Στηρίξτε μας

Ξεκίνησαν οι διαλέξεις σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας για τ’ αδέσποτα

24 Ιανουαρίου 2013 12:46 | Τα καλά νέα
Ξεκίνησαν οι διαλέξεις σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας για τ’ αδέσποτα

Κύκλο διαλέξεων σε 165 δημοτικά σχολεία της Αθήνας για τη διαχείριση και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης, ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων, από την Τρίτη 22 Ιανουαρίου σε συνεργασία με εθελοντές κτηνιάτρους της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (Ε.Κ.Ε.).Οι διαλέξεις, που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στοχεύουν στην ανάπτυξη ζωοφιλικής και φιλικά προσκείμενης στο Περιβάλλον νοοτροπίας, έχουν την έγκριση και υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2012-2013.

Οι διαλέξεις με θέμα, «Μαθαίνουμε για το Φυσικό Περιβάλλον και τα Ζώα στην Πόλη μας», είναι διάρκειας περίπου μίας ώρας, και πραγματοποιούνται στους χώρους των σχολικών κτιρίων από κτηνιάτρους - μέλη της Ε.Κ.Ε. και εργαζόμενους του Τμήματος Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων.

Οι διαλέξεις – όμως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων – πραγματοποιούνται σε ώρες και ημέρες που ορίζονται σε συνεννόηση με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων, τα οποία βρίσκονται στα όρια αρμοδιότητας του δήμου Αθηναίων και εκδηλώνουν το σχετικό ενδιαφέρον.

Η παρουσίαση γίνεται με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού που δημιούργησε το Ε.Κ.Ε. και με διαδραστικό τρόπο τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στη συζήτηση με ερωτήσεις και σχετικές εργασίες.

Η πρώτη διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο 151ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, επί της οδού Λιοσίων 195 και Αγίου Μελετίου. Σε αυτό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Γ', Δ', Ε' & ΣΤ' τάξεων.

Όπως είπε στο www.zoosos.gr ο Άγγελος Αντωνόπουλος, αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων είναι διατεθειμένος να καλύψει όλα τα σχολεία που θα θελήσουν οι μαθητές τους να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.

Διαβάστε επίσης:

Από αύριο ξεκινούν τα μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία της Αθήνας

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το «μάθημα» φιλοζωίας από τους κτηνιάτρους

Μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία της Αθήνας από κτηνιάτρους

Το μάθημα φιλοζωικής κουλτούρας η μόνη λύση για να σταματήσουν τα εγκλήματα

Προετοιμάζουν το μάθημα φιλοζωίας που θα διδάσκεται στο Λύκειο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.