να γινει ποτε! Τους υπουργους και τα κομματα να παμε αμεσα για ευθανασια συν γυναιξι και τεκνοις. Μονο ετσι ξεβρωμιζει ο τοπος απο αληθινα επικινδυνα κτηνη!

  6. George

    Φωτια και μπουρμπερης να πεσει να τους καψει ,οποιον σχεδιαζει η απλωσει χερι σε σκυλο.Αυτη η κοροιδια σε ολα τα επιπεδα ,ακομα και σε αυτο για τα σκυλια,ε ρε παιδι μου,δεν εχω αλλα λογια εκτος απο το οπου τους βρειτε οποιον κι αν βρειτε απο δαυτα τα ζομπι που κυβερνανε καντε του αυτο που σχεδιαζει για τα σκυλια,το λιγοτερο δηλαδη...

  7. eyh

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ, ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

  8. katerina

    Υπερηφανευομασταν πως οι νομοι μας περι προστασιας των ζωων ηταν οι πιο φιλοζωικοι στην Ευρωποι(και ηταν αληθεια)μιας και στα κυνοκομια και καταφυγια δεν θανατωναμε σορηδων τα ζωα εντος 15μεου(οπως εξωτερικο) αλλα στειρωναμε εμβολιαζαμε επανατοποθετουσαμε.Τωρα αυτα θα πανε περιπατο,και με την ευλογια της ΕΕ μιας και σε ολοκληρη την Ευρωπη αυτη ειναι η τακτικη με τα αδεσποτα,μπαινουν στα καταφυγια κι αν δεν υιοθετηθουν σε λιγες μερες, ή μπαινουν στο θαλαμο αεριων(ω ναι ισχυει!) ή τους κανουν ευθανασια!Ευγε!Ουτε χρονος δε προλαβε να συμπληρωθει απο το νεο νομο...

  9. parask. oliver

    Καλή μας και αγαπημένη Ελένη, θα μπορούσες να αποταθείς εγγράφως στα πολιτικά κόματα που του κοινοβουλευτικού μας παράδεισου ώστε να μάθουμε τις θέσεις τους και πάλι εγγράφως, ενδεχομένως και στην ΚΕΔΚΕ, τον Κτηνιατρικό Σύλλογο και άλλους ενδεχομένως εμπλεκόμενους φορείς (και σε όσους εμπορεύνται αποτεφρωτήρες sic !!) να μάθουμε επιτέλους τις θέσεις τους, Για να σε βοηθήσω νομίζω ότι στο Σύριζα ΕΚΜ ασχολείται η Κα Ηρώ Διώτη...
    Και τέλος αν συμβεί αυτό με τα ζωντανά που άντε να σε δαγκώσουν και να κάνεις ένα αντιτετανικό, γιατί το άλλο με τη λύσα μάλλον fake φαίνεται ώστε να έχουν ακόμα ένα επιχείρημα), τι πρέπει να γίνει με τα επιχρυσωμένα σ@τ@ που γυρνοβολάνε και μαχαιρώνουν ?????

  10. Χρήστος

    Οι Δήμοι και οι κρατικοί δήμιοι θα μας βρουν μπροστά τους αν τολμήσουν να διαπράξουν άλλο ένα έγκλημα σε αθώες ψυχές! Αντί να βοηθήσουν να αλλάξει επιτέλους η παιδία αυτού του τόπου και προωθήσουν την αξία του σεβασμού στο περιβάλλον και τα δικαιώματα των ζώων, φέρνουν άλλο έναν παράλογο νόμο. Θα τους κόψουμε τα πόδια!

  11. LEXEL

    OTAN ΘΑ ΑΠΛΩΣΟΥΝ ΧΕΡΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΚΑΙ "ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕΣ" ΨΥΧΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ,ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΟΟΧΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΣ, ΦΤΑΝΕΙ!!!! ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ !!!!

  12. Μαρίνα Πουρίτα

    Η αντιμετώπισή σας είναι τριτοκοσμική, εάν όχι πρωτόγονη. Τον 21ο αιώνα τα ζώα τα σκοτώνουμε μόνο για να φάμε. Έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ δικαίωμα να ζουν στον πλανήτη μας όπως και εμείς.
    Πολλές φορές αποκαλείτε τους φιλόζωους συναισθηματίες και απλοϊκούς, αλλά κάθε άλλο.

    ΕΑΝ ΧΑΝΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΑΝΙΑΚΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟΤΕΦΡΩΜΕΝΟ;

    Τα ζώα ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, απλά δέν έχουν φωνή.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.