Στηρίξτε μας

Σε pet shop στον Πειραιά βρήκαν ελαφάκι Dama - dama

13 Φεβρουαρίου 2013 14:33 | Καταγγελίες
Σε pet shop στον Πειραιά βρήκαν ελαφάκι Dama - dama

Ένα νεαρό ελάφι Dama – dama κατάσχεσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή από κατάστημα πώλησης ζώων στον Πειραιά που βρίσκεται επί της οδού Καραΐσκου. Το μικρό σε ηλικία ζώο το είδε χθες τυχαία μια πελάτισσα και ενημέρωσε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στην Αίγινα.

Σήμερα μετά από την σχετική συνεννόηση πήγαν επί τόπου οι θηροφύλακες, όπως είπε στο www.zoosos.gr ο Αλέκος Κόκκαλης, αμέσως μετά την κατάσχεση μια αλεπούς, που κάποιος είχε αιχμαλωτίσει στο Κορωπί και παρουσία της Ματίνας Πάλλη, υπεύθυνης Δράσεων του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., έγινε η κατάσχεση του ζώου, καθώς είναι παράνομη η αιχμαλωσία, η κατοχή και η πώληση του. Εναντίον του ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχηματίζεται δικογραφία.

Το ελαφάκι έχει ήδη μεταφερθεί στην Αίγινα στις εγκαταστάσεις του κέντρου περίθαλψης. Όπως πληροφορηθήκαμε το Δασαρχείο είχε κάνει έλεγχο την περασμένη εβδομάδα στο ίδιο κατάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί ποια από τα ζώα που βρέθηκαν στα κλουβιά είναι ζώα, που εισήχθησαν νόμιμα στην Ελλάδα έχουν δηλαδή τα συνοδευτικά έγγραφα ή αν πρόκειται για άγρια ζώα που αιχμαλωτίστηκαν και τίθενται προς πώληση.

Μεταξύ των ζώων, για τα οποία γίνεται έλεγχος, εντοπίστηκε και μια μαϊμού σκιουροπίθηκος του είδους Marmoset. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Είχε το ελαφάκι μέσα στη γυάλινη βιτρίνα του pet shop

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

    Αφού τέτοια εποχή η Λαθρουλοτομία υποβιβάστηκε"σε πταίσμα,ο χώρος δηλαδή που οι ζωοκοινωνίες ,φυτοκοινωνίες αναπτύσονται εν αρμονία,όλα να τα περιμένουμε απο ανάλγητους που ευρίσκονται "υπο το δημοκρατικό έργον!!" ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΝΑ ΓΕΛΑ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΟΝ ΕΡΙΦΙΟΝ!!
    Η κάθε ζωή ειναι ανεκτιμήτου αξίας,εννοώ και των τετράποδων φίλων μας κ.ά του Αρμονικού ΣΎΜΠΑΝΤΟΣ,γι αυτό και δεν θάπρεπε να πωλούνται!Εχω απηυδήσει απο τις σωρεία αναφορές.Νοιώθω ώς ένας ΚΟΥΚΟΣ!!Αγνοιαν κινδύνου διαθέτω στις απειλές !!και περισσή Α Ι Σ Ι Ο Δ Ο Ξ Ι Α !!!!!!!πως των πνευματικών μου διαστάσεων και επικοινωνιών τα Αγγελικά΄όντα, προλαβαίνουν- καταφθάνουν,πρώτα πρώτα , να φράττουν το δρόμο σε ΔΙΠΟΔΑ τέρατα του Βορβόρου της Κολάσεως και του προσκυνήματος της ύλης!!Συλλογική προσευχή μη ξεχνάμε όλοι οι καθημερινά προσφέροντες και πάσχοντες!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.